Αρχική / Σεξ / Γυναίκα / Οι 10 σφαλιάρες που πρέπει να φας για να μάθεις τι είναι έρωτας
Οι 10 σφαλιάρες που πρέπει να φας για να μάθεις τι είναι έρωτας thumbnail

Οι 10 σφαλιάρες που πρέπει να φας για να μάθεις τι είναι έρωτας

Η κοινωνία θέλει να ακολουθούμε συγκεκριμένα στερεότυπα στη ζωή μας. Και δεν είναι λίγα εκείνα τα στερεότυπα που αφορούν τις ερωτικές μας σχέσεις. Κυρίως οι γυναίκες, όλες μας έχουμε μεγαλώσει με την αναγκαιότητα του να βρούμε τον ιδανικό σύντροφο να ζήσουμε το τέλειο ρομάντζο, τον έρωτα που θα μας κάνει να εκραγούμε από χαρά και κυρίως ηδονή. Τόσα όνειρα, τόσες ελπίδες … άραγε πόσο πιθανόν είναι να βρούμε στην πορεία της ζωής όλα αυτά που φαντάζουν ιδανικά για το γυναικείο φύλο; Και πόσες γυναίκες τελικά καταφέρνουν και ζουν αυτή την ευτυχία; Κοιτάξτε γύρω σας, ρωτήστε τις φίλες σας. Τα έχουν όλα; Από την άλλη μεριά, η κάθε γυναίκα δεν έχει δικαίωμα να ορίζει διαφορετικά την δική της ευτυχία στον έρωτα;


Σήμερα θα δούμε τους δέκα πιο συχνούς μύθους για τις ερωτικές σχέσεις. Πράγματα που μια γυναίκα στην ενήλικη ζωή της οφείλει να γνωρίζει.


1.       Κανένας πρίγκιπας δε θα σε σώσει.


Και κανένας άνδρας δε θα εξασφαλίσει σε σένα την απόλυτη ευτυχία.  Τι και αν μεγάλωσες με τις ταινίες της Disney ή με ρομαντικά στόρι των σήριαλ στην τηλεόραση είναι η ώρα να συνειδητοποιήσεις ότι κανείς μα κανείς δεν είναι ο σωτήρας σου. Το πρότυπο του άνδρα που φέρει ολοκληρωτικά την ευθύνη για την επιβίωση και την ευτυχία της γυναίκας είναι σαφώς λανθασμένο αλλά και ξεπερασμένο πια. Η γυναίκα όπως και κάθε οντότητα φέρει την ευθύνη της ύπαρξής της. Μόνο εμείς και κανείς άλλος μπορούμε να προσφέρουμε στον εαυτό μας την ευτυχία. Οι σύντροφοι είναι οι συνοδοιπόροι μας , ναι πρέπει να μας αγαπούν και να τους αγαπάμε, πρέπει να ζούμε με όρους ευτυχίας αλλά και εκείνοι έχουν αδύναμες στιγμές, και εκείνοι πρέπει να κάνουν τον εαυτό τους  ευτυχισμένο. Άλλωστε, τι θα γίνει αν κάποια στιγμή ο έρωτας τελειώσει και μείνεις μόνη; Είδες που στα παραμύθια δεν τα λένε αυτά;


2. Παρομοίως και η γυναίκα με τη σειρά της δεν οφείλει να σώσει κανέναν άνδρα.


Πολλές γυναίκες γοητεύονται από την ιδέα ότι θα αναλάβουν τη φροντίδα ενός άνδρα. Τους αρέσει να κάνουν ένα κακό παιδί καλό. Ότι θα βάλουν τον εργένη σε τάξη… Και όμως αυτό δεν είναι ευθύνη της γυναίκας. Αν ο ίδιος ο άνδρας θέλει θα ωριμάσει και θα αλλάξει. Διαφορετικά κινδυνεύεις να βρεθείς σε μια κατάσταση που άλλα περιμένεις και ονειρεύεσαι από τον άνδρα και άλλα εκείνος κάνει στην πραγματικότητα. Εσύ ζεις μια αυταπάτη εκείνος νιώθει ότι πιέζεται από εσένα να γίνει κάποιος που δεν ήθελε ποτέ να γίνει.


3. Το να κατανοείς τον άνδρα σου και το να διαφωνείς παράλληλα δεν είναι κακό.


Πολλές γυναίκες μπερδεύονται. Πολλές φορές επειδή ένας άνδρας μπορεί να διαφωνήσει οι γυναίκες πιστεύουμε ότι δεν μας αγαπά. Το ότι μπορεί να στηρίξει την άποψη της αδερφής του ή ακόμα και να σου πει ότι η γειτόνισσα με την οποία τσακώθηκες το πρωί δε σημαίνει αναγκαστικά ότι θέλει να σου τη σπάσει. Το ότι κάποιος έχει μια διαφορετική οπτική δε σημαίνει ότι δε σε κατανοεί ή ότι δε θέλει να σε στηρίξει. Αυτό είναι ένας μεγάλος μύθος που δηλητηριάζει τις ερωτικές σχέσεις και προκαλεί μεγάλα προβλήματα. Ο καθένας μας είναι διαφορετικός και είναι καλό να έχει τη δική του άποψη για τα πράγματα. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να εμπλέκεστε σε καβγάδες ανούσιους που μόνο φθορά φέρνουν στη σχέση.


4. Το να κατανοείς επίσης τον άλλο δε σημαίνει ότι πρέπει να κάνεις τα πάντα.


