Αρχική / Υγεία / Ουρολογία / Έχω βγάλει ένα σημάδι στην βάση του πέους. Τι μπορεί να είναι;
Έχω βγάλει ένα σημάδι στην βάση του πέους. Τι μπορεί να είναι; thumbnail

Σάκης, 27 ετών

Έχω βγάλει ένα σημάδι στην βάση του πέους. Τι μπορεί να είναι;

Ρωτά ο αναγνώστης μας Σάκης Λ.

 

Καλησπέρα σας Έχω βγάλει ένα σημάδι στο πέος αλλά όχι πάνω στο πέος στο δέρμα εκεί που ξεκινάει το πέος και έχει και δυο τρυπούλες σαν από σκουλαρίκι μήπως ξέρετε τι μπορεί να είναι και που μπορώ να απευθυνθώ

 

Απαντάει ο Χειρουργός Ουρολόγος – Ανδρολόγος Κώστας Κωνσταντινίδης

 

Να το δει γιατρός δερματολόγος

Διαβάστε το άρθρο του boro.gr : «Ασπίδα» τα σταφύλια για το δέρμα!

Αν θέλετε να έχετε λαμπερό δέρμα, φροντίστε να βάλετε τα σταφύλια στη διατροφή σας. Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει πως αποτρέπουν την πρόωρη γήρανση του δέρματος, ενώ μπορεί να προστατεύουν και από τον καρκίνο του δέρματος.

Τα οφέλη αυτά προέρχονται από ορισμένες ουσίες των σταφυλιών, οι οποίες φαίνεται πως προστατεύουν τα δερματικά κύτταρα από τις βλάβες που τους προκαλεί η υπεριώδης ακτινοβολία (UV) του ηλίου – η κύρια, περιβαλλοντική αιτία καρκίνου του δέρματος.

Η UV αυξάνει τα επίπεδα των μορίων του αντιδρώντος οξυγόνου στο δέρμα.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης και το Ισπανικό Εθνικό Ερευνητικό Συμβούλιο διαπίστωσαν πως τα φλαβονοειδή των σταφυλιών μπορεί να αποτρέψουν την δημιουργία αυτών των μορίων στα δερματικά κύτταρα που εκτίθενται στην UV.

«Τα ενθαρρυντικά αυτά ευρήματα πρέπει να λαμβάνονται υπ’ όψιν για την επινόηση νέων, φωτοπροστατευτικών προϊόντων για το δέρμα», δήλωσε η βιοχημικός Μάρτα Κασκάντε, από το Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης.

Συστατικά των σταφυλιών χρησιμοποιούνται ήδη για την παρασκευή καλλυντικών προϊόντων, αλλά έως τώρα παρέμενε ασαφές πως ακριβώς ωφελούν το δέρμα.

Όπως γράφουν η δρ Κασκάντε και οι συνεργάτες της στην «Επιθεώρηση Γεωργικής & Διατροφικής Χημείας» (JAFC), η νέα μελέτη υποστηρίζει την άποψη ότι αυτού του είδους τα συστατικά προστατεύουν τα δερματικά κύτταρα από τις βλάβες που του προκαλεί ο ήλιος.

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X