Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Στον ανακριτή 13 Γερμανοί για τις μίζες
Στον ανακριτή 13 Γερμανοί για τις μίζες  thumbnail

Στον ανακριτή 13 Γερμανοί για τις μίζες

Σε χορό εκατομμυρίων μαύρου χρήματος και μίζες-μαμούθ στο σκάνδαλο των εξοπλιστικών προγραμμάτων εμπλέκονται τουλάχιστον 13 Γερμανοί, μεγαλοστελέχη ύποπτων εταιρειών, που καλούνται τώρα να λογοδοτήσουν ενώπιον των ελληνικών αρχών.


Η εξέλιξη αυτή αποδεικνύει περίτρανα και για πολλοστή φορά ότι οι Γερμανοί έχουν τεράστια ανάμειξη και είναι εξίσου υπόλογοι για όλη αυτή τη ρεμούλα του ελληνικού δημόσιου χρήματος που αποδεδειγμένα έγινε στην υπόθεση των υποβρυχίων, των πυραυλικών συστημάτων και τις άλλες αμαρτωλές ιστορίες για τις οποίες μέχρι στιγμής έχουν «πληρώσει» μόνοι οι Έλληνες εμπλεκόμενοι αξιωματούχοι.


Μετά το σκάνδαλο Siemens, μεγαλοστελέχη γερμανικών εταιρειών φαίνεται ότι βρίσκονται πίσω και από αυτήν την εξίσου σημαντική υπόθεση όπου οι μίζες πήγαιναν «σύννεφο» και μεγάλο μέρος του παράνομου χρήματος κατέληγε στο κράτος της Άνγκελας Μέρκελ. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, ο κύκλος των Γερμανών κατηγορουμένων να λάβει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις αν κάποιοι από τους 13 «μιλήσουν» και δώσουν νέα ονόματα στις ελληνικές ανακριτικές αρχές τον ερχόμενο Δεκέμβρη.


Για τον ερχόμενο Δεκέμβρη σε απολογία καλούνται από τον ανακριτή κατά της Διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή για τα αδικήματα της δωροδοκίας και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος πάνω από 60 δις ευρώ 13 Γερμανοί στελέχη των εταιρειών Atlas και Rheinmetall AG.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η κλήτευση των στελεχών των δυο εταιρειών, ήταν «μονόδρομος» για τις ανακριτικές αρχές μετά τα στοιχεία που προέκυψαν από το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών των ήδη κατηγορουμένων Παναγιώτη Ευσταθίου και Αντώνη Κάντα, όπως επίσης και από στοιχεία που εμπεριέχονται στη γερμανική δικογραφία. Τα 13 στελέχη των δυο εταιρειών καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για δυο οπλικά συστήματα, τα σύστημα υποβρυχίων και τον αντιαεροπορικό τύπου ASRAD, ενώ δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να σταλούν κλήσεις σε απολογία και σε άλλα στελέχη των δυο εταιρειών.


Οι ανακριτικές αρχές εκτιμούν ότι έχει διακινηθεί μαύρο χρήμα που ξεπερνά τα 60 εκατομμύρια ευρώ, ενώ όπως προέκυψε από το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών, μέρος του «μαύρου» χρήματος επιστρέφει σε Γερμανούς, πρακτική που χαρακτηρίζεται ως «μίζα από τη μίζα».
Αξίζει να σημειωθεί ότι για την υπόθεση έχει δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής το ελληνικό δημόσιο το οποίο ζητά από τις γερμανικές εταιρείες αποζημίωση για ηθική βλάβη ύψους 13 εκατομμυρίων ευρώ.


Υπενθυμίζεται ότι για τα συγκεκριμένα εξοπλιστικά προγράμματα έχουν απολογηθεί στους ανακριτές 35 Έλληνες κατηγορούμενοι και το σκέλος αυτό της δικογραφίας έχει διαβιβαστεί στον εισαγγελέα, ο οποίος και θα καταθέσει την πρότασή του προς το δικαστικό συμβούλιο.


Kontranews.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X