Μέγας είσαι ΠΑΟΚ και θαυμαστά τα έργα σου

Αυτή είναι η μαγεία της Ευρώπης, αυτή είναι η συνεισφορά, για μία ακόμη χρονιά, του ΠΑΟΚ στο ελληνικό ποδοσφαιρο. Απέναντι στην πολυδιαφημισμένη Φιορεντίνα, με παίκτες που κοστίζουν εκατομμύρια ευρώ, ο ΠΑΟΚ έδειξε πως όταν είσαι ομάδα μπορείς να πετύχεις πολλά, πάρα πολλά. Ο ΠΑΟΚ του Αγγελου Αναστασιάδη, άξιζε την νίκη στο Αρτέμιο Φράνκι. Του ακυρώθηκε κανονικό γκολ του Αθανασιάδη στο 55ο λεπτό, άνοιξε το σκορ στο 81΄ με τον Μάρτενς, ισοφαρίστηκε από λάθη που έκαναν οι παίκτες του στα τελευταία λεπτά και έφυγε από το Αρτέμιο Φράνκι με την πικρή γεύση της ισοπαλίας. Και όμως, αυτός ο βαθμός μπορεί να αποδειχθεί χρυσάφι για τον ΠΑΟΚ στην προσπάθεια που κάνει για την πρόκριση στην φάση των «32» του Γιουρόπα Λίγκ. 
 
Ήταν μια ομάδα σοβαρή από την αρχή έως το τέλος του αγώνα ο ΠΑΟΚ στο Αρτέμιο Φράνκι. Πέτυχε δυο γκολ, του μέτρησαν το ένα, άντεξε στην πίεση της Φιορεντίνα στο πρώτο ημίχρονο και στην συνέχεια έκανε πράγματα και θαύματα. Απέναντι σε μια ομάδα που έχει αστέρια αξίας δεκάδων εκατομμυρίων (Γκόμεζ, Κουαδράδο, Βάργκας) ο ΠΑΟΚ με μαέστρο στον πάγκο του τον Αγγελο Αναστασιάδη, έγραψε ιστορία. 
 
Ήταν ΠΑΟΚ με τα όλα του. Έχασε σπάνια ευκαιρία με τον Περέιρα στο ξεκίνημα, πέτυχε γκολ με τον Κλάους που ακυρώθηκε από τον Βέλγο διαιτητή στο 55ο λεπτό, προηγήθηκε στο 81ο λεπτό με τον Μάρτενς αλλά δεν κράτησε έως το τέλος. Ο Αγγελος Αναστασιάδης διαβάζοντας σωστά το παιχνίδι στην εξέλιξή του έκανε μια κίνηση που άλλαξε όλη την ροή. Έβγαλε τον Περέιρα, έβαλε τον Μαντούρο, ο ΠΑΟΚ ανέβηκε αισθητά στο κέντρο και έκανε παιχνίδι. Νωρίτερα από το πρώτο ημίχρονο, ο Αναστασιάδης με την εντολή που έδωσε στον Τζιόλη να οπισθοχωρήσει και να βοηθήσει τον Κατσικά στο μαρκάρισμα του Γκόμεζ, ενίσχυσε τα μετόπισθεν. Οι κινήσεις του Αναστασιάδη ήταν μαεστρικές από τον πάγκο και για μία ακόμη φορά επιβεβαιώθηκε αυτό που γράφαμε από την αρχή της σεζόν πως ο φετινός ΠΑΟΚ έχει προπονητή.
 
Κορυφαίοι ήταν οι Γλύκος και Τζιόλης . Ο πρώτος κατέβασε τα «ρολά», ενώ ο Τζιόλης  ήταν ο ηγέτης του ΠΑΟΚ. Δεν άφησε τίποτα να περάσει, ήταν πανταχού παρών. Προσωπικά θεωρώ πως όλοι υπερέβαλαν εαυτούς. Απλά αποδείχθηκε πως ο ΠΑΟΚ είναι γεννημένος για μεγάλα ευρωπαικά παιχνίδια, δεν κατάλαβε τίποτα από απουσίες πέντε βασικών παικτών (Ράτς, Μακ, Κάτσε, Σκόνδρα, Παπαδόπουλο) και κόντρα στο μεγαθήριο που λέγεται Φιορεντίνα με παίκτες παγκοσμίου κλάσης και μπάτζετ δεκάδων εκατομμυρίων μάγεψε την Ευρώπη. Και φυσικά παραμένει μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης. 

Σχετικά άρθρα