Μήλα φούρνου με κανέλα και σταφίδα

<h4 class="title">Υλικά</h4>
<p><em>Για 2-4 άτομα</em><br /><br />4 κόκκινα μεγάλα μήλα<br />1 ποτήρι κόκκινο ξηρό κρασί<br />1 ποτήρι νερού χυμό πορτοκάλι<br />ξύσμα από ένα πορτοκάλι<br />Από 1 ρίζα τζίντζερ ελάχιστη τριμμένη περίπου 1 κουταλιά της σούπας<br />1 -2 στικς κανέλας ή 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα<br />100 γραμμάρια αμύγδαλα σε νιφάδες<br />100 γραμμάρια σταφίδες μαύρες<br />προαιρετικά 2 κουβερτούρες</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<h4 class="title">Εκτέλεση</h4>
<p>Σε ένα καθαρό μπολ πιάνουμε ένα – ένα τα μήλα και τα καθαρίζουμε ολόκληρα. Τα βάζουμε σε ένα ταψί και τα περιχύνουμε με το  χυμό πορτοκαλιού , τις σταφίδες, κόκκινο κρασί και κανέλα. Έπειτα ρίχνουμε τα ξύλα κανέλας στον κρασοχυμό μας και θρυμματίζουμε τη ρίζα τζίντζερ πάνω στα μήλα μας.<br /><br />Φουρνίζουμε το ταψί και αφήνουμε τα μήλα να ψηθούν για 45 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς στο πρόγραμμα με αντιστάσεις (πάνω – κάτω).<br />Αφού τα βγάλουμε από το φούρνο λιώνουμε κουβερτούρα σε μπέν μαρί, και περιχύνουμε τα μήλα.</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title">Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά</h4>

Σχετικά άρθρα