Κεφτεδάκια κοτόπουλου με λαχανικά για τους μικρούς μας φίλους

<div class="short_text italic cf">
<p><span class="thirtyfive">Ζ</span>ουμερά, αρωματικά, τραγανά αν και στο φούρνο. Τέλεια τα κεφτεδάκια της Νένας μας.</p>
</div>
<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title">Υλικά</div>
<div class="main_text">
<p><strong>Για τα κεφτεδάκια</strong></p>
<ul>
<li>600 γρ. κιμάς από κοτόπουλο (από μπούτι, για πιο ζουμερό αποτέλεσμα, ή μείγμα από μπούτι και στήθος για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα), περασμένος 1 φορά από τη μηχανή, και πολύ κρύος (από το ψυγείο)</li>
<li>1 μικρό ξερό κρεμμύδι, πολτοποιημένο στο μούλτι</li>
<li>1 κουτ. σούπας ξερός δυόσμος, τριμμένος</li>
<li>1/2 σελινόριζα, τριμμένη στο λεπτό τμήμα του τρίφτη</li>
<li>1 μεσαίο καρότο, τριμμένο στο λεπτό τμήμα του τρίφτη</li>
<li>1/2 κουτ. γλυκού ξύσμα από μανταρίνι ή πορτοκάλι (αν θέλουμε)</li>
<li>2 ασπράδια αυγών χτυπημένα σε ελαφριά μαρέγκα</li>
<li>3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο</li>
<li>1 κουτ. σούπας ξίδι από κρασί</li>
<li>αλάτι και πιπέρι</li>
</ul>
<p><strong>Για τη σάλτσα</strong></p>
<ul>
<li>3 κουταλιές μουστάρδα, προτιμότερο πικάντικη</li>
<li>1 κουταλιά χυμός λεμονιού</li>
<li>3 κουταλιές χυμός μανταρινιού ή πορτοκαλιού</li>
<li>1/2 κουτ. γλυκού μέλι</li>
<li>4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο</li>
<li>φρεσκοτριμμένο πιπέρι</li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap"> </div>
<div class="recipe_info cf"><span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span> 20΄</span> <span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Αναμονή</span> 1 ώρα</span> <span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Ψήσιμο</span> 15΄</span></div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span><strong> Κεφτεδάκια:</strong> Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά, το κρεμμύδι, 1 κοφτή κουτ. σούπας αλάτι, πιπέρι, το δυόσμο, το ξύσμα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Προσθέτουμε το λάδι και το ξίδι και ανακατεύουμε. Στύβουμε με τις παλάμες μας το τριμμένο καρότο (πάνω από μπολάκι ώστε να μαζέψουμε το χυμό του) και το προσθέτουμε στο μείγμα με τη σελινόριζα. Ζυμώνουμε καλά, βρέχοντας τα χέρια μας με κρύο νερό. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τα ακουμπάμε σε λαδωμένο ταψί. Τα βάζουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά ή στη συντήρηση για 1 ώρα, ώστε να σφίξουν.</p>
<p> </p>
<p>Προθερμαίνουμε καλά το φούρνο στους 220° C (για περίπου 7 – 8 λεπτά). Ψήνουμε στη μεσαία θέση για 15 λεπτά, γυρνώντας τα στα 10 λεπτά να ροδίσουν και από την άλλη. Τα βγάζουμε σε πιατέλα με τρυπητή κουτάλα. Δεν πετάμε τα υγρά που έχουν αφήσει τα κεφτεδάκια στο ταψί.</p>
<p> </p>
<p><strong>Σάλτσα: </strong>Ρίχνουμε τα υγρά του ταψιού στο μούλτι, προσθέτουμε τα υλικά της σάλτσας και το χυμό του καρότου που κρατήσαμε και χτυπάμε για 1 λεπτό. Σερβίρουμε τους κεφτέδες με τη σάλτσα. Συνοδεύουμε με σαλάτα εποχής και ψωμί. Αν θέλουμε μπορούμε να φτιάξουμε τυλιχτά σουβλάκια με αραβικές πίτες, τα κεφτεδάκια, τη σάλτσα και λίγη ψιλοκομμένη ρόκα.</p>
<p> </p>
<p><span class="bittersweet"><span class="simple_rhomb">Στο ποτήρι</span></span> Ροζέ από Merlot.</p>
</div>

Σχετικά άρθρα