Ψεύτικα κεφτεδάκια διαίτης με φακές και πλιγούρι από την Αργυρώ

<p><span><strong>H light συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου από το βιβλίο «Η δίαιτα των Ειδικών»</strong></span><br /><br /><em>Χρόνος προετοιμασίας</em><span> 10΄ </span><br /><em>Χρόνος μαγειρέματος</em><span> 40΄ </span><br /><em>Γίνονται </em><span>20 κεφτεδάκια</span><br /><br /><strong>Υλικά:</strong><br /><br /></p>
<ul>
<li>2 φλιτζ. χοντρές φακές</li>
<li>4½ φλιτζ. νερό</li>
<li>1½ φλιτζ. πλιγούρι ψιλό</li>
<li>2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο</li>
<li>1 πρέζα αποξηραμένο δυόσμο</li>
<li>2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα</li>
<li>3 κ.σ. ελαιόλαδο</li>
<li>Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι</li>
</ul>
<p><br /><strong>Εκτέλεση:</strong><br /><br /><span>1. Σε κατσαρόλα βράζουμε τις φακές με το νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τότε ρίχνουμε το πλιγούρι. Όταν η κατσαρόλα δεν έχει πια άλλα υγρά σβήνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε αλατοπίπερο, μαϊντανό και δυόσμο. </span><br /><span>2. Σε μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί, χωρίς να πάρει χρώμα. Το ρίχνουμε στις φακές. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε λίγο το μείγμα να κρυώσει. </span><br /><span>3. Πλάθουμε τότε κεφτεδάκια ή σουτζουκάκια. Τα αραδιάζουμε σε πιατέλα. Σερβίρουμε με ντιπ ταχινιού με ντιπ γιαουρτιού ή ντιπ ντομάτας.</span><br /><br /><strong>Διατροφικό Σχόλιο</strong><br /><span>Μη σας ξεγελά ο τίτλος της συνταγής, τα οφέλη αυτού του πιάτου είναι κάθε άλλο παρά ψεύτικα! Υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη με φυτικά τρόφιμα, ελάχιστο ελαιόλαδο, φυτικές ίνες… Όλα μαζί σε νόστιμες μπουκίτσες! Γιατί, λοιπόν, τα κεφτεδάκια να είναι «απαγορευμένα»; Ειδικά, όταν γνωρίζουμε ότι το ένα έχει μόλις 75 θερμίδες!</span><br /><br /><strong>GDAs Ψεύτικα κεφτεδάκια με φακές και πλιγούρι</strong><br /><span>Κάθε κεφτεδάκι περιέχει:</span><br /><br /></p>
<ul>
<li>Θερμίδες 75 (4%)</li>
<li>Σάκχαρα 1g (1%)</li>
<li>Λίπος 2g (3%)</li>
<li>Κορεσμένα Λιπαρά 0g (0%)</li>
<li>Νάτριο 3mg (0%) (υπολογίζεται χωρίς το αλάτι της συνταγής)</li>
</ul>
<p><br /><em><strong>Δες ακόμα περισσότερες συνταγές από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και συμβουλές διατροφής από τους ειδικούς, Αναστάσιο Παπαλαζάρου (διατροφή), Σάντυ Κουτσοσταμάτη (ψυχολογία) και Γιάννη Μανιό (άσκηση) στο βιβλίο «Η Δίαιτα των Ειδικών»</strong></em><span>.</span></p>

Σχετικά άρθρα