Μετά από νίκη άξιος!Μετά από ήττα ανάξιος!

Ούτε ένα μικρό παιδί δεν έχει τέτοια νοοτροπία. Ούτε ένα μικρό παιδί, που δημιουργεί τον χαρακτήρα του, δεν παρουσιάζει τόσα ήξεις, αφίξεις. Δεν ξέρω τι θα κάνει, όταν μεγαλώσει, αλλά αν κρίνω από την γενικότερη τάση που επικρατεί, τότε… κλάφτα Χαράλαμπε.

Ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ έχασε στο ντέρμπυ της Τούμπας με τον Παναθηναικό. Και αυτό το γεγονός, αυτή η ήττα προκάλεσε τόσο μεγάλη αναστάτωση, λες και ήρθε η. συντέλεια του κόσμου.

Ο ΠΑΟΚ των 22 βαθμών στο πρωτάθλημα με το +2 από τον Ολυμπιακό και το +6 από τον Παναθηναικό, (τους έχει από κάτω του και έχει πολλά «ψωμιά» ακόμη το πρωτάθλημα) έχει καταδικαστεί στην συνείδηση ορισμένων δικών του οπαδών, επειδή δεν μπόρεσε να κερδίσει σε ένα παιχνίδι, σε ένα ντέρμπι.

Είναι διαχρονικό αυτό που συναντάμε στην Ελλάδα και στον χώρο του ποδοσφαίρου. Μετά από μια νίκη είσαι άξιος, μετά από μια ήττα είσαι ανάξιος.

Αν δηλαδή (για να το κάνουμε πιο λιανά) ο ΠΑΟΚ κέρδιζε τον Παναθηναικό και διατηρούνταν στο +5 απο τον Ολυμπιακό, όλοι αυτοί που γκρινιάζουν από το βράδυ της Κυριακής, τι θα έλεγαν για τον ΠΑΟΚ, τους παίκτες, τον προπονητή ; Προφανώς τίποτα γιατί δεν έχουν μάθει ποτέ να σκέφτονται θετικά. Τους αρέσει ο αρνητισμός. Ζουν από τον αρνητισμό.

Η πλειοψηφία βεβαίως θα διατηρούσε την αισιοδοξία της για μια πορεία προς τον τίτλο. Τώρα που έχασε ο ΠΑΟΚ, με τον τρόπο που έχασε, ήρθε η… καταστροφή. Αυτά συμβαίνουν στη Ελλάδα του 2014.

Και επειδή έχασε ο ΠΑΟΚ πρέπει να τα ακούσουν ο Σπυρόπουλος, ο Σαλπιγγίδης, όσοι δεν έπαιξαν καλά. Αναρωτιέμαι, εάν υπήρχε περίπτωση μετά από νίκη του ΠΑΟΚ επί του Παναθηναικού να σηκώσουν στα χέρια, οι ίδιοι οπαδοί, τους Σπυρόπουλο και Σαλπιγγίδη και να τους αποθεώνουν. Μάλλον, χάνω τον χρόνο μου που το αναφέρω.

Πάμε και στο άλλο θέμα: Ο Αναστασίου μίλησε για καμιά τέσσερις- πέντε απουσίες βασικών παικτών του Παναθηναικού, για να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στην νίκη της ομάδας του, με τον τρόπο που ήρθε. Ο Αναστασιάδης από την πλευρά του απέφυγε συνειδητά (είμαι βέβαιος) να σταθεί στις απουσίες των Ράτς, Μάκ, Σκόνδρα, η συμμετοχή των οποίων θα άλλαζε το παιχνίδι του ΠΑΟΚ προς το καλύτερο. Προφανώς μιλάμε για διαφορά αντίληψης και προσέγγισης ενός θέματος από τους δύο προπονητές. Στο τέλος βεβαίως θα δούμε ποιος θα δικαιωθεί.

Ο ΠΑΟΚ έχασε ένα παιχνίδι σε ένα μαραθώνιο. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο. Είναι φανερό πως σε αυτόν τον ΠΑΟΚ (και το έχουμε γράψει ξανά) χρειάζονται προσθήκες ποιοτικών παικτών για να έχει πιο ισχυρές εναλλακτικές ο προπονητής. Βλέπετε, η συγκυρία τα έφερε έτσι ώστε μετά από συνεχόμενα παιχνίδια να μην είναι έτοιμοι τέσσερις – πέντε βασικοί ενώ και οι Αθανασιάδης – Σαλπιγγίδης αντιμετώπισαν προβλήματα. Και οι δύο όμως χρειάζονται φρεσκάρισμα, ανανέωση.

Ο ΠΑΟΚ που ηγείται τις βαθμολογίας έχει μπροστά του δύσκολα παιχνίδια. Θα τα αντιμετωπίσει ξεχωριστά, όπως συνηθίζει ο Αναστασιάδης. Επειδή ορισμένοι προτρέχετε, σας προιδεάζω πως δεν μου φανεί καθόλου παράξενο αν ο ΠΑΟΚ μετά από πέντε αγωνιστικές βρεθεί και πάλι στο +5. Το έχει κάνει στο παρελθόν με τον ίδιο προπονητή. Όσο για την συνέχεια του πρωταθλήματος, κάθε παιχνίδι από εδώ και πέρα θα είναι για γερά νεύρα. 

Σχετικά άρθρα