Βεργέτης: «Τίποτα δεν έχει τελειώσει»

Ο Αστέρας θα το παλέψει και θα διεκδικήσει τις πιθανότητες που έχει για να πάρει την πρόκριση στην επομενη φάση, όπως υποστήριξε ο Στάικος Βεργέτης.

Σήμερα είχαμε έναν πολύ δύσκολο αγώνα, κόντρα σε έναν αντίπαλο που είναι παγκόσμιας κλάσης. Προσπαθήσαμε να ανταπεξέλθουμε, δίνω θετικό πρόσημο στους παίκτες μας που αναπεξήλθαν σε αυτές τις απαιτήσεις της αναμέτρησης. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε καλή οργάνωση, η Τότεναμ είχε την κατοχή, δεν πήραμε πολύ την μπάλα. Δυστυχώς δεχτήκαμε δύο γκολ, με ένα πέναλτι που όπως μου είπαν δεν ήταν πέναλτι και ένα δεύτερο που θα μπορούσαμε να έχουμε αποφύγει. Στο ημίχρονο μιλήσαμε με τους παίκτες, είπαμε ότι οφείλουμε σε εμάς, στο σύλλογο και τον κόσμο να παλέψουμε μέχρι τέλος. Αυτό είπαμε, αυτό πράξαμε, κάναμε φάσεις, αλλά δεν μπορέσαμε να σκοράρουμε νωρίτερα για να διεκδικήσουμε κάτι παραπάνω. Η ομάδα ήταν καταιγιστική, ζήτησε επίμονα να ξαναμπεί στο παιχνίδι, το κατάφερε, αλλά δυστυχώς τα παιδιά αδίκησαν την προσπάθειά τους, που δεν σκόραραν. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια και να πω πως τίποτα δεν έχει τελειώσει”, δήλωσε αρχικά ο Έλληνας τεχνικός.

Για τη “γεύση” που αφήνουν οι αναμετρήσεις με την Τότεναμ: “Οι δύο αναμετρήσεις με την Τότεναμ μας κάνουν πιο ώριμους ποδοσφαιρικά. Αφήνει μια γεύση ποδοσφαιρικού θράσσους. Κατά διαστήματα, υπήρξαμε απειλητικόι, είδαμε την Τότεναμ στα μάτια”.

Για το αν είδε άλλη ομάδα να δημιουργεί τόσες ευκαιρίες για την πρόκριση: “Κοιτάζοντας ατομικά, βγάλαμε πολλές φάσεις απ’ όσες προσδοκούσαμε. Στην Αγγλία είναι αλλιώς τα πράγματα. Θεωρώ πως ο Αστέρας Τρίπολης έκανε υπέρβαση σήμερα, μπήκαμε με δύο γκολ στην πλάτη. Τα παιδιά επέδειξαν ισχυρό χαρακτήρα και προσωπικότητα και κατάφεραν να διεκδικήσουν αποτέλεσμα. Θα δούμε τα δύο παιχνίδια που μένουν με μέγιστη συγκέντρωση και θα εξετάσουμε τις πιθανότητές μας”.

Για το τι άλλαξε στο ημίχρονο: “Τακτικά δεν αλλάξαμε κάτι. Σταθήκαμε στον ψυχολογικό τομέρα. Θεωρώ πως η αλλαγή συστήματος της Τότεναμ, απελευθέρωσε λίγο τον Ρόλε και εμείς γίναμε πιο επιθετικοί”.

Σχετικά άρθρα