Αρχική / Σεξ / Γυναίκα / Ένα φάρμακο που προκαλεί οργασμό;
Ένα φάρμακο που προκαλεί οργασμό;  thumbnail

Ένα φάρμακο που προκαλεί οργασμό;

Η μεγάλη φαρμακευτική εταιρεία Trimmel δήλωσε πρόσφατα ότι το πειραματικό της φάρμακο για τη σεξουαλική δυσλειτουργία κατάφερε να αυξήσει τον μέσο αριθμό των οργασμών στις γυναίκες με διαταραχή του οργασμού, στο δεύτερο στάδιο της μελέτης.


Το άρθρο επιμελήθηκε ο Κ.Κωνσταντινίδης, Χειρουργός, Ουρολόγος-Ανδρολόγος, Πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών,www.andrologia.grΣύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι γυναίκες πριν και μετά την εμμηνόπαυση, οι οποίες είχαν διαταραχή του οργασμού και έλαβαν τη χαμηλότερη δοκιμασμένη δόση των 0.6mg του φαρμάκου, το οποίο ονομάζεται Tefina και χορηγείται από τη ρινική οδό, είχαν μια σημαντική αύξηση στον αριθμό των οργασμών, σε σύγκριση με αυτές που έλαβαν το placebo.

Οι ερευνητές δοκίμασαν τρεις διαφορετικές δόσεις του φαρμάκου, αλλά δεν ανέφεραν τα αποτελέσματα για τις άλλες δύο. Στη μελέτη συμμετείχαν 253 ασθενείς που λάμβαναν τη θεραπεία για 84 ημέρες στο σπίτι τους. Το Tefina χορηγείται σε μορφή τζελ που περιέχει μια μικρή δόση τεστοστερόνης. 

Το 2012 οι ερευνητές δημοσίευσαν τα πρώτα αποτελέσματα μιας μικρής μελέτης που έλαβε χώρα σε νοσοκομειακό περιβάλλον, σύμφωνα με τα οποία, το εν λόγω φάρμακο αύξησε τη συχνότητα των οργασμών. Πρόσφατα οι ερευνητές ανέφεραν ότι επίσης βελτίωσε τη σεξουαλική λειτουργία και ικανοποίηση, και μείωσε το αίσθημα δυσφορίας. Παράλληλα, φαίνεται να είναι καλά ανεκτό, αφού δεν αναφέρθηκαν σοβαρές παρενέργειες.

Η γυναικεία διαταραχή του οργασμού, γνωστή και ως ανοργασμία, χαρακτηρίζεται από καθυστέρηση, απουσία ή μείωση της έντασης του οργασμού που προκαλεί ένα αίσθημα δυσφορίας. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει εγκεκριμένη θεραπεία για την κατάσταση αυτή και στις ασθενείς συχνά χορηγούνται ορμονικά επιθέματα και ταμπλέτες. Είναι πολύ σημαντικό το ερευνητικό ενδιαφέρον να στρέφεται στη σεξουαλική υγεία των γυναικών και να μην μονοπωλείται από τις σεξουαλικές δυσλειτουργίες των ανδρών.


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X