Οι 6 πιο ντροπιαστικές καταστάσεις στο σεξ! Σου έχει συμβεί;

Οι στιγμές της αμηχανίας και της ντροπής κατά τη σεξουαλική πράξη δεν τελειώνουν με την ολοκλήρωση της εφηβείας και της πρώτης νεότητας. Ακόμα και οι πιο έμπειροι σεξουαλικά ενήλικες μπορεί να βρεθούν σε καταστάσεις που τους φέρνουν σε δύσκολη θέση και τους κάνουν να νιώθουν άβολα.

Άρθρο του Χειρούργου Κωνσταντίνου Κωνσταντινίδη

Παρακάτω παρουσιάζονται δύσκολες καταστάσεις που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής δραστηριότητας και να φέρουν αμηχανία. Ίσως πρώτη στη λίστα να είναι η διακοπή της σεξουαλικής πράξης από ένα τρίτο άτομο.

Οι ειδικοί συμφωνούν πως είναι καλύτερο το ζευγάρι να αντιμετωπίσει άμεσα και ειλικρινά το συμβάν. Οι δύο σύντροφοι, δηλαδή μπορούν επισημάνουν απλά ότι στην παρούσα φάση νόμιζαν ότι μπορούσαν να έχουν λίγο προσωπικό χώρο και χρόνο.

Αν το τρίτο άτομο είναι παιδί;

Στην περίπτωση που ο τρίτος είναι παιδί, η απόκριση του ζευγαριού εξαρτάται από την ηλικία του. Εάν το παιδί είναι μικρό μπορεί να παρερμηνεύσει τη σεξουαλική πράξη ως έναν βίαιο καυγά των γονιών του και για αυτό είναι πολύ σημαντικό να τονιστεί ότι είναι ένα μεταξύ τους παιχνίδι.

Εάν το παιδί είναι μεγαλύτερο σε ηλικία και έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται κάποια πράγματα σχετικά με τη σεξουαλικότητα, οι γονείς μπορούν να πουν ότι με τον τρόπο αυτό, έδειχναν ο ένας στον άλλο την αγάπη τους και ότι όταν το παιδί μεγαλώσει θα καταλάβει καλύτερα.

Και αν έχει φετίχ, τι γίνεται;

Μια επίσης αμήχανη στιγμή που μπορεί κανείς να έχει στη σεξουαλική του ζωή, είναι όταν ο/η σεξουαλική σύντροφος εκφράζει μια πολύ ιδιαίτερη επιθυμία σχετικά με τη σεξουαλική πράξη , η οποία σε τελική ανάλυση μπορεί να ανάγεται και σε φετίχ.

Εδώ μπορεί να εγείρονται διάφορα ζητήματα αναφορικά με την ασφάλεια, το αίσθημα ντροπής, αλλά και το βαθμό στον οποίο είναι κανείς ανοιχτός στη νέα εμπειρία. Σε κάθε περίπτωση, είναι απαραίτητο να συζητηθεί εκτενώς η ιδέα πριν προχωρήσει κανείς στην πράξη, καθώς και να συμφωνηθεί μια λέξη «ασφαλείας» που θα χρησιμοποιείται όταν η εμπειρία γίνεται πολύ άβολη για το άτομο και θέλει να σταματήσει. Η δυνατότητα αυτή μπορεί, μάλιστα, να δώσει στο άτομο την ευκαιρία να δοκιμάσει και ίσως να απολαύσει μια νέα σεξουαλική εμπειρία.

Στην περίπτωση που έχει πρόβλημα στύσης, τι κάνουμε;

Στιγμές αμηχανίας που λαμβάνουν χώρα συχνά είναι αυτές που σχετίζονται με προβλήματα στη σεξουαλική διέγερση. Εάν το άτομο δεν επικεντρωθεί σε αυτά είναι πολύ πιθανό ο /η σύντροφος να μην το κάνει επίσης. Κάποια από τα προβλήματα αυτά μάλιστα είναι πολύ εύκολο να επιλυθούν.

Για παράδειγμα, η κολπική ξηρότητα που προκαλείται σε πολλές γυναίκες εξαιτίας των ορμονικών αλλαγών μπορεί να διορθωθεί με τη χρήση λιπαντικών προϊόντων, ενώ παράλληλα τα προβλήματα στύσης που συχνά αντιμετωπίζουν οι άνδρες με την εφαρμογή του προφυλακτικού μπορεί να ξεπεραστούν με τη χρήση του γυναικείου προφυλακτικού.

Δύσκολο και αμήχανο αν είστε συνάδερφοι

Το γυναικείο προφυλακτικό προσφέρει αντισυλληπτική προστασία, προστασία από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, ενώ είναι φτιαγμένο από πολύ λεπτό υλικό που δεν μειώνει την αίσθηση και στις περισσότερες περιπτώσεις δεν προκαλεί προβλήματα στη στυτική λειτουργία. Εάν το πρόβλημα επιμένει το ζευγάρι είναι απαραίτητο να απευθυνθεί σε ειδικό.

