Αρχική / Ειδικοί / Διαιτολόγοι / Σταυρούλα Στουπή
Σταυρούλα Στουπή thumbnail

Σταυρούλα Στουπή

Δρ. Σταυρούλα Στουπή είναι απόφοιτη του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας (2004) του Πανεπιστημίου του Surrey της Μεγάλης Βρετανίας και κάτοχος MSc του Πανεπιστημίου του Birmingham (UK), με ειδίκευση στο τομέα της Ασφάλειας Τροφίμων. Ολοκλήρωσε το έτος επαγγελματικής κατάρτισης στο Τμήμα Δημόσιας Υγείας και Κλινικής Διατροφής (Public Health & Clinical Nutrition, ΕΤΤΚ), στο πανεπιστήμιο του Kuopio (University of Kuopio, 2002-2003), της Φινλανδίας, με Αριστείο εξαιρετικής επίδοσης (Distinction). Στη συνέχεια της δόθηκε υποτροφία τεσσάρων (4) ετών από το Πανεπιστήμιο του Surrey της Μεγάλης Βρετανίας και την Ευρωπαϊκή Ένωση (6ο ΠΠ) για την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής (PhD) σε συνεργασία με το ερευνητικό κέντρο Nestlé της ελβετίας (Nestlé Research Centre, Lausanne, Switzerland, 2005-2009) με κατεύθυνση «Διατροφή και Μεταβολισμός». Παράλληλα εκπαιδεύτηκε λαμβάνοντας πιστοποιητικό στη Κλινική Έρευνα (Certificate in Basic Clinical Research & GCP), από τη Διεθνή Ακαδημία Υγείας και Έρευνας του Brookwood της Μεγάλης Βρετανίας (Brookwood International Academy of Health Care Research, UK). 


Έχει συμμετάσχει και παρακολουθήσει Διεθνή, Ευρωπαϊκάκαι Ελληνικά συνέδρια, συμπόσια και ημερίδες και εκπαιδευτικά σεμινάρια, με σύγχρονα θέματα της διατροφής και υγείας, ενώ στο ενεργητικό της έχει την συγγραφή άρθρων δημοσιευμένα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές, κάποια εκ των οποίων αναφέρονται παρακάτω:


 Σήμερα είναι Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος για το Πρόγραμμα BSc (Hons)Dietetics [Athens] στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο Αθηνών, σε συνεργασία με το QueenMargaretUniversity (QMU), Edinburgh (UK)και Επιστημονικός Συνεργάτης του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών, στο πλαίσιο υλοποίησης έργου το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση με τίτλο: «Πολυπαραγοντική προσέγγιση για τη πρόληψη της παχυσαρκίας στη προσχολική ηλικία: χρήση συμπεριφορικών μοντέλων για τη κατανόηση των παραγόντων που επιδρούν στη διατροφή και φυσική δραστηριότητα με στόχο τη διαμόρφωση πολιτικών υγείας για την προώθηση ενός ισορροπημένου τρόπου ζωής: ToyBox».


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X