Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Τι απαντά ο Καρατζαφέρης για της offshore
Τι απαντά ο Καρατζαφέρης για της offshore thumbnail

Τι απαντά ο Καρατζαφέρης για της offshore

Αίτημα για να διαπιστώσει αν ο Γιώργος Καρατζαφέρης έχει συμπεριλάβει στις δηλώσεις του πόθεν έσχες του δύο υπεράκτιες εταιρείες που φέρονται ότι του ανήκουν έχει αποστείλει η Δικαιοσύνη στη Βουλή, καθώς το όνομα του προέδρου του ΛΑΟΣ προκύπτει ως πιθανά εμπλεκόμενο σε νέο σκάνδαλο των εξοπλιστικών και συγκεκριμένα σε σύμβαση αγοράς ελικοπτέρων Super Puma το 2000. Πρόκειται για δύο εταιρείες, την Catalina International Ltd, η οποία το 2009 μετονομάστηκε σε Sunlight Delight, και τη Homeric TCI.

Το αίτημα προς τη Βουλή εστάλη διότι οι έρευνες των λειτουργών της Δικαιοσύνης έχουν καταδείξει ότι μία από τις δύο εταιρείες, η Catalina International, έχει λάβει εμβάσματα συνολικού ύψους 1.650.000 ευρώ, σε δύο διαφορετικές περιόδους. Οι πληρωμές αυτές φέρονται να προέρχονται από άτομο που αποτέλεσε τον μεσάζοντα στο κλείσιμο της συμφωνίας για την αγορά ελικοπτέρων Super Puma τον Δεκέμβριο του 2000. Πρόκειται για τον Αλέξανδρο Τσάτσο, που αντιπροσώπευε με τον Σταύρο Κομνόπουλο τη γαλλoγερμανική εταιρεία Eurocopter.

Οι έρευνες της Δικαιοσύνης βρίσκονται σε εξέλιξη και πλέον αναμένεται η απάντηση της Βουλής στο εξαιρετικά κρίσιμο ερώτημα της αναγραφής των δύο εταιρειών στο πόθεν έσχες του Γ. Καρατζαφέρη. Από εκεί θα αποσαφηνιστεί ποια ακριβώς είναι η εμπλοκή του προέδρου του ΛΑΟΣ σε πληρωμές που έγιναν στο περιθώριο της απόκτησης ελικοπτέρων Super Puma από το ελληνικό κράτος. Σε κάθε περίπτωση, η σύμβαση αγοράς των εν λόγω ελικοπτέρων φαίνεται πλέον να προστίθεται στη μακρά λίστα με τα εξοπλιστικά προγράμματα για τα οποία υπάρχει έντονη οσμή σκανδάλου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ REALNEWS


 


Το σχόλιο του Γιώργου Καρατζαφέρη για το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Realnews

"Σχετικά με την βασιμότητα και έκταση των αναφερομένων στο δημοσίευμα της εφημερίδας REALNEWS δηλώνω ότι αγνοώ παντελώς τα πρόσωπα που αναφέρονται σε αυτό. Εκτιμώ την προσπάθεια της εφημερίδας να ρίξει άπλετο φως σε τέτοιες υποθέσεις που άλλωστε είναι ξένες στον αξιακό και πολιτικό κώδικα και χαρακτήρα μου.Προσωπικά, θα κάνω τις επιλογές μου ώστε να διευκολύνω την απρόσκοπτη λειτουργία του κόμματος, έως ότου λάμψει η αλήθεια. Πάντως στέλνω προς όλους το μήνυμα ότι είμαι εδώ, όρθιος και "έχουν γνώσιν οι φύλακες".

Στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της η Realnews αποκαλύπτει εισαγγελικό αίτημα στη Βουλή για τον έλεγχο του πόθεν έσχες του Προέδρου του ΛΑΟΣ με αφορμή εμβάσματα "ύψους 1,65 εκατ. ευρώ από μεσάζοντες των ελικοπτέρων Super Puma". Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, "τα δύο εμβάσματα προέρχονται από την εταιρεία Premium Properties του Αλέξανδρου Τσάτσου, ο οποίος -μαζί με τον Σταύρο Κομνόπουλο- μεσολάβησε στη σύμβαση του ελληνικού Δημοσίου με τη γαλλική εταιρεία Eurocopter για προμήθεια των ελικοπτέρων".

Η Realnews σημειώνει: "H Catalina Ltd και η Homeric είναι οι δυο εταιρείες που φέρονται να ανήκουν στον Γιώργο Καρατζαφέρη και συγγενικά του πρόσωπα, για τις οποίες ο εισαγγελέας ζήτησε με έγγραφό του προς τη Βουλή να ενημερωθεί εάν έχουν δηλωθεί στο πόθεν έσχες του προέδρου του ΛΑΟΣ".


 


Real.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X