Ο πρόεδρος βράβευσε τους… ήρωες της Βραζιλίας (pics)

Την υψηλότερη τιμή που μπορεί να τύχει ένας Γερμανός πολίτης… έλαβαν οι «ήρωες» της Βραζιλίας! Την Δευτέρα, ο πρόεδρος της χώρας, Γιοακίμ Γκάουκ, παρουσία της Καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ έδωσε στους Παγκόσμιους Πρωταθλητές το «ασημένιο φύλλο δάφνης», που αποτελεί την υψηλότερη τιμή για έναν Γερμανό πολίτη!

Οι διεθνείς άσοι της Γερμανίας βρέθηκαν λοιπόν στο προεδρικό μέγαρο, εκεί όπου βραβεύτηκαν για την κατάκτηση του Μουντιάλ της Βραζιλίας, με την ανώτατη αθλητική διάκριση στη χώρα. Εκεί ήταν και ο Υπουργός εσωτερικών της Γερμανίας, αλλά και ο πρόεδρος της FIFA, Σεπ Μπλάτερ. Ο Γιοακίμ Γκάουκ χαιρέτισε έναν προς έναν τους πρωταθλητές κόσμου και στη συνέχεια τους βράβευσε με ασημένια φύλλα δάφνης.

Ο πρώην αρχηγός της εθνικής Γερμανίας, Φίλιπ Λαμ (σταμάτησε από την εθνική), ευχαρίστησε τόσο τον Άνγκελα Μέρκελ όσο και τον Γιοακίμ Γκάουκ για την στήριξή τους, κατά την διάρκεια της διοργάνωσης στην Βραζιλία. «Όταν ήρθατε στα αποδυτήρια, ήταν κάτι ιδιαίτερο για εμάς», δήλωσε χαρακτηριστικά ο άσος της Μπάγερν Μονάχου και στη συνέχεια δώρισε στον πρόεδρο της χώρας ένας χρυσό αντίτυπο του βιβλίου… «Μια βραδιά στο Ρίο»! Βιβλίο, που περιλαμβάνει φωτογραφίες από το Παγκόσμιο Κύπελλο…

Οι παίκτες της Μπάγερν το διασκέδασαν πάντως και κατά την πτήση τους από το Μόναχο στο Βερολίνο…

 

Σχετικά άρθρα