Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / ΣΥΡΙΖΑ:Κυβερνητικός «αντιπερισπασμός» τα περί συνταγματικής αναθεώρησης
ΣΥΡΙΖΑ:Κυβερνητικός «αντιπερισπασμός» τα περί συνταγματικής αναθεώρησης thumbnail

ΣΥΡΙΖΑ:Κυβερνητικός "αντιπερισπασμός" τα περί συνταγματικής αναθεώρησης

Για "συνταγματικό αντιπερισπασμό" κατηγορούν την κυβέρνηση στον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την πρωτοβουλία που αναλαμβάνει η ΝΔ για τη συνταγματική αναθεώρηση. 

Εκτιμώντας ότι η συνταγματική αναθεώρηση δεν μπορεί να γίνει με "διαδικασία express", αφού στις Δημοκρατίες απαιτεί βαθιά νομική και πολιτική διαδικασία, στη βάση της οποίας βρίσκεται η ευρεία διαβούλευση συνολικά με την κοινωνία, η συζήτηση σε βάθος και η εξασφάλιση συναίνεσης, στην Κουμουνδούρου μιλούν για "συνταγματικό αντιπερισπασμό" εκ μέρους της κυβέρνησης. 

"Βλέπει η κυβέρνηση ότι τα έχει κάνει “θάλασσα” στην Οικονομία και επιδίδεται σε αντιπερισπασμό", δήλωσε χθες στην άτυπη ενημέρωση που πραγματοποιεί σε εβδομαδιαία βάση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, αναφερόμενος αφενός στην "στρατηγική της έντασης" όπως αντιλαμβάνονται τα χθεσινά επεισόδια σε Νομική και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, αφετέρου δε στην πρωτοβουλία για συνταγματική αναθεώρηση στην παρούσα συγκυρία. 

Αν μη τι άλλο, λένε, θα έπρεπε η κυβέρνηση να έχει σεβαστεί το υφιστάμενο Σύνταγμα, εκτιμώντας πως με την τακτική των Προεδρικών Διαταγμάτων και των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου στην οποία επιδίδεται, ακυρώνει στην πραγματικότητα τις διαδικασίες που προβλέπει το Σύνταγμα και δείχνει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται στην πραγματικότητα την συνταγματική νομιμότητα. 

Στο ίδιο πλαίσιο, σχολιάζοντας το γεγονός ότι στην κυβέρνηση γνωρίζουν καλά πως σε περίπτωση πρόωρων εκλογών η επόμενη Βουλή δεν θα είναι αναθεωρητική, κάνουν λόγο για έναν "εκβιασμό" χωρίς όμως πραγματικό περιεχόμενο. 

Από την πλευρά τους, πάντως, στον ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεκαθαρίζουν κατά πόσον προτίθενται να καταθέσουν ή όχι δική τους πρόταση στην όλη διαδικασία που δείχνει να ανοίγει, περιοριζόμενοι στην εκτίμησή τους ότι "η διαδικασία δεν θα προκάνει". 

Επί της ουσίας, πάντως, αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, αφού παραπέμπουν -προς το παρόν τουλάχιστον- στο "απόθεμα των προτάσεων" που έχουν ήδη επεξεργαστεί στο πλαίσιο της προγραμματικής διαδικασίας του ΣΥΡΙΖΑ, για μεγάλες αλλαγές συνταγματικού χαρακτήρα, επιλέγοντας να μην αποκαλύψουν σε αυτή την φάση τι θα πράξουν σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, όταν η πρόταση της ΝΔ θα φτάσει ολοκληρωμένη στη Βουλή.


Real.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X