Εξαφάνισαν παίκτη του Παναθηναϊκού

Την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014, το «Τούνελ» σόκαρε με τις αποκαλύψεις για τη δράση του σκοτεινού κυκλώματος που εξαφάνισε τον Ρανσέλ Κρουζ 24 χρόνων, παίχτη της ομάδας μπέιζμπολ του Παναθηναϊκού. Αγνοείται από τα ξημερώματα του Σαββάτου 3 Μαΐου 2014 όταν πήγε στο ραντεβού που του έκλεισαν μέλη του κυκλώματος που είχαν αναλάβει αντί γερής αμοιβής, να του βγάλουν άδεια μόνιμης παραμονής στη χώρα μας.
Ο νεαρός από τον Άγιο Δομήνικο θεωρείτο ένας από τους σημαντικούς παίκτες του ελληνικού πρωταθλήματος. Για κάποιους μάλιστα, ήταν αναντικατάστατος.
Τελευταία προσπαθούσε να τακτοποιήσει τα έγγραφα άδειας παραμονής στη χώρα μας γιατί η προσωρινή σχετική άδεια που είχε, δεν του επέτρεπε να ταξιδέψει σε χώρες της Ευρώπης. Τον πλεύρισαν μέλη κυκλώματος και του εμφανίστηκαν κάποιοι σαν δικηγόροι, όπως ο ίδιος είχε αποκαλύψει στους συγγενείς του.
Ο Κρουζ έφυγε από το σπίτι του στην οδό Φιλολάου 112 στο Παγκράτι γύρω στις 5 το πρωί με το μηχανάκι του, για να συναντήσει στο Μοναστηράκι τον υποτιθέμενο δικηγόρο. Ο αγνοούμενος είπε στον φίλο και συμπαίκτη του πριν εξαφανιστεί, ότι θα πήγαιναν στη Λαμία για να βρουν κάποιον που τελικά θα έδινε τη λύση στο πρόβλημα του, σύμφωνα με τη διαβεβαίωση τους. Από τότε τα ίχνη του χάθηκαν …
Στην πορεία διπλωμάτες, αθλητικοί παράγοντες, Αστυνομία και Δικαιοσύνη, συνεργάστηκαν στενά για να φωτιστεί το σκοτάδι.
Οι έρευνες της ΑστυνομίαςΤα όσα αποκάλυψαν οι έρευνες που έγιναν σε σπίτια υπόπτων παρουσία Εισαγγελέα, ήταν χαρακτηριστικά. Βρέθηκαν πλαστά έγγραφα που αφορούσαν σε άδειες παραμονής άλλων αλλοδαπών, σφραγίδες με εντυπώματα, κινητά τηλέφωνα κ.ά.
Από την άρση απορρήτου του κινητού τηλεφώνου του Ρανσέλ η Αστυνομία εντόπισε τους ανθρώπους με τους οποίους ο αγνοούμενος μίλησε και συναντήθηκε εκείνη την ημέρα στο Μοναστηράκι. Συνελήφθησαν δύο γυναίκες αλλά διέφυγε ο βασικός ύποπτος. Η μία γυναίκα ήταν μια γοητευτική Ελληνίδα που το κύκλωμα είχε ρίξει δίπλα στον Ρανσέλ σαν δόλωμα. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για αρπαγή κατά συναυτουργία, εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση, ψευδορκία κ.ά. Οι δύο γυναίκες αφέθηκαν ελεύθερες με περιοριστικούς όρους.
Το «Τούνελ» στη διάρκεια της ζωντανής έρευνας εντόπισε τις διευθύνσεις μελών της σπείρας στο Βύρωνα.
Η έκπληξη ήρθε από τους γείτονες που ανέφεραν στον ρεπόρτερ της εκπομπής πως ο βασικός ύποπτος που αναζητούσαν οι Αρχές στο εξωτερικό ήταν στην περιοχή τους! Η κάμερα του «Τούνελ» οδηγήθηκε στο σημείο που υπέδειξαν και διαπίστωσε ότι ο 38χρονος άνδρας βρισκόταν εκεί. Κινείται μάλιστα στο χώρο του Στρατού, παρά τις κατηγορίες που τον βαρύνουν. Από επίσημη πηγή έγινε γνωστό ότι απολογήθηκε στον Ανακριτή για τις κατηγορίες αυτές και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.
Στη Νέα Σμύρνη εμφανιζόταν να μένει η γυναίκα που η σπείρα είχε ρίξει δίπλα στον αγνοούμενο σαν δόλωμα. Από την έρευνα αποδείχτηκε ότι δεν έμενε ποτέ στην διεύθυνση που είχε δηλώσει.
Ένα πρόσωπο που βρίσκεται σε χώρα του εξωτερικού ισχυρίστηκε με τηλεφώνημα του στην εκπομπή, ότι μαζί του ήταν ο Ρανσέλ Κρουζ! Η Αγγελική Νικολούλη ζήτησε να μιλήσει με τον αγνοούμενο ως ελάχιστη ένδειξη βασιμότητας της πληροφορίας. Τελικά ο φίλος του που βρισκόταν στο στούντιο του μίλησε και διαπίστωσε ότι δεν ήταν ο ίδιος ο Κρουζ.
Κάποιος εμφανίστηκε ως Ρανσέλ με προφανή σκοπό να παραπλανήσει και να σταματήσει τις έρευνες. Η προσεκτική αντιμετώπιση αντίστοιχων καταστάσεων απέδειξε ότι δεν ήταν τίποτε παραπάνω παρά κίνηση αποπροσανατολισμού. Ενέργεια που δείχνει ότι το κύκλωμα συνεχίζει να βρίσκεται σε πλήρη δράση.
πηγή: anikolouli.gr

Σχετικά άρθρα