Αρχική / More / Life stories / Ποιος ήταν ο Γιώργος Τσικόγιας και γιατί άφησε 8 εκ. στην εκκλησία;
Ποιος ήταν ο Γιώργος Τσικόγιας και γιατί άφησε 8 εκ. στην εκκλησία;  thumbnail

Ποιος ήταν ο Γιώργος Τσικόγιας και γιατί άφησε 8 εκ. στην εκκλησία;

Ποιος ήταν ο επιχειρηματίας Γιώργος Τσικόγιας και γιατί άφησε όλη του την περιουσία στην Εκκλησία – Έξι εκατομμύρια ευρώ και πέντε ακίνητα είναι τελικά η κληρονομιά του επιχειρηματία από το Ρέθυμνο


Ο Γιώργος Τσικόγιας είναι ο επιχειρηματίας που επέλεξε την Μητρόπολη Ρεθύμνου ως μοναδική κληρονόμο στην διαθήκη του. 


Επιθυμία του 90χρονου ήταν μετά το θάνατό του όλα του τα περιουσιακά στοιχεία να περιέλθουν στον κλήρο – Δεν είχε οικογένεια ούτε συγγενείς


Κληρονόμος μιας πολύ μεγάλης περιουσίας βρέθηκε η  Εκκλησία. Ακίνητα αλλά και μετρητά, περιήλθαν στην κυριότητα της Μητρόπολης κατόπιν επιθυμίας ενός 90χρονου άνδρα από το Ρέθυμνο, όπως την εκδήλωσε και προνόησε γι' αυτό, στη διαθήκη που είχε συντάξει.
 
Το ακριβές ύψος της περιουσίας λίγοι το γνωρίζουν, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες τα μετρητά σε τραπεζικούς λογαριασμούς υπερβαίνουν το ποσό των 8 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ τα ακίνητα στην πόλη του Ρεθύμνου- και όχι μόνο- φαίνεται να είναι περισσότερα από έξι.


 Ο ηλικιωμένος φέρεται να έλαβε την απόφαση να συντάξει την διαθήκη του και να κληροδοτήσει μετά το θάνατό του όλη του την περιουσία στην τοπική Εκκλησία προ πενταετίας.
 
Ο 90χρονος, που κατά τις πληροφορίες, ήταν για πάρα πολλά χρόνια επιχειρηματίας κάπου στην Παλιά Πόλη, δεν είχε δημιουργήσει δική του οικογένεια, αλλά δεν είχε ούτε αδέλφια. Όταν σταμάτησε την επαγγελματική του δραστηριότητα ζούσε μόνος, ενώ τα τελευταία χρόνια είχε αναπτύξει έντονα το θρησκευτικό του αίσθημα και είχε ιδιαίτερες σχέσεις με την Εκκλησία.
 
Εξάλλου, η Εκκλησία ήταν εκείνη που επέβλεπε τη φροντίδα του ηλικιωμένου, τουλάχιστον κατά την τελευταία διετία κατά την οποία ήταν άρρωστος και ανήμπορος.
 
Προς το παρόν είναι άγνωστο εάν στο περιεχόμενο της διαθήκης ο 90χρονος είχε θέσει όρους σε σχέση με τη διαχείριση της κληρονομιάς και αν είχε διατυπώσει επιθυμίες για την αξιοποίηση όλης ή μέρους της περιουσίας προς συγκεκριμένους αναπτυξιακούς, κοινωνικούς, εκκλησιαστικούς σκοπούς.


 Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιος στον τοπικό Τύπο, οι τραπεζικές καταθέσεις που είχε στο όνομά του ο Γιώργος Τσικόγιας αγγίζουν τα 6 εκατομμύρια ευρώ ενώ είχε και πέντε ακίνητα εκ των οποίων τρία είναι καταστήματα στην πόλη, ένα σπίτι και ένα χωράφι.

Ήδη ένας δικηγόρος ερευνά τα επιμέρους σημεία της διαθήκης ενώ αύριο Τετάρτη αναμένεται ο κ. Ευγένιος να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου προκειμένου να ενημερώσει το κοινό. Ποιος ήταν ο Γιώργος Τσικόγιας

Ο Γιώργος Τσικόγιας διατηρούσε για χρόνια ένα ηλεκτρολογικό κατάστημα στο κέντρο του Ρεθύμνου ενώ δεν είχε ευτυχήσει να κάνει οικογένεια.

Δεν είχε αδέλφια και σύμφωνα με πληροφορίες ο πιο κοντινός συγγενείς του ήταν ένας πρώτος ξάδερφός του, στην ίδια περίπου ηλικία με τον ίδιο.

Τα τελευταία χρόνια ο 90χρονος είχε αρκετά προβλήματα υγείας και είχε έρθει κοντά στην εκκλησία η οποία και τον φρόντιζε μέχρις ότου άφησε την τελευταία του πνοή πλήρης ημερών, πριν από 2 μήνες περίπου.Οι όροι του επιχειρηματία

Ο Γιώργος Τσικόγιας είχε ήδη εκφράσει την επιθυμία – από την διακονία του μακαριστού Μητροπολίτη Άνθιμου – να χρηματοδοτήσει την ανακατασκευή του κτιρίου στον Τίμιο Σταυρό.

Πρόκειται για ένα κτίριο που στέγαζε τον Σύλλογο «Αγάπη» και βρισκόταν σε κακή κατάσταση με πολλά στατικά προβλήματα με αποτέλεσμα να εκκενωθεί πρόσφατα.

Ο ίδιος είχε ήδη χρηματοδοτήσει την μελέτη ενώ είχε αναφέρει ότι θα έδινε ακόμα 1,8 εκατομμύρια ευρώ για την ανακατεσκευή του κτιρίου αλλά και επιπλέον χρήματα για τη λειτουργία.

Το μόνο που ήθελε ως αντάλλαγμα ήταν η εκκλησία να τον φροντίσει όταν εκείνος δεν θα μπορούσε να αυτοεξυπηρετηθεί αλλά και ν’ αναλάβει την κηδεία του όταν θα πέθαινε, όπως και έγινε.
Protothema.gr cretapost

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X