Παππάς: «Δεν με χαλάει ο τίτλος του κακού παιδιού»

Ο Νίκος Παππάς δεν… χαλιέται με τον τίτλο του «κακού παιδιού» που του έχουν προσάψει και μιλάει για τον νέο Παναθηναϊκό που σαρώνει αλλά και τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς. 

Αναλυτικά, ο Νίκος Παππάς μίλησε στον ΣΚΑΪ για:

-την ανανέωση του Παναθηναϊκού: «Η κίνηση έχει ένα ρίσκο, γιατί υπάρχει έλλειψη εμπειρίας και παραστάσεων, αλλά το καλό είναι ότι υπάρχει ενθουσιασμός».

-τις ευρωπαϊκές βλέψεις της ομάδας: «Ο πρώτος στόχος είναι η πρόκριση στο Top 16. Είναι δύσκολο, γιατί είμαστε σε έναν πολύ δυνατό όμιλο. Ο Παναθηναϊκός όμως έχει κατακτήσει έξι φορές το Ευρωπαϊκό και είναι καταδικασμένος να πρωταγωνιστεί. Επιβάλλεται να περάσουμε στο Top 16, ειδάλλως θα είμαστε αποτυχημένοι».

-την πρόκριση επί του Ολυμπιακού στο Κύπελλο: «Ίσως ήταν αρκετά νωρίς για αυτό το ματς. Αυτά τα ματς είναι ιδιαίτερα, σε όποια κατάσταση κι αν είναι ο αντίπαλος. Μπήκαμε πιο έτοιμοι, δείξαμε πάθος, ίσως να μας υποτίμησε λίγο ο Ολυμπιακός και δίκαια νικήσαμε».

-τη συνεργασία με τον Ιβάνοβιτς: «Η σκληρή δουλειά είναι το χαρακτηριστικό του. Είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος και δίκαιος προπονητής. Προσπαθούμε όλοι να δουλεύουμε σκληρά γιατί ξέρουμε ότι στο τέλος θα ανταμειφθούμε».

-τον Δημήτρη Διαμαντίδη: «Σαν άνθρωπος είναι ένα σπουδαίο παιδί, ένας ωραίος τύπος. Είναι σεμνός και ταπεινός. Από την πρώτη μέρα το διαπίστωσα αυτό. Είναι τιμητικό για μένα που πρόλαβα να συνεργαστώ μαζί του και εύχομαι να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε, αν και δεν το βλέπω. Ίσως επειδή δεν του δίνω και την μπάλα και μου γκρινιάζει (γέλια)».

-την πρώτη του σεζόν στον Παναθηναϊκό: «Ήταν μια αναγνωριστική χρονιά για μένα. Άρχισα καλά και είχα αρκετό χρόνο συμμετοχής, αλλά στη συνέχεια έφαγα πολύ πάγκο. Δεν υπήρχε η εμπιστοσύνη που ήθελα στο πρόσωπό μου».

-τους επικριτές του κι όσους τον λένε «κακό παιδί»: «Θεωρώ πως ό,τι έχω κάνει έγινε συνειδητά. Μπορεί να υπάρχουν κάποια μεμονωμένα περιστατικά που έχω κάνει λάθος, αλλά δεν θεωρώ πως αυτά με έχουν πάει πίσω. Πιο πολύ μου αρέσει παρά με χαλάει ο τίτλος του κακού παιδιού. Θεωρώ πολύ χαζό για κάποιον να εκφράζει άποψη για το χαρακτήρα μου χωρίς να με ξέρει. Εγώ είμαι περήφανος γι’ αυτό που έχω καταφέρει, γ’ αυτό που είμαι, για την οικογένειά μου και τους φίλους μου».

-το αν το ΝΒΑ αποτελεί στόχο για τον ίδιο: «Είναι κάτι πολύ μακρινό για μένα. Είμαι πολύ χαρούμενος για τον Κώστα (Παπανικολάου), με τον οποίο ήμασταν συμπαίκτες στις μικρές εθνικές ομάδες και πιστεύω πως θα καθιερωθεί. Δεν νομίζω πως ταιριάζει σε εμένα το στυλ του ΝΒΑ και ξέρω πως ρεαλιστικά είναι δύσκολο να ανταποκριθώ στο μπάσκετ που παίζεται εκεί. Ποτέ δεν ξέρεις όμως… Μακάρι να φτάσω σε ένα επίπεδο για να μπει στο μυαλό μου».

-τη φιλοδοξία του με τον Παναθηναϊκό: «Όταν ξεκίνησα να παίζω, έβλεπα την ομάδα που αγωνίζομαι τώρα να κατακτά τίτλους και να έχει μεγάλους παίκτες. Θέλω να γίνω κομμάτι της ιστορίας του Παναθηναϊκού, να πάρω ένα ευρωπαϊκό και να γίνω αυτό που θαύμαζα κάποτε».

Σχετικά άρθρα