Αμήχανες στιγμές είναι επίσης πολύ πιθανό να προκύψουν όταν οι δύο σύντροφοι είναι συνάδερφοι. Είτε πρόκειται για μια σταθερή είτε για μια ευκαιριακή σεξουαλική σχέση οι άλλοι συνάδελφοι μπορεί να το μάθουν και να φέρουν το ζευγάρι σε πολύ δύσκολη θέση.

Αν η γυναίκα έχει περίοδο;

Είναι πολύ σημαντικό στον χώρο εργασίας τους οι δύο σύντροφοι να κρατούν σε αυστηρά επαγγελματικό επίπεδο τη σχέση τους, έτσι ώστε να μην επηρεάζεται σε κανένα βαθμό η παραγωγικότητα, η επίδοση, η ικανότητα συνεργασίας, καθώς και να μην υπάρχουν δυσάρεστες επιπτώσεις στην καριέρα και την επαγγελματική τους φήμη.

Πολλά ζευγάρια επιλέγουν να είναι σεξουαλικά ενεργά ακόμα και τις ημέρες που η γυναίκα είναι σε φάση εμμηνορρυσίας. Πολλές φορές, όμως, η σεξουαλική πράξη σε αυτό το χρονικό διάστημα μπορεί να φέρει έναν από τους δυο ή και τους δυο συντρόφους σε δύσκολη θέση, κυρίως εξαιτίας της ροής του αίματος από τον κόλπο της γυναίκας.

Μπορεί να γίνει άβολο το σεξ με πρώην!

Είναι χρήσιμο οι δυο σύντροφοι να το συζητήσουν και να συμφωνήσουν εάν θέλουν να το δοκιμάσουν. Στη περίπτωση λοιπόν που ένας από τους δυο το επιθυμεί, δε χρειάζεται να ντρέπεται για αυτό, αλλά να επισημάνει ότι θα ήθελε να έχει σεξουαλική επαφή με το αγαπημένο του πρόσωπο κάθε ημέρα του μήνα και να το συζητήσει μαζί του.

Τέλος ιδιαίτερα δύσκολη μπορεί να είναι η συναισθηματική διαχείριση της σεξουαλικής πράξης με ένα πρώην σύντροφο. Οι ειδικοί μάλιστα υποστηρίζουν πως συνήθως στην περίπτωση αυτή ο ένας σύντροφος ελπίζει στην επανασύνδεση του ζευγαριού, ενώ ο άλλος απλά απολαμβάνει την άνεση της σεξουαλικής πράξης με έναν οικείο σύντροφο.

Πώς να αντιμετωπίσεις αυτές τις άβολες καταστάσεις;

Πέρα από την αμηχανία που επιφυλάσσουν οι στιγμές μετά τη σεξουαλική πράξη, υπάρχει επίσης και ο κίνδυνος ένας από τους δύο να πληγωθεί. Καλό είναι να γίνει μια ειλικρινής συζήτηση πριν από το πέρασμα στη σεξουαλική πράξη, όπου θα ξεκαθαρίζονται οι προθέσεις και οι προσδοκίας του καθενός και θα καταλήγουν σε μια συμφωνία.

Εάν ο ένας από τους δύο μετανιώσει τους όρους της συμφωνίας, η καλύτερη πολιτική είναι και πάλι η ειλικρίνεια , εκφρασμένη όμως με ευγένεια και σεβασμό στο πρόσωπο του άλλου. Σε γενικές γραμμές άλλωστε, η ευγένεια , η ειλικρίνεια και ο σεβασμός μπορούν να βοηθήσουν τα άτομα να διαχειριστούν τις αμήχανες στιγμές της σεξουαλικής ζωής και να απολαύσουν στο μέγιστο δυνατό την εκάστοτε εμπειρία.

Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης
Χειρουργός, Ουρολόγος – Ανδρολόγος, Πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών
www.andrologia.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Στάσεις για να κάψεις θερμίδες στο σεξ!

Μπορούν όλες οι γυναίκες να κάνουν squirting την ώρα του σεξ;

Τα 5 παιχνίδια στο σεξ που ΠΡΕΠΕΙ να δοκιμάσεις

Το πρωινό σεξ: Τα πλεονεκτήματά του και η ιδανική στάση

Σεξουαλικά φετίχ: Η Χρυσή Βροχή και γιατί δεν πρέπει να βάλεις… αδιάβροχο!

Σεξ στο κάμπινγκ: Μυστικά για να το απολαύσεις

Σχετικά άρθρα