Ματσάρα και… ωδή στον Ναπολεόνι!

Απίστευτο ματς στο Περιστέρι και το απόλυτο show από τον Στέφανο Ναπολεόνι με χατ τρικ και γκολ Παγκόσμιας κλάσης! Ο Ατρόμητος νίκησε με 4-3 τον Αστέρα στο καλύτερο ματς της Σούπερ Λιγκ.

Περισσότερα σε λίγο…

Α’ Ημίχρονο: Υπέροχο ματς στο Περιστέρι, από τις λίγες φορές που εύχεσαι να έχεις χίλια μάτια για να παρακολουθείς παιχνίδι της Σούπερ Λιγκ. Σε αυτό σίγουρα συνέβαλλε η διάθεση του Αστέρα να παίξει από την αρχή επιθετικό ποδόσφαιρο και να δικαιολογήσει την εξαιρετική εφετινή του πορεία σε Ελλάδα και Ευρώπη. Μετά από 45 λεπτά αγώνα ήταν εμφανές ότι η ομάδα του Βεργέτη την …πάτησε. Ναι μεν ταλαιπώρησε τον Ατρόμητο επιθετικά, όμως στην άμυνα πλήρωσε όλα του τα λάθη και ήταν πολλά. Μόλις στο 18′, στην πρώτη του ουσιαστικά σοβαρή επίσκεψη στα καρέ του Κοσίτσκι, ο Ατρόμητος προηγήθηκε. Ο Ούμπιδες σέντραρε και ο Καραμάνος με άπιαστη κεφαλιά έγραψε το 1-0. Ο Αστέρας βγήκε στην επίθεση και έψαξε το γκολ της ισοφάρισης, όμως ο Ατρόμητος ήτσν αποφασισμένος να πληγώσει με φαρμακερές αντεπιθέσεις τον αντίπαλό του που δεν πέρναγε το καλύτερο βράδυ στην άμυνα. Ο Καραμάνος βρέθηκε και πάλι στην πλάτη άμυνας του Αστέρα, επιχείρησε πλασέ πάνω από τον Κοσίτσκι, η απομάκρυνση του Ζησόπουλου πάνω στη γραμμή έστειλε την μπάλα στα πόδια του Ναπολεόνι, ο οποίος είχε εύκολο έργο. Το 2-0 ήταν κόντρα στην ροή του αγώνα, αλλά και απόλυτα ταυτισμένο με τα λάθη στην άμυνα της ομάδας του Βεργέτη. Ο τεχνικός του Αστέρα πήρε βαθιά ανάσα από την αψυχολόγητη ενέργεια του Φυτανίδη να χτυπήσει τον Μπαράλες μέσα στην περιοχή. Πέναλτι και κίτρινη κάρτα έδειξε ο Σιδηρόπουλος και ο Πάρα εκμεταλλεύτηκε το γεγονός για να μειώσει από την άσπρη βούλα με τη συμπλήρωση 30 λεπτών. Οι γηπεδούχοι στο 38′ έχασαν τον Ταυλαρίδη, ο οποίος χτύπησε στα πλευρά. Στη θέση του πέρασε ο Λαζαρίδης. Παρ’ όλα αυτά, όχι μόνο πέρασαν αναίμακτα την πίεση του Αστέρα για την ισοφάριση, αλλά έφτασαν και σε τρίτο γκολ. Ο Παπάζογλου έβγαλε υπέροχη μπαλιά στον Ναπολέονι, ο Ιταλός στο τετ α τετ με τον Κοσίτσκι δεν λάθεψε και το 3-1 ήταν γεγονός. Ο Ατρόμητος είχε σημειώσει 5 γκολ σε 8 ματς μέχρι τώρα και σε ένα ημίχρονο απέναντι στο Αστέρα βρήκε τρεις φορές δίχτυα. Πολύ κακή αμυντική λειτουργία από τους φιλοξενούμενους, μακριά από τις εμφανίσεις που μας είχαν συνηθίσει μέχρι τώρα σε πρωτάθλημα και Ευρώπη.

