«Οταν είσαι πρώτος πρέπει να παίζεις με την άνεση της πρωτιάς»

Ο Αλέξανδρος Τζιόλης σε δηλώσεις του λίγο πριν από την αναχώρηση της αποστολής του ΠΑΟΚ από την Ιταλία αναφέρθηκε στο 1-1 με τη Φιορεντίνα και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τζιόλη:

– Ικανοποίηση από τον βαθμό της ισοπαλίας ή απογοήτευση λόγω του τρόπου με τον οποίο ήρθε;

«Είναι κάτι το ενδιάμεσο. Σου αφήνει πικρή γεύση ένα γκολ στα τελευταία λεπτά. Πήραμε ένα πόντο και δε ξέρω αν αυτός ο βαθμός θα παίξει ρόλο. Σίγουρα κερδίσαμε σε ψυχολογία, σ αυτοπεποίθηση, διότι φύγαμε χωρίς να ηττηθούμε από μια δύσκολη έδρα».

– Μήπως η αυτοπεποίθηση είναι το μεγαλύτερο κέρδος; Διότι πολλοί λένε ότι ο ΠΑΟΚ έχει καλή πορεία χωρίς να έχει πάρει αποτέλεσμα σε μεγάλο παιχνίδι, όπως έγινε τη Πέμπτη.

«Είναι ακόμα ένα στοιχείο του αγώνα στην Ιταλία, διότι η ομάδα δείχνει να συνεχίζει στο δρόμο που έχει πάρει».

– Τον τελευταίο καιρό οι εμφανίσεις σου είναι ολοένα και πιο θετικές…

«Υπάρχουν κάποια διαστήματα που ένας παίκτης είναι σε καλή κατάσταση, σε φόρμα και μπορεί να κάνει αυτά που θέλει και μπορεί στο γήπεδο. Παίζει ρόλο κι η φυσική κατάσταση. Αυτό το διάστημα νιώθω κι είμαι καλά, είμαστε καλά και συνεχίζουμε».

– Επαιξε ρόλο ο αποκλεισμός σου, έπειτα από καιρό από την Εθνική, σ’ επίπεδο… κίνητρου;

«Οχι, δεν έχει καμία σχέση αυτό με την αγωνιστική μου κατάσταση. Είμαι στον ΠΑΟΚ, εδώ είναι το μυαλό μου, επικεντρώνομαι σε αυτό διότι το κεφάλαιο Εθνική είναι τελείως διαφορετικό».

– Εχεις την αίσθηση πως διάγεις το καλύτερο διάστημα της καριέρας σου;

«Νιώθω καλά. Δεν μπορώ να το σχολιάσω αυτό, είναι μια καλή περίοδος για μένα, ελπίζω να συνεχιστεί αυτό».

– Τίθεται θέμα κούρασης;

«Κόπωση υπάρχει, όταν παίζεις κάθε τρεις μέρες παιχνίδι, δε μπορώ να το αρνηθώ. Υπάρχουν τα παιχνίδια, τα ταξίδια κι όλη αυτή η διαδικασία. Η κούραση πρέπει να βγει από το κεφάλι όλων διότι υπάρχει το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Καλούμαστε να πάμε κόντρα στην κούραση, θα παίξουμε και στη συνέχεια υπάρχει η Εθνική».

– Πιο δύσκολος αντίπαλος είναι η κούραση ή ο Παναθηναϊκός, διότι προέρχεστε και από έξι συνεχόμενα παιχνίδια σχεδόν ανά τρεις μέρες.

«Η κούραση είναι και θέμα ψυχολογίας. Ο Παναθηναϊκός είναι άλλο κομμάτι, είναι μια δυνατή ομάδα, θα πρέπει να έχουμε όλοι το μυαλό μας εκεί και να παλέψουμε για έρθει το αποτέλεσμα που θέλουμε».

– Η πρώτη θέση φέρνει περισσότερο άγχος ή όρεξη για παραμονή;

«Σε εμένα δεν υπάρχει η λέξη άγχος. Υπάρχει η όρεξη για παραμονή. Πάντα εκείνοι που σε κυνηγούν έχουν το άγχος διότι ξέρουν ότι αν χάσουν βαθμούς θα έχουν πρόβλημα. Το ξέρουμε διότι έχουμε βρεθεί σε αυτή τη θέση και όταν χάναμε βαθμούς τα πράγματα γινόταν ολοένα και πιο δύσκολα. Οταν είσαι πρώτος πρέπει να παίζεις με την άνεση της πρωτιάς».

– Σε βρίσκει σύμφωνο η άποψη πως η πορεία του ΠΑΟΚ με βάση το πώς ξεκίνησε η χρονιά στην Ολλανδία αποτελεί έκπληξη;

«Νομίζω πως ναι. Ευχάριστη έκπληξη, ευχάριστο γεγονός. Είναι πολύ θετική η μαχητικότητα κι η εικόνα που βγάζει η ομάδα αυτό το πρώτο διάστημα. Βάθος σε ένα ρόστερ και παίκτες χρειάζονται πάντα σε μια ομάδα και όποιοι θα έρθουν, αν έρθουν, θα μας βοηθήσουν».

– Τί έχεις να θυμάσαι από τη στιγμή που έφυγες για την Τουρκία μέχρι τώρα;

«Το έχω αφήσει πίσω μου. Πήρα μια απόφαση, επέστρεψα και συνεχίζουμε όλοι μαζί. Εχουμε κάνει ένα καλό ξεκίνημα αλλά αυτή η όλη διάθεση που βλέπω ότι ‘έχουμε πετύχει κάτι’ δε με βρίσκει σύμφωνο διότι είναι ακόμα νωρίς, είναι Νοέμβριος. Είμαστε μέσα και στους τρεις στόχους, αλλά δεν έχουμε κερδίσει τίποτα…»

– Είστε όμως εδώ και δυο μήνες στη κορυφή. Είστε φαβορί για το πρωτάθλημα;

«Η κορυφή μας δίνει κίνητρο για να παραμείνουμε εκεί. Φαβορί; Oχι, δεν μπορώ να πάρω αυτό το ρόλο, είναι ακόμα νωρίς. Κανείς δεν κέρδισε τίποτα όντας στη πρώτη θέση τον Νοέμβριο…».

Σχετικά άρθρα