Ζιάγκος: «Κάποιοι κάνουν πως δεν ξέρουν»…

«Η ομάδα δυσκολεύεται να βρει χημεία, συνοχή, ρόλους και αυτοματισμούς γιατί αυτό θέλει χρόνο και πρέπει να το καταλάβουμε καλά», τόνισε ο Βαγγέλης Ζιάγκος, προπονητής της ΑΕΚ, μετά την ήττα στην Ελευσίνα.
«Συγχαρητήρια στον Πανελευσινιακό για την νίκη», ήταν τα πρώτα λόγια του Ζιάγκου, ο οποίος στην συνέχεια παρατήρησε: «Ξέραμε ερχόμενοι εδώ πως θα αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που δεν θα έχει καμία σχέση με την ως τώρα εικόνα της δεδομένου ότι μια αλλαγή προπονητή σε μια τέτοια χρονική στιγμή κατά τεκμήριο επιδρά ευεργετικά στην ψυχολογία της ομάδας όπως και αποδείχτηκε. Γνωρίζαμε ότι η Ελευσίνα θα αντιμετωπίσει αυτό το παιχνίδι ως παιχνίδι ζωής και θανάτου».
«Εμείς κάνουμε μια τεράστια προσπάθεια να βρούμε την αγωνιστική μας ταυτότητα, η ομάδα ανανεώνεται όπως και ξέρουμε αν και κάποια κάνουν πως δεν ξέρουν κάτω από ποιες συνθήκες χτίστηκε αυτή η ομάδα και κάτω από ποιες συνθήκες κλήθηκε να είναι ανταγωνιστική», τόνισε ο κόουτς της Ένωσης και εξήγησε: «Οι ιδιαίτερες συνθήκες αυτές οδήγησαν σε κάποιες επιλογές στις οποίες αναγκαστήκαμε να διορθώσουμε και σε μια τέτοια φάση παρατεταμένης ανανέωσης είναι αυτονόητο ότι η ομάδα δυσκολεύεται να βρει χημεία, συνοχή, ρόλους και αυτοματισμούς γιατί αυτό θέλει χρόνο και πρέπει να το καταλάβουμε καλά».
«Ως προς το αγωνιστικό κομμάτι δεχτήκαμε 48 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο και νομίζω ότι σε αυτό συνέβαλε σε καθοριστικό βαθμό η αποβολή του Ίνγκλις σε μια πολύ κρίσιμη χρονική στιγμή για την εξέλιξη του παιχνιδιού που όπως ήταν προφανές μας απορύθμισε και χάσαμε την συγκέντρωση μας και σε συνδυασμό με την ευστοχία των τριών πόντων του Αθανασούλα και του Δορκοφίκη σε σουτ που σε σκοτώνουν ψυχολογικά και με την έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης που είχαμε αλλά και την αστοχία μας τελείωσε το παιχνίδι», επισήμανε ο Ζιάγκος και υπογράμμισε: «Η καθημερινή δουλειά και η τριβή μέσα στο γήπεδο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι μονόδρομος. Στην ΑΕΚ η πίεση είναι ένα στοιχείο που δεν λείπει ποτέ, στην ΑΕΚ η πίεση θα υπήρχε ακόμα και αν κάναμε τέσσερις νίκες, την πίεση την έχουμε ζήσει στο πετσί μας και ξέρουμε πώς να την διαχειριστούμε».
«Δεν μπορούμε να πούμε πολλά λόγια αυτή τη στιγμή γιατί δεν ανταποκριθήκαμε σωστά στο δεύτερο ημίχρονο», παραδέχθηκε ο Ντούσαν Σάκοτα, ο 28χρόνος φόργουορντ της Ένωσης και σχολίασε: «Ξέραμε ότι θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι γιατί η Ελευσίνα έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο και άλλαξε και προπονητή που αυτό λειτουργεί πάντα θετικά. Δεχθήκαμε κάποια πολύ δύσκολα τρίποντα στο δεύτερο ημίχρονο και αυτό μας κόστισε την ψυχολογία και στο τέλος δεν καταφέραμε να πλησιάσουμε. Χάσαμε και πολλά αμυντικά ριμπάουντ και αυτό ήταν το κλειδί. Από εδώ και πέρα πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε να δούμε τα λάθη μας και να είμαστε έτοιμοι για το παιχνίδι με τον Απόλλωνα».

Σχετικά άρθρα