Αποχαιρέτησε με ψηλά το κεφάλι

Τεράστια προσπάθεια κατέβαλε ο Παναθηναϊκός κοιτώντας στα μάτια την πρωτοπόρο του ολλανδικού πρωταθλήματος Αϊντχόφεν αλλά παρότι προηγήθηκε δύο φορές, τελικά ηττήθηκε με 3-2. Ήττα που ταυτόχρονα σήμανε και τον αποκλεισμό του Τριφυλλιού από τη συνέχεια του Europa League, αφού και δύο νίκες να κάνει στα εναπομείναντα παιχνίδια δεν επαρκούν για την πρόκριση. Οι Πράσινοι άξιζαν τουλάχιστον το βαθμό της ισοπαλίας παρότι με ευκολία θα μπορούσαν να είχαν νικήσει.

Α’ ημίχρονο: Αποφασισμένος να ρισκάρει μπήκε ο Παναθηναϊκός στο γήπεδο. Φάνηκε από τη διάταξη 4-4-2 και μάλιστα στην ευθεία που επέλεξε ο Γιάννης Αναστασίου για να αντιπαρατεθεί στο 4-3-3 των Ολλανδών. Οι Πράσινοι μετά από ένα πιεστικό πρώτο 5λεπτο της Αϊντχόφεν πήρε τα ηνία του αγώνα, πρέσαρε ψηλά και χάλασε την ανάπτυξη των Ολλανδών. Το σκορ άνοιξε στο 11ο λεπτό με την έξυπνη κίνηση του Τριανταφυλλόπουλου να εκτελέσει άμεσα ένα πλάγιο άουτ κοντά στην αντίπαλη περιοχή προς τον Ζέκα, ο Πορτογάλος ξέφυγε από τον Βίλεμς σέντραρε με φάλτσο, η μπάλα πέρασε από τον εξερχόμενο Ζόετ πήγε στο δεύτερο δοκάρι όπου ο Ατζαγκούν με απευθείας διαγώνιο βολέ με το αριστερό έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Το γκολ εκνεύρισε τους υπερόπτες Ολλανδούς και μέχρι το 20ό λεπτό ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε εάν ήταν πιο προσεκτικός στην τελική πάσα να πετύχει και δεύτερο γκολ. Σταδιακά η Αϊντχόφεν ισορρόπησε το ματς, ηρέμησε το παιχνίδι της και εκμεταλλεύτηκε την κινητικότητα των παικτών της. Σε μία από τις κινήσεις χωρίς τη μπάλα του ποιοτικού Ντεπάι, ήρθε η ισοφάριση στο 27′ από τον παίκτη που είχε σκοράρει και στην Ολλανδία. Η ισοφάριση επηρέασε αρνητικά τους Πράσινους που κλείστηκαν και κινδύνεψαν να δεχθούν δεύτερο γκολ. Οι Ολλανδοί ήταν άστοχοι και ο Πέτριτς δεν το συγχώρησε. Στο 43′ ο Τριανταφυλλόπουλος έκανε μακρινή μπαλιά προς τον Καρέλη για να βγάλει δύο εναντίον δύο τους συμπαίκτες του, ο Κρητικός με κεφαλιά πέταξε τη μπάλα στον κενό χώρο και ο Πέτριτς στο «σκάσιμο» της μπάλας έπιασε έναν… δυναμίτη που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Β’ ημίχρονο: Η Αϊντχόφεν μπήκε αποφασισμένη να αντιδράσει για να φτάσει στην ανατροπή. Οι Ολλανδοί πήραν τον έλεγχο της μπάλας, έβγαλαν πολλούς παίκτες στην επίθεση και ξεκίνησαν την πίεση στα καρέ του Τριφυλλιού. Είχαν δύο καλές στιγμές και τελικώς έφτασαν στην ισοφάριση στο 65′ σε μια φάση και πάλι υποδειγματική των ενεργειών της ολλανδικής ομάδας χωρίς τη μπάλα. Ο Ντεπάι σαν να είχε μάτια στην πλάτη είδε την κίνηση του Βίλεμς στο αριστερό άκρο και περνώντας του τη μπάλα αποδιοργάνωσε την άμυνα του Παναθηναϊκού με αποτέλεσμα ο Ολλανδός να σεντράρει ανενόχλητος και ο Ντε Γιόνγκ να ισοφαρίσει με πλασέ.Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε άμεσα και στο δίλεπτο μετά την ισοφάριση έχασε δύο απίθανες ευκαιρίες για να προηγηθεί. Το παιχνίδι άρχισε να γίνεται… ροκ με τη μπάλα πάνω κάτω και τις άμυνες ανοιχτές. Οι ευκαιρίες διαδέχονταν η μία την άλλη αλλά τελικά το γκολ ήρθε για την Αϊντχόφεν στο 78′ από κόρνερ του Βίλεμς και κεφαλιά του Βαϊνάλντουμ. Στα λεπτά που ακολούθησαν ο Παναθηναϊκός δεν έδειξε να έχει ψυχικά αποθέματα για να ισοφαρίσει.

Ο Κροάτης διαιτητής Στραχόνια εκνεύρισε τους παίκτες του Παναθηναϊκού μοιράζοντας πολλές κάρτες.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Παναθηναϊκός: Στιλ, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Μέντες, Σίλντενφελντ, Λαγός (44′ Δώνης), Ζέκα, Πράνιτς, Ατζαγκούν (73′ Μπούι), Καρέλης, Πέτριτς (63′ Μπεργκ).

Αϊντχόφεν: Ζόετ, Αρίας, Βίλεμς (90′ Χέντριξ), Ρέκικ, Ισιμάτ- Μιρίν, Γκουαρδάδο, Βαϊνάλντουμ,

Σχετικά άρθρα