Αρχική / Πολιτισμός / City life / Σήμερα πάμε θέατρο στην παράσταση – "Εσωτερικό"!
Σήμερα πάμε θέατρο στην παράσταση - "Εσωτερικό"! thumbnail

Σήμερα πάμε θέατρο στην παράσταση – "Εσωτερικό"!

"Εσωτερικό" του Μωρίς Μαίτερλινκ
Σκηνοθεσία: Σοφία Μαραθάκη
Παίζουν: Νέστωρ Κοψιδάς, Εύα Νικηφόρου, Αλεξάνδρα Ντεληθέου, Κώστας Κορωναίος / Κωνσταντίνος Παπαθεοδώρου, Φωτεινή Παπαχριστοπούλου, Σωτήρης Τσακομίδης


Μετά την επιτυχία της προηγουμενης σαιζόν, επαναλαμβάνεται για λίγες παραστάσεις.


Τι είναι το Εσωτερικό; Τι είναι αυτό το τόσο σημαντικό που διαδραματίζεται μέσα ώστε να μας παρασύρει σε μια σιωπηλή αλλά γεμάτη αγωνία παρατήρηση; Με ένα παιχνίδι διπλής θέασης όπου τόσο το κοινό όσο και τα πρόσωπα του έργου μοιάζει να βρίσκονται τοποθετημένα πίσω από μια κλειδαρότρυπα, ο Maeterlinck επιχειρεί να τοποθετήσει με τη σειρά του τον άνθρωπο απέναντι στο αναπόφευκτο και μη αναστρέψιμο γεγονός του θανάτου.


Μάρτυρες, ηδονοβλεψίες ή απλά παρατηρητές; Ποιος μπορεί να απαντήσει με ευκολία όταν μάλιστα κατά τη διάρκεια του έργου έρχεται αντιμέτωπος με μια αφόρητη υποψία: μήπως το Εσωτερικό είναι τελικά ένα κάτοπτρο που καθρεφτίζει το δικό μας εύθραυστο κι ανοχύρωτο εσωτερικό τοπίο;


Έξω, θεατές και σκηνικά υποκείμενα γίνονται μαντατοφόροι του θανάτου, άγγελοι τρομερών ειδήσεων, συνένοχοι στη γνώση του ανείπωτου. Ο ρόλος του αγγέλου διαποτίζει απόλυτα τα πρόσωπα του έργου, σχεδόν συνθλίβοντας τη δική τους βούληση. Λειτουργούν σαν καλοκουρδισμένοι παίκτες ενός αέναου παιχνιδιού, προσπαθώντας να απαλλαγούν από το βάρος μιας θλιβερής αναγγελίας.


Μέσα, τα πρόσωπα ζουν, κινούνται, δρουν σε έναν εντελώς διαφορετικό ρυθμό, τον οποίο υπαγορεύει η ευτυχία της αδιατάραχτης καθημερινότητας. Η ευτυχία αυτή διατηρείται πίσω από κλειστές πόρτες και παράθυρα σαν επτασφράγιστο μυστικό. Όμως το φοβερό νέο θα τρυπώσει από μια ρωγμή, από μια χαραματιά και τελικά από την κεντρική είσοδο για να δείξει πόσο διάτρητη είναι αυτή η ευτυχία, η «μεταμφιεσμένη» σε οικογενειακή θαλπωρή. Η ανακοίνωση του αιφνίδιου θανάτου ενός νεαρού κοριτσιού διαλύει κάθε ψευδαίσθηση, διαπερνά όλους τους χώρους, γκρεμίζει τους τοίχους τους, τους ενοποιεί, καθιστώντας θεατές, αγγέλους και παθόντες, όλους ανελέητα θνητούς.
Συντελεστές


Μετάφραση: Δημήτρης Δημητριάδης


Σκηνοθεσία: Σοφία Μαραθάκη
Δραματουργική επεξεργασία: Ελένη Τριανταφυλλοπούλου
Σκηνικά: Εύα Μαραθάκη
Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Μουσική: Βασίλης Τζαβάρας
Επιμέλεια κίνησης: Βρισηίδα Σολωμού
Σχεδιασμός φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης
Φωτογραφίες: Andrea Bonetti
Βοηθός Σκηνοθέτη: Καλλιρρόη Μυριαγκού
Κατασκευή Σκηνικού: Αδριανός Ζαχαριάς
Σχεδιασμός Αφίσας: Παντελής Μάκκας
Υλικό Προγράμματος: Ελένη Τριανταφυλλοπούλου , Σοφία Μαραθάκη
Παίζουν οι ηθοποιοί:


Νέστωρ Κοψιδάς, Εύα Νικηφόρου, Αλεξάνδρα Ντεληθέου, Κώστας Κορωναίος / Κωνσταντίνος Παπαθεοδώρου, Φωτεινή Παπαχριστοπούλου, Σωτήρης Τσακομίδης
Η Ομάδα Θεάτρου ΑΤΟΝΑλ μετά την μεγάλη επιτυχία του πρώτου κύκλου παραστάσεων, παρουσιάζει για δεύτερη σαιζόν την παράσταση Εσωτερικό του Μ. Μαίτερλινκ σε σκηνοθεσία Σοφίας Μαραθάκη. 
Η Ομάδα Θεάτρου ΑΤΟΝΑλ παρουσίασε την πρώτη της παράσταση Το Κόκ(κ)αλο που τραγουδούσε, βασισμένη στο ομώνυμο παραμύθι των Αδελφών Γκρίμ σε σκηνοθεσία Σοφίας Μαραθάκη στα πλαίσια του διεθνούς φεστιβάλ για τα παραμύθια των αδερφών Γκριμ GRIMMKnot που φιλοξένησε η ΚΝΟΤ Gallery (Σεπτέμβριος – Δεκέμβριος 2012) και διοργάνωσε ο Θέμελης Γλυνάτσης . Η παράσταση ξαναπαίχτηκε στο Θέατρο του Νέου Κόσμου την άνοιξη του 2013. Μετά την συνεργασία της με την Εταιρεία Θεάτρου DOT και τον σκηνοθέτη Θέμελη Γλυνάτση στην παράσταση Και τα ψάρια βγήκαν να πολεμήσουν ενάντια στους ανθρώπους της Ανχέλικα Λίντελ που παρουσιάστηκε στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών 2014 με μεγάλη αποδοχή από κοινό και κριτική, η ομάδα Θεάτρου ΑΤΟΝΑλ επιστρέφει αυτή τη φορά στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου από 13 Οκτωβρίου μέχρι και 25 Νοεμβρίου.


 
Πού και πότε


Περίοδος 2013-2014:


Θέατρο του Νέου Κόσμου – Κάτω Χώρος


από 24.2.2014 μέχρι 8.4.2014


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X