Β’ Ημίχρονο: Ο Ατρόμητος ήταν σε μεγάλη βραδιά. Από αυτές που δεν επιτρέπουν στον αντίπαλο να ονειρεύεται, από αυτές που προοδευτικά μπορεί να απογοητεύσουν και τις πιο καλές ομάδες . Μια τέτοια είναι και ο Αστέρας Τρίπολης και οι γηπεδούχοι επιβεβαίωσαν του λόγου το αληθές μία σπάνιας έμπνευσης στιγμή από τον απόλυτο πρωταγωνιστή του αγώνα. Τον Στέφανο Ναπολεόνι. Ήταν το 55ο λεπτό όταν ο Ούμπιδες είδε τον Ναπολεόνι να κάνει την κίνηση προς την περιοχή και επιχείρησε την σέντρα, ο Ιταλός φορ γονάτισε και τίναξε όλο του το σώμα για να πιάσει μια άπιαστη κεφαλιά, οριζόντιο δοκάρι και μέσα! Παγκόσμιας κλάσης τέρμα (που θύμισε Φαν Πέρσι) και πρώτο χατ τρικ στην καριέρα του Ιταλού. Οι φίλαθλοι στο Περιστέρι χειροκρότησαν όρθιοι παρατεταμένα το γκολ του Ιταλού φορ που αναμφίβολα είναι το τέρμα της Σούπερ Λιγκ μετά από πεπραγμένα 9 αγωνιστικών. Ο Ναπολεόνι με φτερά στα πόδια ήταν ο δράστης των δύο επόμενων φάσεων και βρέθηκε μια ανάσα από το καρέ. Στο τετ α τετ με τον Κοσίτσκι πλάσαρε άουτ (59′), ενώ στο 70′ ο τερματοφύλακας του Αστέρα έβγαλε δύσκολα το σουτ. Ο Αστέρας πάντως, μετά την μεγάλη …ταλαιπωρία που είχε υποστεί από τον Ιταλό και τυος συμπαίκτες του, έδειξε σφυγμό και μείωσε από το λάθος του Καραμάνου και την ασίστ-πάρε βάλε του Φερνάντες στον Μπαράλες (80′). Οι φιλοξενούμενοι είχαν ακόμα λίγη βενζίνη στο ρεζερβουάρ κι αυτό αποδείχτηκε στη φάση του 90΄’+2′. Ο Φερνάντεζ έκλεψε λίγη από τη δόξα του Ναπολέονι με πολύ ωραίο τέρμα με σουτ έξω από την περιοχή μετά από διπλό κοντρόλ χωρίς να σκάσει η μπάλα κάτω. Στο ένα λεπτό των καθυστερήσεων που απέμενε ο Αστέρας δεν πρόλαβε καν να γεμίσει την μπάλα, το 4-3 σφράγισε το ωραιότερο ματς της Σούπερ Λιγκ μετά από 9 αγωνιστικές.

Που κρίθηκε: Στις αλλεπάλληλες ολιγωρίες της άμυνας του Αστέρα, αλλά και στην μεγάλη επιθετική βραδιά που βρέθηκε ο Ατρόμητος. Στο Περιστέρι έγινε ματς που συνήθως παρακολουθούμε στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Πάικτης από χρυσάφι: Ο Στέφανο Ναπολεόνι! Στην μεγαλύτερη βραδιά της καριέρας του ο Ιταλός του έκανε πράγματα και θαύματα. Χατ τρικ με ένα γκολ σπάνιας ομορφιάς συνέθεσαν το επιθετικό κρεσέντο του φορ του Ατρόμητου.

Η σφυρίχτρα: Σωστός ο Σιδηρόπουλος στην πληθώρα των αποφάσεων του. Μια καλή διαιτησία.

Σχετικά άρθρα