CR7: Η πλουσιότερη συλλογή βραβείων στον κόσμο

Μαδριλένοι δημοσιογράφοι – και κατά κανόνα ρεπόρτερ της Ρεάλ βεβαίως βεβαίως – έκαναν χιούμορ στον Κριστιάνο Ρονάλντο: «Αρχίζουμε», είπαν, «σιγά, σιγά να σε συνηθίζουμε πλέον, με γραβάτα…»! Κι εκείνος πάντως, δεν έχασε την ευκαιρία: «Εσείς θα κουραστείτε, να με βραβεύετε. Εγώ δεν θα κουραστώ, να βραβεύομαι»…

Το γεγονός αυτό καταγράφθηκε στην τελετή απονομής ενός ακόμη βραβείου στον «πρίγκιπα» της «βασίλισσας». Η αθλητική εφημερίδα της Μαδρίτης Marca – ίσως από τις …ομορφότερες στον κόσμο – απένειμε στον Κριστιάνο Ρονάλντο ως 1ο σκόρερ της παρελθούσας αγωνιστική περιόδου το «Pichichi Trophy».Το βραβείο της Marca είναι φυσικά, ανεξάρτητο του αντίστοιχου της La Liga. Κι ουκ ολίγες φορές διαφέρει. Η διαφορά οφείλεται στην εκτίμηση των σκόρερ ορισμένων …περίπλοκων γκολ!

Το «Pichichi Trophy» είναι αφιερωμένο στην μνήμη του θρυλικού σούπερ σταρ της Ατλέτικ Μπιλμπάο Rafael Moreno “Pichichi” . Η Marca δίνει το δικό της βραβείο και στον καλύτερο «πορτιέρο». Πάντα κατά την εκτίμηση της κι ανεξάρτητα από τη La Liga. Πρόκειται για το «Ricardo Zamora Trophy» στη μνήμη του κορυφαίου «πορτιέρο» της Ισπανίας, ο οποίος έπαιξε στην Εσπανιόλ, στην Μπαρτσελόνα και στη Ρεάλ.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έφθασε στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο ήδη τα 18 γκολ σε 11 αγώνες. Αυτός ο απολογισμός είναι ο υψηλότερος στην ιστορία του «Pichichi Trophy». Ξεπέρασε τους απολογισμούς του Gárate της Ατλέτικο Μαδρίτης και του Rexach της Μπαρτσελόνα με 17 γκολ στο Πρωτάθλημα 1970-71. Όπως και του Da Silva της Βαγιαλοδίδ στο Πρωτάθλημα 1983-84.

Τα 18 γκολ σε 11 αγώνες μάλιστα, είναι περισσότερα από συνολικά σκόρερ – στο απώτερο… παρελθόν – του Πρωταθλήματος, όπως των Bienzobas της Ρεάλ Σοσιεδάδ (14 γκολ σε 18 αγώνες, 1928-29), Gorostiza της Ατλέτικο Μπιλμπάο (12 γκολ σε 15 αγώνες, 1931-32), Olivares της Ρεάλ (16 γκολ σε 14 αγώνες, 1932-22) Amancio της Ρεάλ και Gárate της Ατλέτικο Μαδρίτης (14 γκολ , 1968-69 και 16, 1969-70) και Luis Aragonés, την εμβληματική μορφή της Ατλέτικο Μαδρίτης (επίσης 16 γκολ, 1969-70)

Στην διάρκεια των 84 χρόνων της La Liga μόνον ένας παίκτης (δίχως να καταλήξει όμως, 1ος σκόρερ) πέτυχε 18 γκολ σε 11 αγώνες. Ο Lángara της Οβιέδο στο Πρωτάθλημα 1934-35. Τελείωσε τότε με 26 γκολ…

Στην λαμπρή εκδήλωση της Marca o Κριστιάνο Ρονάλντο είχε πολλά κέφια. Και πώς να μην είχε. Η συλλογή του αυξάνεται και πληθύνεται. Είναι ήδη η πλουσιότερη σε ατομικά βραβεία η συλλογή του CR 7!

Πείραζε λοιπόν, εκεί όλον τον κόσμο. Κι ανάμεσα του τον διεθνή Ισπανό διαιτητή Antonio Mateu Lahoz. Ο διαιτητής συνεχάρη τον Κριστιάνο Ρονάλντο για τη νέα βράβευση. Κι ο «πρίγκιπας» της «βασιλίσσας» τον …κάρφωσε: «Ποτέ δεν σφυρίζεις φάουλ για μένα. Σαν να είσαι Άγγλος διαιτητής. Αφήνεις το παιγνίδι να συνεχιστεί ενώ εγώ είμαι ριγμένος κάτω»! ever give me free-kicks!” – MARCA.com (English version)

Σχετικά άρθρα