Αρχική / Πολιτισμός / City life / Ακούσαμε ότι αξίζει! Χοροθέατρο "Το Τρελόσπιτο"
Ακούσαμε ότι αξίζει! Χοροθέατρο "Το Τρελόσπιτο" thumbnail

Ακούσαμε ότι αξίζει! Χοροθέατρο "Το Τρελόσπιτο"

Ένα έργο για τον άνισο αγώνα ανάμεσα στην τρέλα και τη λογική


Είναι η τρέλα ένας άλλος τρόπος σκέψης; Πώς θα έμοιαζε ο κόσμος, το καταφύγιο, το ίδιο το σπίτι έχοντας την κατά κόσμο λογική ενός ανθρώπου με ιδιαιτερότητες;
Ο χορογράφος Παυλος Κουρτίδης παρουσιάζει μια ανατρεπτική παράσταση όπου όλα αιωρούνται και όπου όλα είναι στο μεταίχμιο της τρέλας και της λογικής. Σ’ ένα σπίτι όπου όλα ίπτανται υπό τους ήχους ροκ μουσικής οι ένοικοι του, συγκάτοικοι στην τρέλα της ρεαλιστικής οπτικής του οικοδεσπότη δίνουν έναν άνισο αγώνα ανάμεσα στην τρέλα και τη λογική με στόχο την ίδια τη ζωή, τη γαλήνη, την ηρεμία, το όνειρο, το ταξίδι και ίσως την αναπάντεχη επανένταξη στην κοινωνία.


Λίγα λόγια για την παράσταση  "Η εικόνα της τρέλας έχει στοιχειώσει τη φαντασία του δυτικού ανθρώπου". Η ψυχική ασθένεια, όπως την περιέγραψε ο γάλλος φιλόσοφος Μισέλ Φουκώ στην "Ιστορία της τρέλας στην κλασική εποχή" πέρα από την περίπλοκη ιατρική όψη της, διαθέτει και μια ευδιάκριτη κοινωνική πτυχή.
Η οικονομική κρίση ανατρέπει πλήθος κοινωνικών σταθερών που θεωρούνταν δεδομένες για την υποστήριξη της ψυχικής υγείας του ατόμου, που αναζητά  νέες ισορροπίες, προσωπικές και συλλογικές.
Η τρέλα τρυπώνει πλέον σε κάθε σπίτι ως αποτέλεσμα της οικονομικής δυσπραγίας και αναδεικνύει μια άλλη πλευρά της ύφεσης.
Ενώ μέχρι πρότινος η κατάθλιψη θεωρούνταν θλιβερό προνόμιο των γυναικών, των ατόμων μέσης ηλικίας, των ανέργων, των ανθρώπων που ζουν μόνοι, χωρίς σχέσεις κοινωνικής υποστήριξης και φροντίδας τα τελευταία χρόνια χτυπά και άλλες πόρτες, την πόρτα των ανδρών, των επιτυχημένων, των μορφωμένων, των έγγαμων, των εργαζομένων, των νέων.
Η δημοσιογράφος του χώρου της υγείας Αν Λάντερς, έχει πει χαρακτηριστικά: “Ένα στα τέσσερα άτομα έχει κάποια ψυχική διαταραχή. Σκέψου τρεις από τους πιο κοντινούς φίλους σου. Αν εκείνοι φαίνονται εντάξει, τότε εσύ μπορεί να είσαι αυτό το άτομο”.
ΤΟ ΤΡΕΛΟΣΠΙΤΟ του Παύλου Κουρτίδη βασίζεται σε μια αληθινή ιστορία. Στόχος του χορογράφου- δημιουργού είναι η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης ενάντια στο φόβο, τα στερεότυπα, τον αποκλεισμό.
Εικόνα, κίνηση, λόγος, μουσική φορτίζουν το θεατή με συναισθηματική ένταση και αναγκάζουν σε επαναπροσδιορισμό της έννοιας της ευτυχίας δρώντας τελικά παρηγορητικά, ανακουφιστικά, θεραπευτικά.
Καλωσορίσατε στο τρελόσπιτο……
 


Παραγωγή  Θεάτρο ΠΚ.


Σκηνοθεσία – Χορογραφία:  Παύλος Κουρτίδης


Μουσική σύνθεση: Χρήστος Τριανταφύλλου


Βίντεο – Μοντάζ:  Άγγελος Τόνιος


Σκηνογραφία κοστούμια: Δήμητρα Παπαδημητρίου


Φωτογραφία: Δημήτρης Γεωργιάδης


Φωτισμός:  Απόστολος Τσιτσώνης


Κατασκευή σκηνικών: Βασίλης Σακκής , Γιάννης Αλεξόπουλος
Ερμηνεύουν: Ζωή Σωτηροπούλου, Μάρκος Γιακουμόγλου,Νάντια Τομαζένκο, Μάριος Ράμμος, Ιωάννα-Κορίνα Παλάσκα,   Ηλίας Μπαγεώργος, Χριστίνα Παπαντωνοπούλου, Αλέξανδρος Στραυρόπουλος,Παύλος Κουρτίδης


 


Συντελεστές


Σκηνοθεσία – Χορογραφία: Παύλος Κουρτίδης
Μουσική σύνθεση: Χρήστος Τριανταφύλλου
Βίντεο-Μοντάζ: Άγγελος Τόνιος
Φωτογραφία: Δημήτρης Γεωργιάδης
Σκηνογραφία-κοστούμια: Δήμητρα Παπαδημητρίου
Φωτισμός: Απόστολος Τσιτσώνης
Κατασκευή σκηνικών: Βασίλης Σακκής, Γιάννης Αλεξόπουλος
Ερμηνεύουν: Ζωή Σωτηροπούλου, Μάρκος Γιακουμόγλου, Νάντια Τομαζένκο, Μάριος Ράμμος, Ιωάννα-Κορίνα Παλάσκα, Ηλίας Μπαγεώργος, Χριστίνα Παπαντωνοπούλου, Αργύρης Κουδούνας, Παύλος Κουρτίδης


 


Πληροφορίες εκδήλωσης


Θέατρο ΠΚ


Ρενέ Πυώ 2 και Κασομούλη 30 Ν. Κόσμος, +30 2109011677, http://www.pktheater.gr


Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21:30


Είσοδος 13 ευρώ


 


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X