Κάμπος: «Δουλειά και νίκες»

Δύο ημέρες μετά από την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Άρη, ο Πάουλο Κάμπος μίλησε για τις πρώτες εντυπώσεις του από την ομάδα, την αγωνιστική κατάσταση και την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών ενώ έστειλε το δικό του μήνυμα στους οπαδούς των “κίτρινων”.

Η συνέντευξη του Βραζιλιάνου τεχνικού στο “Metropolis”:

Για τις πρώτες του εντυπώσεις από τον Άρη: «Είναι μια ομάδα εγνωσμένης αξίας. Το πάθος των οπαδών του είναι γνωστό, ωστόσο, αγωνιστικά όπως είδα και στο ματς με τη Δόξα Δράμας χρειάζεται πολύ δουλειά. Υπόσχομαι ότι σε λίγο χρόνο και με την βοήθεια της διοίκησης ο κόσμος θα δει καλά αποτελέσματα και θα φανεί η δουλειά που θα κάνουμε μέσα στο γήπεδο».

Για τον βαθμό που θα έβαζε στον Άρη απέναντι στη Δόξα Δράμας: «Η ομάδα δεν πήγε καλά για αυτό θα της έβαζα τέσσερα, σε αντίθεση με τον κόσμο που στήριξε εκπληκτικά την ομάδα και θα του έβαζα δέκα. Αυτό που έχει σημασία είναι ο Άρης να βελτιώνεται από παιχνίδι σε παιχνίδι. Σήμερα είμαστε στο τέσσερα, αύριο πρέπει να είμαστε στο πέντε ώστε κάποια στιγμή να φτάσουμε στο δέκα».

Για το πότε θα φτάσει ο Άρης σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο απόδοσης: «Σε τρία παιχνίδια ο κόσμος θα διαπιστώσει έναν διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού, όχι, όμως μια τελείως διαφορετική ομάδα».

Για τους παίκτες που ξεχωρίζει: «Δεν θέλω να μιλήσω με ονόματα. Είμαι υπέρ της ομαδικής δουλειάς. Η ομάδα είναι συλλογική υπόθεση και όχι κάτι ατομικό».

Για την ψυχολογία των παικτών: «Από την πρώτη προπόνηση κατάλαβα πως είναι σε άσχημο επίπεδο. Γι’ αυτό είμαι εδώ, όμως, για να την αλλάξουμε με πολύ δουλειά. Πρέπει να δοθούν κίνητρα στους ποδοσφαιριστές, να τονωθεί η αυτοπεποίθησή τους και θα δουλέψουμε μαζί τους και στο ψυχολογικό κομμάτι».

Για την μεταγραφική ενίσχυση: «Θέλουμε να δούμε μεμονωμένα κάθε παίκτη, να αναλύσουμε το ρόστερ και μετά θα αποφασίσουμε αν χρειαζόμαστε ποδοσφαιριστές και σε ποιες θέσεις».

Για την προπονητική του φιλοσοφία: «Δίνω βάση στη σκληρή δουλειά, τη σοβαρότητα και την ειλικρίνεια. Έχω μεγάλη όρεξη για δουλειά και σκέφτομαι μόνο τη νίκη».

Για τον Γιώργο Γαλανό: «Ευχαριστώ τον κ. Γαλανό γιατί χάρη σε αυτόν είμαι εδώ. Του βάζω δέκα προς το παρόν και αργότερα θα του βάλω… έντεκα όταν ανεβάσουμε την ομάδα στη Β’ Εθνική».

Για τα όσα του ζήτησε ο κ. Γαλανός: «Ήταν πληροφορημένος για το έργο μου στον Αστέρα Τρίπολης και ήξερε την πολύ σκληρή δουλειά που κάνουμε. Μου ζήτησε να εφαρμόσουμε ακριβώς τα ίδια και στον Άρη».

Για τα στοιχεία που χρειάζεται ο Άρης για να βελτιωθεί και να επανέλθει η ηρεμία: «Αυτό που χρειάζεται ο Άρης είναι δουλειά και νίκες».

Για το πρώτο πράγμα που είπε στους παίκτες: «Τους είπα ότι πρέπει να σηκώσουμε το κεφάλι και όλα θα πάνε καλά».

Για το ότι δεν γνωρίζει την κατηγορία: «Το ποδόσφαιρο είναι ίδιο σε όλες τις κατηγορίες. Είμαι επαγγελματίας προπονητής και γνωρίζω πως πρέπει να δουλέψω σε κάθε κατηγορία».

Για την δυνατότητα που έχει να φέρει έναν ποδοσφαιριστή μεγάλο όνομα από τη Λατινική Αμερική: «Εάν οικονομικά η ομάδα μπορεί να αντέξει έναν ποδοσφαιριστή μεγάλης κλάσης ασφαλώς και μπορώ».

Το μήνυμά του στον κόσμο του Άρη: «Να διατηρήσουν το πάθος και την αγάπη για την ομάδα και να συνεχίσουν να βοηθούν τον Άρη να κερδίζει. Εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να ανεβεί ο Άρης αρχικά στη Β’ Εθνική και σε δύο χρόνια στην Σούπερ Λίγκα».

Σχετικά άρθρα