Επειδή ένας άνδρας δεν ικανοποίησε κάθε σου επιθυμία και ανάγκη δε σημαίνει ότι δε σε στηρίζει και δε σε αγαπά. Παρομοίως. Και εσύ δεν είναι αναγκαστικό το ότι θα πρέπει να είσαι πρόθυμη να ανταποκριθείς σε όλες τις ανάγκες του. Αυτό άλλωστε δεν μπορεί να σε κάνει ευτυχισμένη. Και πραγματικά είναι καλύτερο να μπορείς να είσαι χαρούμενη μέσα στη σχέση σου παρά να είσαι σε μια μόνιμη κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Μάθε να βάζεις προτεραιότητες. Υπάρχουν μικρές και μεγάλες ανάγκες σημαντικά και λιγότερο σημαντικά πράγματα.


5. Πιστεύεις ότι μπορείς να αλλάξεις έναν άνδρα;


Η Maya Angelou έγραφε, όταν κάποιος σου δείχνει ποιος είναι πίστεψέ τον. Αλλά συνήθως όταν ερχόμαστε αντιμέτωπες με μια κακή εκδοχή του άλλου εμείς δεν τον πιστεύουμε. Νομ ίζουμε ότι είναι μια παροδική εικόνα που κάποτε θα αλλάξει. Η σύζυγος ενός πολύ βίαιου άνδρα είναι πολύ πιθανόν στην αρχή να αρνείται να δει τα σημάδια της επιθετικότητάς του. Πιστεύει ότι θα τον αλλάξει. Όχι, ούτε εσύ ούτε καμιά γυναίκα δεν έχει μαγικές ικανότητες. Δυστυχώς. .


6. Ο άνδρας πρέπει να τα έχει όλα. Αλλιώς δεν κάνεις σχέση μαζί του…


Σωστά; Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που πιστεύουν πως ο σύντροφός τους πρέπει να είναι μοναδικός. Αναζητούν μια βαθιά σχέση, μια πνευματικότητα στον άνδρα που πολλές φορές αγγίζει τα όρια της υπερβολής. Ακόμα και όταν εκείνες στην ουσία δε έχουν την πνευματικότητα στην κορυφή της λίστας των επιθυμιών τους. Καλό είναι να είμαστε ειλικρινείς. Και να αποζητάμε ρεαλιστικά πράγματα. Η υπερβολή και η αναζήτηση του ιδανικού είναι κάτι που μπορεί να σου στερήσει μια όμορφη σχέση και να σε καταδικάσει στη μοναξιά.


7. Νομίζουμε ότι σε μια σχέση όλα πρέπει να είναι αρμονικά.


Οι προκλήσεις σε μια σχέση δεν είναι σημάδι του ότι πρέπει να αφήσουμε μια σχέση. Ένα ξενοκοίταγμα, μια περίοδος που βαριόμαστε ο ένας στον άλλο ένας πολύ μεγάλος καβγάς είν αι όλα φυσιολογικά. Οι προκλήσεις έρχονται για να ενδυναμώσουν τη σχέση όχι για να τη διαλύσουν. Το θέμα είναι ο τρόπος που θα χειριστείς τις προκλήσεις αυτές.


8. Η ευτυχία δεν είναι μόνο θέμα του ενός.


Πολλές φορές σε μια σχέση το πρόβλημα δεν ξεκινά από το γεγονός ότι ο άνδρας δεν κάνει πράγματα για σένα αλλά το ότι και εσύ δεν του δίνεις πράγματα. Πολλές γυναίκες μεγαλώνουν με την πεποίθηση ότι ο άνδρας οφείλει να προσφέρει. Αγνοούν όμως και την υποχρέωση της γυναίκας να δώσει. Σκέψου την επόμενη φορά λοιπόν. Τι δίνεις εσύ;


9. Η αδελφή ψυχή, ο ένας απλά μπορεί να μην υπάρχει.


Όλες οι γυναίκες αναζητούν τον ένα. Αλλά κατά βάθος γνωρίζουν πόσο δύσκολο είναι να τον βρουν. Είναι ρεαλιστική αυτή η πεποίθηση; Το ότι μόνο ένας σου ταιριάζει; Όντως κάποιες γυναίκες τον βρήκαν και είναι τυχερές. Ζουν πολλά χρόνια μαζί είναι ευτυχισμένες. Αλλά είσαι τόσο σίγουρη ότι δεν θα υπήρχε ποτέ κανένας άλλος; Μήπως αυτή η μανία να βρεις τον ένα και μοναδικό σε τυφλώνει και δεν μπορείς να δεις γύρω σου τους υπόλοιπους που σε κοιτούν;  Μήπως οι προσδοκίες σου είναι πολύ υψηλές;


10. Και μη ξεχνάς. Καμία σχέση δεν είναι ακλόνητη.


Άλλοι άνθρωποι έρχονται σαν επισκέπτες στη ζωή μας. Άλλοι μένουν για πολλά χρόνια. Αυτό δεν σημαίνει ότι εσύ πρέπει να πάψεις να δίνεις σημασία. Οι σχέσεις χρειάζονται φροντίδα, καθημερινή. Οι σχέσεις εξελίσσονται διαρκώς. Εκείνες οι γυναίκες που ησυχάζουν όταν παντρεύονται ή παντρεύονται για να ησυχάσουν εκείνες πρέπει να είναι πιο πολύ ανήσυχες από όλες τις υπόλοιπες. 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X