Φτιάχνουμε παραδοσιακή Κοτόπιτα !

<h4 class="title">Υλικά</h4>
<p><em>Για 4-6 άτομα</em><br /><br />1 κοτόπουλο<br />4 αυγά χτυπημένα<br />350 γραμμάρια φύλλο για πίτες ή κρούστας<br />5 μέτρια κρεμμύδια<br />1 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο<br />τριμμένο μοσχοκάρυδο<br />1 φλιτζάνι του τσαγιού κεφαλογραβιέρα και παρμεζάνα τριμμένη<br />3 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη<br />1/2 φλιτζάνι τσαγιού γάλα<br />Μαϊντανό<br />Αλάτι<br />Πιπέρι</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<h4 class="title">Εκτέλεση</h4>
<p>Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε σε λεπτές φέτες τα κρεμμύδια.<br />Βάζουμε στην κατσαρόλα δύο κουταλιές της σούπας βούτυρο και όταν ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια κοτόπουλου, τα κρεμμύδια, 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο τριμμένο. Προσθέτουμε 4 κουταλιές της σούπας νερό και κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας. Αφήνουμε να σιγοψηθεί για 25 λεπτά.Κατόπιν, βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.</p>
<p><br />Παίρνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου από την κατσαρόλα, αφαιρούμε πέτσες και κόκαλα και κόβουμε το ψαχνό σε μικρά κομμάτια. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια με τη σάλτσα τους, τα αυγά, τα τυριά, τη φρυγανιά, το γάλα, και μαϊντανό ψιλοκομμένο.<br />Στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί ορθογώνιο τα 2/3 από το φύλλο,αλείφουμε κάθε φύλλο με βούτυρο. Βάζουμε μέσα το μείγμα, το σκεπάζουμε πρώτα με τα φύλλα που εξέχουν από το ταψί και στη συνέχεια με τα υπόλοιπα φύλλα, ενώ αλείφουμε κάθε φύλλο με βούτυρο.</p>
<p><br />Χαράζουμε την κοτόπιτα σε φαρδιές λουρίδες, τη ραντίζουμε με δύο κουταλιές νερό και την ψήνουμε σε μέτριο φούρνο επί 45 λεπτά.<br /> </p>
<p> </p>
<div> </div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title">Απαιτούμενος χρόνος: 90 λεπτά</h4>

Σχετικά άρθρα