Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Βόμβα στο Ασφαλιστικό: Έρχονται δυσμενείς αλλαγές
Βόμβα στο Ασφαλιστικό: Έρχονται δυσμενείς αλλαγές thumbnail

Βόμβα στο Ασφαλιστικό: Έρχονται δυσμενείς αλλαγές

Βόμβα στο Ασφαλιστικό έβαλε χθες, Τρίτη, ο διοικητής του ΙΚΑ από το βήμα του 4ου συνεδρίου «Απασχόληση και ασφάλιση: δύο ζητήματα εθνικής προτεραιότητας ζητούν λύσεις», που διοργανώθηκε από το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

«Ποιες είναι οι αναγκαίες προϋποθέσεις που πρέπει να συντρέχουν, για να θεμελιώνει ένας ασφαλισμένος δικαιώματα παροχής υπηρεσιών υγείας;», αναρωτήθηκε ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος, προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «Είναι το ίδιο να έχει κάποιος 0 ένσημο, 50 ένσημα και 100 ένσημα;»…


Σύμφωνα με τον διοικητή του ΙΚΑ, θα πρέπει να θεσπιστεί ένα κατώτατο δίχτυ ασφάλισης που θα αφορά την κατώτατη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας και ακολούθως, ανάλογα με τις ημέρες ασφάλισης, ο εργαζόμενος θα απολαμβάνει μεγαλύτερες παροχές!


Αν και κάτι τέτοιο δεν έχει τεθεί επισήμως από το υπουργείο Εργασίας, είναι σαφές ότι θα οδηγήσει σε νέα σμίκρυνση τις παροχές υγείας του ΕΟΠΥΥ.


Παράλληλα, ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος, κατάφερε χθες να φωτίσει το κρυφό σχέδιο της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου για νέο «κούρεμα»σε παροχές προς τους ασφαλισμένους και σε συντάξιμους μισθούς των συνταξιούχων.


«Θα επιλέξουμε την καθολική ενοποίηση των υφιστάμενων ασφαλιστικών ταμείων σε ένα Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης με τρεις κλάδους (Μισθωτοί–Αυτοαπασχολούμενοι–Αγρότες) ή θα επιλέξουμε τη διακριτή ύπαρξη τριών Ταμείων Κύριας Ασφάλισης, δηλαδή του Ταμείου Μισθωτών, του Ταμείου Αυτοαπασχολούμενων και του Ταμείου Αγροτών;», αναρωτήθηκε.


Όπως φαίνεται, η παραπαίουσα συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. προωθεί τη διοικητική ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων, η οποία θα πλήξει πρωτίστως τις συνταξιοδοτικές παροχές. 


 


Αποστάσεις από τον διοικητή του ΙΚΑ, Ροβέρτου Σπυρόπουλου για τα περί σύνδεσης των εισφορών με τις παροχές υγείας πήρε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.


Μιλώντας σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο κ.Βρούτσης ανέφερε ότι «Ο κ. Σπυρόπουλος εξέφρασε προσωπικές απόψεις».


Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σπυρόπουλος, μιλώντας την Τρίτη σε συνέδριο που διοργάνωσε το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο για την Απασχόληση και την Ασφάλιση αναρωτήθηκε: «Γιατί πρέπει να δικαιούνται τις ίδιες παροχές όσοι συμπληρώνουν το μίνιμουμ των ενσήμων ετησίως με όσους καταβάλλουν διπλάσιες εισφορές;», αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι ανοίγει η συζήτηση για περίθαλψη δύο ταχυτήτων για τους έχοντες και τους μη έχοντες.


Επιπλέον, στο ίδιο συνέδριο ο κ. Σπυρόπουλος άνοιξε ξανά το παράθυρο για είσοδο των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών στην ασφάλιση και την υγεία καθώς έκανε λόγο για δημιουργία επαγγελματικών Ταμείων, επί της ουσίας δηλαδή μετεξέλιξης κάποιων από τα υπάρχοντα ταμεία σε ειδικού σκοπού ανοίγοντας έτσι το δρόμο και για πλήρη αλλαγή στον τρόπο καταβολής συντάξεων και πλήρη διαχωρισμό από την ελάχιστη εγγυημένη σύνταξη.Efsyn.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X