Μπατίστα: «Η άμυνα δίνει φτερά»

Ο Εστεμπάν Μπατίστα τόνισε πως το κλειδί του Παναθηναϊκού είναι η άμυνα, η οποία δίνει «φτερά» στην επίθεση της ομάδας. Παράλληλα αναφέρθηκε και στον Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος κάνει τη ζωή των συμπαικτών του στο παρκέ πιο εύκολη.
Αναλυτικά όσα είπε ο Ουρουγουανός στη Sportday:
«Ναι μεν στην επίθεση έχουμε βάλει αρκετούς πόντους, αλλά η άμυνα είναι το κλειδί μας, η βάση μας. Από εκεί ξεκινάμε διότι μας δίνει αυτοπεποίθηση και νιώθουμε πιο άνετοι και πιο απελευθερωμένοι στην επίθεση.
Ο μόνος τρόπος προς την επιτυχία είναι να έχουμε καθαρό μυαλό, να πραγματοποιούμε δυνατό ξεκίνημα ώστε να μην αφήνουμε περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλό μας και στη συνέχεια να έχουμε τον έλεγχο.
Ως εκ τούτου η άμυνα μας δίνει φτερά στην επίθεση. Αυτή είναι η φιλοσοφία μας, διότι είμαστε ομάδα της άμυνας», ανέφερε ο άσος του τριφυλλιού ο οποίος επίσης στάθηκε και στη σημασία που έχει το ροτέισον στην ομάδα.
Είμαι χαρούμενος που όλα τα παιδιά βοηθούν το σύνολο ασχέτως των λεπτών συμμετοχής που αγωνίζεται ο καθένας. Διότι όλοι έχουμε έναν στόχο. Να οδηγούμε τον Παναθηναϊκό στις επιτυχίες, απολαμβάνοντας το μπάσκετ. Αυτό που έχουμε στο μυαλό μας είναι κάθε μέρα να δυναμώνει η ομάδα και τίποτα παραπάνω. Δεν υπάρχουν εξετάσεις.
Όταν έχεις παίκτες όπως ο Διαμαντίδης, η ζωή σου είναι πιο εύκολη και πιο ήρεμη στο παρκέ».

Σχετικά άρθρα