Ελπίδες συμμετοχής της Caterham στο Άμπου Ντάμπι

Ο διαχειριστής της Caterham δήλωσε χτες ότι αναμένει πως η ομάδα της Φόρμουλα Ένα θα είναι σε θέση να αγωνιστεί στο γκραν πρι του Άμπου Ντάμπι (23/11), με το οποίο ολοκληρώνεται η φετινή χρονιά, μετά την απουσία της από τους αγώνες σε Τέξας και Βραζιλία.

«Είμαστε τώρα εξαιρετικά αισιόδοξοι ότι θα πάμε στο Άμπου Ντάμπι» δήλωσε ο Φίνμπαρ Ο’Κόνελ σε τηλεφωνική συνέντευξή του στο πρακτορείο “Reuters” ενόψει του κυριακάτικου γκραν πρι της Βραζιλίας, το οποίο είναι ο προτελευταίος αγώνας της χρονιάς.

«Νομίζω ότι έχω αρκετή σιγουριά τώρα για να πω ότι θα με εξέπληττε πολύ, εάν δεν αγωνιζόμασταν στο Άμπου Ντάμπι. Τώρα πραγματικά ελπίζω στο μέλλον της ομάδας» πρόσθεσε.

Η Caterham και η Manor F1, η οποία αγωνίστηκε φέτος στη Φόρμουλα Ένα ως Marussia και έχει επίσης μπει σε καθεστώς οικονομικής διαχείρισης, συμπεριλαμβάνονται στην προσωρινή λίστα συμμετοχών για το πρωτάθλημα του 2015 που δημοσιεύθηκε σήμερα, παρά τα προβλήματά τους.

Στη σχετική λίστα στον λογαριασμό της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA) στο “Twitter” αναφέρονται και οι 11 ομάδες που ξεκίνησαν την τρέχουσα σεζόν στη Φόρμουλα Ένα, με τη συμμετοχή της Manor Grand Prix Racing να έχει αστερίσκο και να υπόκειται σε επιβεβαίωση.

Η συμμετοχή της Caterham έγινε με το όνομα 1Malaysian Racing Team, της οποίας η ιδιοκτησία δεν είναι ξεκάθαρη αυτή τη στιγμή. Ο Ο΄Κόνελ είπε ότι η συμμετοχή κατατέθηκε χωρίς την καταβολή κάποιου κόστους, πολύ πριν από τη λήξη της σχετικής προθεσμίας στις 30 Νοεμβρίου.

«Προσπαθούμε να πουλήσουμε μια αγωνιστική ομάδα και ξεκάθαρα ένας νέος ιδιοκτήτης θα θέλει να αγωνίζεται την επόμενη σεζόν» τόνισε χαρακτηριστικά, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για τους πιθανούς αγοραστές εκτός από το ότι είπε πως υπάρχουν αρκετοί ενδιαφερόμενοι.

Βάσει των αθλητικών κανονισμών, η FIA ζητάει οι αιτήσεις για τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα να κατατίθενται μεταξύ της 21ης Οκτωβρίου και της 1ης Νοεμβρίου. Η έγκριση των αιτήσεων που κατατίθενται αργότερα εξαρτάται από το αν υπάρχει διαθέσιμη θέση, ενώ για την υποβολή τους προβλέπεται κόστος καθυστερημένης κατάθεσης.

Η Caterham μπήκε σε καθεστώς οικονομικής διαχείρισης στις 24 Οκτωβρίου και ακολούθησε η Marussia στις 27 Οκτωβρίου.

Ο Ο’Κόνελ δήλωσε επίσης εντυπωσιασμένος από την αφοσίωση των εργαζομένων, οι οποίοι συνέχισαν να εργάζονται στο εργοστάσιο της Caterham στο Λίφιλντ χωρίς να πληρώνονται, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η ομάδα θα είναι έτοιμη να αγωνιστεί. «Αυτή είναι μια ομάδα ανθρώπων φαινόμενο» υπογράμμισε.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Ρόιτερ

Σχετικά άρθρα