Δώνης: «Για τη νίκη στην Τούμπα»

Για την ήττα του Παναθηναϊκού από την Αϊντχόφεν και τον μαθηματικό αποκλεισμό των “Πράσινων” από τη συνέχεια του Europa League μίλησε ο Χρήστος Δώνης, ο οποίος αναφέρθηκε φυσικά και στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ που ακολουθεί.

Οι δηλώσεις του στη NOVA:

Καλή προσπάθεια από τον Παναθηναϊκό κόντρα στην PSV αλλά πήγε στράφι μετά την ήττα 3-2;

«Ναι κάναμε καλή προσπάθεια αλλά νομίζω στην Ευρώπη δεν αρκεί μόνο αυτό. Πρέπει να προσπαθήσουμε ακόμα περισσότερο, να δούμε τι λάθη κάναμε ώστε του χρόνου να είμαστε ακόμα πιο δυνατοί».

Ο Παναθηναϊκός μετά το 2-2 είχε τουλάχιστον τρεις κλασικές ευκαιρίες για να πάρει και πάλι το προβάδισμα στο παιχνίδι. Θεωρείς ότι εκεί ήταν το “κλειδί” του αγώνα;

«Σίγουρα η ομάδα μπορεί να δεχθεί γκολ αλλά από τη στιγμή που χάνεις πολλές ευκαιρίες κάποια στιγμή θα το φας. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Το καλό είναι ότι κάναμε πολλές ευκαιρίες το κακό είναι ότι δεν σκοράραμε».

Απομένουν δυο παιχνίδια για το Europa League αλλά το ευρωπαϊκό όνειρο ουσιαστικά τελείωσε, τι αφήνει σε εσάς τους πιο μικρούς η παρουσία σας στην Ευρώπη;

«Σίγουρα νομίζω ήταν κέρδος για όλη την ομάδα η παρουσία της στην Ευρώπη, από εκεί και πέρα προσπαθήσαμε δεν τα καταφέραμε και κοιτάμε του χρόνου να είμαστε και πάλι στην Ευρώπη».

Θεωρείς λίγο άδικο το τελικό σκορ ιδίως από τη στιγμή που η ισοφάριση σε 2-2 προήλθε από ένα καθαρό γκολ οφσάιντ;

«Δεν το θεωρώ λίγο, το θεωρώ πολύ άδικο αλλά όπως είπα είχαμε ευκαιρίες. Δεν καταφέραμε να σκοράρουμε και έτσι είναι τα πράγματα».

Η Αϊντχόφεν φάνηκε ότι ήταν ένα επίπεδο πάνω σε σχέση με τον Παναθηναϊκό, ποιο ήταν το πλάνο που είχατε στο παιχνίδι, θεωρείς ότι σας βγήκε;

«Το πλάνο ήταν να περιμένουμε λίγο πιο μπροστά από το κέντρο, να πιέσουμε και να βρούμε ένα γκολ. Τα καταφέραμε και σκοράραμε αλλά μετά μας ισοφάρισαν αλλά νομίζω ότι παρόλο που τους περιμέναμε στο μισό γήπεδο είχαμε ευκαιρίες να κάνουμε και άλλα γκολ».

Ακολουθεί η Τούμπα, ένα δύσκολο παιχνίδι, σε μια δύσκολη έδρα…

«Είναι ένα δύσκολο ματς. Σύμφωνα με όσα έχουμε δει ο ΠΑΟΚ φέτος είναι μια πολύ καλή ομάδα. Είναι πρώτος στην βαθμολογία, το γήπεδο θα είναι γεμάτο αλλά εμείς θα πάμε για τους τρεις βαθμούς».

Σχετικά άρθρα