Αρχική / Πολιτισμός / City life / Μπενάκη – Έκθεση για την Ελλάδα της κρίσης
Μπενάκη - Έκθεση για την Ελλάδα της κρίσης thumbnail

Μπενάκη – Έκθεση για την Ελλάδα της κρίσης

Depression Era. Στην Εποχή της Ύφεσης


Η ελληνική καλλιτεχνική κολεκτίβα προσεγγίζει δημιουργικά την ελληνική περίοδο της ύφεσης.


Η ελληνική κολεκτίβα Depression Era «καταγράφει» μέσα από τη δράση της
την ιστορική εξέλιξη στην Ελλάδα των τελευταίων χρόνων. Καλλιτέχνες, ερευνητές, συγγραφείς, αρχιτέκτονες, δημοσιογράφοι και θεωρητικοί επιχειρούν να εκφράσουν μέσα από τις εικόνες και τα κείμενά τους την ελληνική κρίση -τα γεγονότα εκείνα και τις καταστάσεις που χαρακτηρίζουν περισσότερο την περίοδο ύφεσης και τα προβλήματα που εξαπλώνονται στην οικονομική, πολιτική, ιδεολογική, ηθική και αισθητική κρίση. Μέσα στο νέο αυτό τοπίο που διαμορφώνεται, η ομάδα αφουγκράζεται δημιουργικά το μετέωρο αίσθημα του σοκ, την περίοδο αναζήτησης ενός νέου οράματος. Το αποτέλεσμα της συνεργασίας τους, θα μπορέσουμε να δούμε από κοντά στην ομαδική έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Μπενάκη 6 ΝοεμβρίουΤο έργο που παρουσιάζεται στην έκθεση «Depression Era: στην Εποχή της Ύφεσης» αποτυπώνει το αστικό και κοινωνικό τοπίο της κρίσης. Η έκθεση είναι ένα μωσαϊκό διαφορετικών αφηγήσεων και νοημάτων, μια συλλογική καταγραφή του τραυματικού μετασχηματισμού της κρίσης μέσα από εικόνες και λόγο. Πρόκειται για το αποτέλεσμα τριετούς συνεργασίας 36 καλλιτεχνών, ερευνητών, συγγραφέων, αρχιτεκτόνων, δημοσιογράφων και θεωρητικών σε συνεχή δημιουργικό, πολιτικό, κοινωνικό και αισθητικό διάλογο: ένα ζωντανό, ανοιχτό καλλιτεχνικό αρχείο που επεξεργάζεται την πραγματικότητα της εποχής και του τόπου.


Η κολεκτίβα Depression Era  και η ΜΚΟ “KOLEKTIV8” που την πλαισιώνει, ιδρύθηκαν το 2011. 

Τα μέλη της είναι οι: Θεοφάνης Αβραάμ, Λουκάς Βασιλικός, Πάσκουα Βοργιά, Χρυσούλα Βούλγαρη, Ειρήνη Βουρλούμη, Μαρίνα Γιώτη, Γιώργος Γρυπαίος, Γιώργος Δρίβας, Γιάννης Θεοδωρόπουλος, Χάρης Κακουλίδης, Χρήστος Καπάτος, Κώστας Καψιάνης, Πάνος Κιάμος, Νικάνδρη Κουκουλιώτη, Πέτρος Κουμπλής, Τάσος Λάγγης, Μαρία Λούκα, Μαρία Μαυροπούλου, Δημήτρης Μιχαλάκης, Γιώργος Μουτάφης, Πέτρος Μπαμπασίκας, Νίκος Ξυδάκης, Γιώργος Πρίνος, Δημήτρης Ραπακούσης, Γιώργος Σαλαμέ, Σπύρος Στάβερης, Όλγα Στεφάτου, Αγγελική Σβορώνου, Βαγγέλης Τάτσης, Μαρίνος Τσαγκαράκης, Δημήτρης Τσουμπλέκας, Παύλος Φυσάκης, Γιώργος Χαρίσης, Γιάννης Χατζηασλάνης, Ζωή Χατζηγιαννάκη, Χριστίνα Ψαρρά.


 


http://www.depressionera.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X