Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / Συνελήφθη πρωταθλητής στίβου: Eκλεβε φωτογραφίες φοιτητριών στο ιντερνετ!
Συνελήφθη πρωταθλητής στίβου: Eκλεβε φωτογραφίες φοιτητριών στο ιντερνετ!  thumbnail

Συνελήφθη πρωταθλητής στίβου: Eκλεβε φωτογραφίες φοιτητριών στο ιντερνετ!

Χθες το πρωί συνελήφθη από την αστυνομία αθλητής στίβου (χαμηλά εμπόδια) κατηγορούμενος για εκβιασμούς και άλλα σοβαρά αδικήματα (παραβίαση απορρήτου, προσωπικών δεδομένων και εισβολής σε υπολογιστικά συστήματα χρηστών του διαδικτύου). Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με αποτέλεσμα τη σύλληψη του 28χρονου αθλητή που ήταν μέλος της εθνικής ομάδας στίβου και έχει συμμετάσχει κατά το παρελθόν σε μεγάλες διοργανώσεις (με την ομάδα σκυταλοδρομίας που μετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου).
Σύμφωνα με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κατηγορείται ότι με απατηλό τρόπο απέκτησε πρόσβαση στους προσωπικούς υπολογιστές χρηστών του διαδικτύου, χρησιμοποιώντας ειδικό πρόγραμμα απομακρυσμένης διαχείρισης. Με αυτό κατάφερε να ανασύρει και να αντιγράψει πληθώρα απλών και ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων των χρηστών. «Ως προ τη μεθοδολογία δράσης του (Modus operandi), ο συλληφθείς, κατά το χρονικό διάστημα από το Μάιο του 2013 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2014, χρησιμοποιώντας τρία προφίλ στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης “Facebook”, με σκοπό να αποκτήσει με αθέμιτο και παράνομο τρόπο πρόσβαση σε υπολογιστικά συστήματα και προσωπικά δεδομένα τρίτων. Προσέγγιζε νεαρά κορίτσια, κυρίως φοιτήτριες διαφόρων Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, στις οποίες έστελνε αιτήματα φιλίας στα προφίλ τους στην εν λόγω ιστοσελίδα, καθώς και σε διαδικτυακές φίλες τους, υποδυόμενος τον μεταπτυχιακό φοιτητή στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Για να επιτύχει τους σκοπούς του, τους ανέφερε ψευδώς ότι στο πλαίσιο εκπόνησης της διπλωματικής του εργασίας, ήταν απαραίτητο να ελέγξει εξ’ αποστάσεως προσωπικούς τους υπολογιστές για να διαπιστώσει εάν έχουν προσβληθεί από κακόβουλο λογισμικό ή ιούς, προκειμένου να δοκιμάσει την ισχύ και την αποτελεσματικότητα ενός νέου αντι-ϊικού προγράμματος. Αφού τελικά τις έπειθε, ζητούσε να εγκαταστήσουν συγκεκριμένο πρόγραμμα απομακρυσμένης διαχείρισης, με το οποίο αποκτούσε πλήρη πρόσβαση στα υπολογιστικά συστήματά τους, εν αγνοία τους και στη συνέχεια ανέσυρε – αντέγραφε πληθώρα προσωπικών τους δεδομένων, ψηφιακά αρχεία (φωτογραφίες και βίντεο, μεταξύ των οποίων και ερωτικού περιεχομένου, κ.λπ.)» αναφέρει σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας.
Από τις 116 συνολικά περιπτώσεις έχουν καταγγελθεί και ταυτοποιηθεί οι 16, ενώ τις υπόλοιπες (100) ομολόγησε ο δράστης και διενεργείται έρευνα για τον εντοπισμό των παθόντων.

Read more:www.haniotika-nea.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X