Τριπλέτα φωτιά, άσος ουσίας!

Με τους Κλέιτον, Σολτάνι και Καπετάνο σε μεγάλη βραδιά, η Ξάνθη έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο και νίκησε με 2-1 τον ΟΦΗ με ανατροπή. Αποβλήθηκε σωστά στο 77′ ο Τζορτζ.

Α’ Ημίχρονο: Ένα από τα πιο γεμάτα 45λεπτα του εφετινού πρωταθλήματος έγινε στην Ξάνθη. Ο ΟΦΗ μπήκε πολύ αποφασισιτικός στο ματς. Έστειλε το μήνυμα στους Ακρίτε μόλις στο 2′ με το πλασέ του Ράζακ που έδιωξε ο Ζαρόπουλος και μετά από 6 λεπτά αγώνα βρήκε γκολ.

Ο Μιλιάζες εκτέλεσε κόρνερ και ο Πετρόπουλος νίκησε με κεφαλιά την άμυνα των γηπεδούχων για το 0-1. Μετά το αρχικό μούδιασμα η Ξάνθη πήρε την κατοχη – σε αυτό βέβαια συνέβαλλε και η διάθεση των παικτών του Γκατούζο να κλειστούν πίσω – και απώλεσε την πρώτη σημαντική ευκαιρία στο 20′. Ο Γουάλας έκανε την σέντρα, ο Λουσέρο έπιασε την φαλτσαριστή κεφαλιά, αλλά ο Λόρια έδιωξε εντυπωσιακά. Στο 29′ ήρθε η απάντηση των Ακριτών.

Ο Κλέιτον εκτέλεσε το φάουλ στην περιοχή, μετά το μπέρδεμα στην άμυνα, ο Βασιλακάκης έπιασε την κεφαλιά πάσα και ο Λισγάρας με γυριστό σουτ νίκησε τον Λόρια για το 1-1. Η άμεση ιοσοφάριση έδωσε φτερά στα πόδια των γηπεδούχων, οι οποίοι έφτασαν μέσα σε ένα τρίλεπτο στην ανατροπή. Από τη σέντρα του Μπαξεβανίδη ο Καπετάνος έστρωσε στον Κλέϊτον που έπιασε δυνατό μονκόμματο σουτ για το 2-1.

Η Ξάνθη είχε πλέον αντιστρέψει τα δεδομένα του ματς με την κατοχή να αγγίζει το 70-30%. Μετά από ώρα ο ΟΦΗ …θυμήθηκε την επίθεση και λίγο πριν το κλείσιμο του ημιχρόνου το σουτ του Κουτσιανικούλη πέρασε άουτ.

Β’ Ημίχρονο: Ζαλισμένος μπήκε ο ΟΦΗ στο δεύτερο μέρος, ακόμα πιο αποφασιστική η Ξάνθη να τελειώσει το ματς. Τέσσερις μεγάλες ευκαιρίες έκαναν οι γηπεδούχοι, αλλά δεν τα κατάφεραν. Η κεφαλιά του αμαρκάριστού στην περιοχή Σολτάνι πέρασε ελάχιστα άουτ (46′), ο Λόρια έβγαλε το εξ επαφής σουτ του Καπετάνου (48′), ενώ ο τερματοφύλακας του ΟΦη μπλόκαρε σταθερά την κεφαλιά του Καπετάνου στο 52′.

Η καλύτερη εκ των τεσσάρων ήταν η προσπάθεια του Κλέιτον, ο οποίπς άδειασε υπέροχα τον Τριποτσέρη και σούταρε ελάχιστα άουτ (61′).

Τα σχέδια του ΟΦη για απόδραση με θετικό αποτέλεσμα χάλασε ακόμα περισσότερο ο Τζόρτζ με δύο απερίσκεπτες ενέργειες. Ο Γκατούζο τον έριξε στο ματς στο 46′ όμως δέχθηκε δύο κίτρινες ομως μέσα σε ένα μισάωρο δέχθηκε δύο κίτρινες. Η αποβολή στο 77΄υποχρέωσε τον ΟΦΗ να παίξει με αριθμητικό μειονέκτημα. Παρ όλα αυτά, η Ξάνθη είχε πάει το ματς προς διαχείριση και λίγο έλειψε να το πληρώσει στο 80′. Μεγάλη ευκαιρία για τον ΟΦΗ με τον Ροβίθη να πιάνει το σουτ από το ύψος του πέναλτι και τον Ζαρόπουλο να κάνει μεγάλη επέμβαση. Στα λεπτά μέχρι το τέλος ο ΟΦΗ των δέκα παικτών δεν κατάφερε να επισκευθεί με αξιώσεις τα καρέ των γηπεδούχων, οι οποίοι έλεγξαν εύκολα…

Που κρίθηκε: Στην αποφασιστικότητα των γηπεδούχων και στην πολύ καλή παρουσία της τριπλέτας, Κλέιτον-Καπετάνου-Σολτάνι. Γενικά η Ξάνθη ήταν εξαιρετική μετά το γκολ του ΟΦΗ και αν ήταν πιο εύστοχη ο δείκτης του σκορ θα μπορούσε να είχε ανέβει ψηλά.

Πάικτης από χρυσάφι: Λίρα εκατό αποδεικνύεται για την Ξάνθη ο Κλέιτον. Ο Βραζιλιάνος ήταν σε ακόμα ένα ματς πολύ ουσιαστικός και βοήθησε τα μέγιστα για την ανατροπή και τη νίκη των γηπεδούχων.

Η σφυρίχτρα: Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Μήτσιου και των βοηθών του. Σωστή και η αποβολή του Τζορτζ, ο οποίος έδρασε απερίσκεπτα.

ΞΑΝΘΗ (Λουτσέσκου): Ζαρόπουλος, Μπαξεβανίδης, Γουάλας, Σολτάνι (63′ Ράνος), Φλίσκας, Βασιλακάκης (72′ Παπαστεριανός), Κλέιτον (88′ Ρούντι), Καπετάνος, Λισγάρας, Γούτας, Λουσέρο.

ΟΦΗ (Γκατούζο): Λόρια, Στάθης, Μιλιάζες, Τριποτσέρης, Αντελέγιε, Μακρής (48′ Τζορτζ), Ραζάκ, Μερεμπασβίλι, Πετρόπουλος (68′ Σίσιτς), Κουτσιανικούλης (59′ λ.γ. Ροβίθης), Απόνο.

Γκολ : 29′ Λισγάρας, 33′ Κλέιτον / 6′ Πετρόπουλος

Κίτρινες: 39′ Σολτάνι, 74′ Κλέιτον, 83′ Παπαστεριανός, 90+4′ Ρούντι / 21′ Μερεμπασβίλι, 43′ Λόρια, 70′ Γουάλας, 73′ Τζορτζ

Κόκκινες: 77′ Τζόρτζ (2η κίτρινη)

Σχετικά άρθρα