Αρχική / Υγεία / Παθολογία / Ανεβασμένο ουρικό οξύ: Τι είναι και πώς θα το ρίξω;
Ανεβασμένο ουρικό οξύ: Τι είναι και πώς θα το ρίξω;  thumbnail

Βάσω, 40 ετών

Ανεβασμένο ουρικό οξύ: Τι είναι και πώς θα το ρίξω;

Ερωτημα
Είμαι 40 χρονών έχω ανεβασμένο ουρικό οξύ και πονάνε τα πόδια μου. Πως μπορώ να το αντιμετωπίσω όσο γίνεται πιο φυσικά; Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο και την προσοχή σας.


Στο ερώτημα απάντησε ο Νικόλαος Τεντολούρης 


Associate Professor Nicholas Tentolouris, MD
Athens University Medical School
1st Department of Propaedeutic and Internal Medicine
Laiko General Hospital
17 Ag. Thoma Street
115 27 Athens, Greece
Tel: +30 210 745 6448
Fax: +30 210 746 2640
E-mail: ntentolouris@yahoo.gr

Απάντηση
H αντιμετώπιση είναι η δίαιτα, η ειδική για το ουρικό οξύ. Θα πρέπει να αποφεύγονται τηγανιτές τροφές, σάλτσες, εντόσθια, ορτύκια, ξηροί καρποί, ζωμοί κρεάτων, καθώς και το αλκοόλ. Όμως, αν πρόκειται για κρίση ουρικής αρθρίτιδας η αντιμετώπιση θα πρέπει να είναι φαρμακευτική και χρόνια.


 


Νικόλαος Κ. Τεντολούρης – Kαθηγητής Παθολογίας Διαβητολογίας


Ο Νικόλαος Κ. Τεντολούρης κατάγεται από το Δήμο Πύλης Τρικάλων. Γεννήθηκε το 1962. Αποφοίτησε από το Λύκειο της Πύλης Τρικάλων το 1980 και εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών μετά από εισαγωγικές εξετάσεις. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1986. Μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας και της υποχρεωτικής υπηρεσίας υπαίθρου, ειδικεύτηκε στην Εσωτερική Παθολογία αρχικά στο Νοσοκομείο «Μεταξά» και κατόπιν στην Α' Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική και Ειδική Νοσολογία του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Γ.Ν.Α. «Λαϊκό». Έλαβε τον τίτλο ειδικότητας στην Εσωτερική Παθολογία το έτος 1997. Κατόπιν μετέβη στη Μ. Βρετανία όπου εργάστηκε για ένα έτος κλινικά και ερευνητικά στον τομέα του Σακχαρώδους Διαβήτη, των Μεταβολικών και Ενδοκρινικών Νοσημάτων στο Πανεπιστήμιο του Manchester (Manchester Royal Infirmary). Από το 1998 μέχρι το 2003 εργάστηκε ως Επιμελητής Β' του ΕΣΥ στην Α' Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική και Ειδική Νοσολογία του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Γ.Ν.Α. «Λαϊκό». Το έτος 2000 έλαβε την εξειδίκευση στο Σακχαρώδη Διαβήτη. Το έτος 2003 εξελέγη Λέκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και το έτος 2007 Επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μέχρι σήμερα εργάζεται στην Α' Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική και Ειδική Νοσολογία του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εκτός της Εσωτερικής Παθολογίας, ο κ. Τεντολούρης εργάζεται κλινικά και ερευνητικά στο Σακχαρώδη Διαβήτη και τις επιπλοκές του (νευροπάθεια, διαβητικό πόδι, πρώιμη αθηροσκλήρωση) και στον Μεταβολισμό. Είναι μέλος 6 Ελληνικών και 4 Διεθνών Επιστημονικών Εταιρειών. Είναι Γενικός Γραμματέας του Diabetic Foot Study Group του EASD. Έχει δημοσιεύσει 103 επιστημονικές εργασίες σε Διεθνή Επιστημονικά Περιοδικά και 10 κεφάλαια σε ξενόγλωσσα βιβλία για το Σακχαρώδη Διαβήτη και τις επιπλοκές του.


 


 

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X