Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / «Βόμβες» οικ.εισαγγελέα για λίστα Λαγκάρντ και δάνεια κομμάτων
«Βόμβες» οικ.εισαγγελέα για λίστα Λαγκάρντ και δάνεια κομμάτων thumbnail

"Βόμβες" οικ.εισαγγελέα για λίστα Λαγκάρντ και δάνεια κομμάτων

«Βόμβες» με καταγγελίες για παρεμβάσεις στο έργο του ως οικονομικός εισαγγελέας, κατά τη διάρκεια της έρευνας για τη λίστα Λαγκάρντ αλλά και για ενόχληση από τη δικογραφία για τα δάνεια τον κομμάτων, έριξε ο Σπύρος Μουζακίτης.


Μιλώντας στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» 15 μήνες μετά την παραίτησή του, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, o κ. Μουζακίτης καταγγέλλει παρεμβάσεις στο έργο του.


«Κύριοι κάτω τα μολύβια…»

Συγκεκριμένα, αναφέρει πως θεωρεί ότι η ρύθμιση, τον Ιανουάριο του 2013, του τότε υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη με την οποία θεσπίστηκε ο θεσμός του Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς ήταν μήνυμα προς τον ίδιο και τον συνάδελφό του Γρηγόρη Πεπόνη «κύριοι, κάτω τα μολύβια, είστε αναρμόδιοι, δεν μπορείτε να συνεχίσετε». Και αυτό όπως σημειώνει ενώ είχαν «ανοικτές» υποθέσεις και σε εκκρεμότητα κλήσεις για απολογίες και πολιτικών προσώπων.


«Οσο δουλεύαμε τη λίστα Λαγκάρντ ήμασταν συνεχώς υπό την απειλή άσκηση δίωξης»

Προσθέτει ότι οι δικογραφίες που χειρίζονταν επέστρεψαν πάλι στους νέους οικονομικούς εισαγγελείς όταν, μετά από δύο μήνες και αφού είχαν παραιτηθεί οι ίδιοι, θεσπίστηκε μεταβατική διάταξη. Προσθέτει πως «στο διάστημα που δουλεύαμε τη λίστα Λαγκάρντ ήμασταν συνεχώς υπό την απειλή άσκησης πειθαρχικής δίωξης».


«Ενόχλησε η δικογραφία για τα δάνεια των κομμάτων»

Αναφέρει ότι σχέδιο νόμου που προωθούσε ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, ως υπουργός Δικαιοσύνης, επιχειρούσε την κατάργησή τους λόγω συγκεκριμένων ποινικών προκαταρκτικών δικογραφιών που είχαν ανοίξει. Υποστηρίζει ότι συνεπεία αυτών δεν τους παρασχέθηκε υλική και οργανωτική βοήθεια. Εκτιμά ότι η δικογραφία που ενόχλησε περισσότερο ήταν εκείνη με τα δάνεια των κομμάτων, «μια και είχαν χορηγηθεί χρήματα από τις τράπεζες χωρίς εμπράγματες ασφάλειες».

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X