Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Ψηφίζουν για την ανεξαρτησία τους οι Καταλανοί
Ψηφίζουν για την ανεξαρτησία τους οι Καταλανοί  thumbnail

Ψηφίζουν για την ανεξαρτησία τους οι Καταλανοί

Ψηφίζουν για την ανεξαρτησία τους οι Καταλανοί


Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες Καταλανοί προκειμένου να συμμετέχουν στο συμβολικό δημοψήφισμα ή αλλιώς την άτυπη διαβούλευση για την ανεξαρτησία της περιοχής της Ισπανίας παρά την αντίθεση της Μαδρίτης.


Οι οργανώσεις υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλωνίας έχουν απευθύνει έκκληση στους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες ώστε να υπάρξει μεγάλη προσέλευση. Περίπου 40.000 εθελοντές θα βοηθήσουν ώστε να στηθούν τα ανεπίσημα εκλογικά κέντρα για την ψηφοφορία της Κυριακής.


Οι πολιτικοί της Καταλωνίας που τάσσονται υπέρ της απόσχισης της περιοχής από την Ισπανία, ευελπιστούν ότι ένα μεγάλο ποσοστό υποστήριξης θα παρακινήσει την κεντρική κυβέρνηση να ξεκινήσει διάλογο μαζί τους για τη διαπραγμάτευση μεγαλύτερης φορολογικής και πολιτικής αυτονομίας, ή ακόμα και να πείσει τη Μαδρίτη να δεχτεί ένα μελλοντικό δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία.


Αξιωματούχοι από δύο κύρια κόμματα της Καταλωνίας, υποστηρίζουν ότι εάν τουλάχιστον 1,5 εκατομμύριο πολίτες –από τους συνολικά 7 εκατομμύρια- ψηφίσουν υπέρ της απόσχισης, κάτι τέτοιο θα βοηθήσει στα σχέδια για την ανεξαρτησία της περιοχής.


Enikos.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X