Αρχική / More / ΖΩΔΙΑ / Είσαι ερωτευμένη ή απλά κολλημένη; Δες τι λέει το ζώδιο σου!
Είσαι ερωτευμένη ή απλά κολλημένη; Δες τι λέει το ζώδιο σου!  thumbnail

Είσαι ερωτευμένη ή απλά κολλημένη; Δες τι λέει το ζώδιο σου!

Πολλές φορές μπερδεύουμε τον αληθινό έρωτα με τη συναισθηματική εξάρτηση. Όλοι οι σοφοί της γης έχουν ανά τους αιώνες προσπαθήσει να μας πείσουν ότι η αγάπη και η ελευθερία πάνε μαζί, αλλά φαίνεται ότι αυτό είναι για όλους το πιο δύσκολο μάθημα. Γιατί η αγάπη φέρνει μαζί της και τον φόβο μήπως χάσουμε το πρόσωπο που αγαπάμε, αλλά και την ανάγκη να βρούμε στον άλλο εκείνο που μας λείπει.

 

Βέβαια, ο Κρισναμούρτι είχε πει κάποτε ότι «Το να αγαπάς είναι να μη ζητάς τίποτα σε αντάλλαγμα και ούτε καν να νιώθεις ότι δίνεις κάτι. Και μόνο μια τέτοια αγάπη είναι που γνωρίζει την ελευθερία». Ποιος τον ακούει όμως… Εκείνο που συμβαίνει τόσο συχνά στις σχέσεις των ανθρώπων, είναι ότι εστιάζονται περισσότερο στο πώς θα κερδίσουν και θα κρατήσουν την αγάπη του άλλου, παρά στο πώς θα του προσφέρουν τη δική τους. Κι έτσι καταλήγουν να προσκολλώνται στην ιδέα της σχέσης, έχοντας κλείσει την καρδιά τους στην αγάπη. Και όλα αυτά, γιατί κατά βάση δεν μπορούν να αγαπήσουν τον εαυτό τους, παρά μόνο μέσα από κάποιον άλλο.

 

Αστρολογικά μιλώντας, το κάθε ζώδιο έχει φυσικά τον δικό του τρόπο να βιώνει τον έρωτα και τη συναισθηματική προσκόλληση. Ακόμα και οι τύποι που το παίζουν ανεξάρτητοι, όπως κάτι Κριοί, Τοξότες ή Αιγόκεροι, καταλήγουν μερικές φορές να κρεμαστούν από μια σχέση τους, άμα προκύψει έρωτας μεγάλος, λες και βρίσκονται πάνω από γκρεμό. Ας δούμε λοιπόν πώς μπορεί κανείς, ανάλογα με το ζώδιό του, να καταλάβει πότε έχει πέσει στη «λούμπα» της προσκόλλησης.

 

ΚΡΙΟΣ

Ο Κριός είναι ως γνωστόν ο μπροστάρης, ο ανεξάρτητος, ο δυνατός. Αυτά όμως ξεχνιούνται όταν ερωτευτεί. Άλλωστε, η κτητικότητα που δείχνει σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι κι εκείνη μια μορφή συναισθηματικής εξάρτησης. Και όσο αισθάνεται μέσα του αυτή την τελευταία, τόσο προσπαθεί να φανεί πιο ελεύθερος. Ένας τρόπος για να καταλάβει αν έχει πέσει σε αυτή την παγίδα, είναι το κατά πόσον ρίχνει στον σύντροφό του ευθύνη για την ευτυχία του, για την αξία που ο ίδιος δίνει στον εαυτό του και την αίσθηση ότι είναι ασφαλής σε αυτή τη σχέση. Γιατί παρόλο που είναι το ζώδιο του ρίσκου, σε αυτή την περίπτωση ο ερωτευμένος Κριός έχει ανάγκη να παίρνει από τη συγκεκριμένη σχέση ένα βαθμό συναισθητικής ασφάλειας.

 

ΤΑΥΡΟΣ

Ο Ταύρος θέλει να φαίνεται δυνατός και γεμάτος σιγουριά, κάτι άλλωστε που συγκαταλέγεται στα χαρακτηριστικά, που τον κάνουν ερωτικά ελκυστικό. Και ταυτόχρονα, προτιμά οι ερωτικές επιλογές του να του προσφέρουν τη συναισθηματική ασφάλεια που έχει ανάγκη. Εφόσον όμως αυτή η ανάγκη πηγαίνει στα άκρα, τον κάνει να αισθάνεται άδειος και μόνος, όταν ο σύντροφός του δεν βρίσκεται κοντά του. Συγκαλυμμένα ή φανερά, απαιτεί από τον άλλο να του δίνει την προσοχή και την επιδοκιμασία, που ο ίδιος δεν προσφέρει στον εαυτό του. Και τότε, ολοφάνερα έχει βρεθεί σε μια κατάσταση συναισθηματικής εξάρτησης, που επιτείνει τη φυσική τάση του ζωδίου αυτού να συνοδεύει τον έρωτά του με εκδηλώσεις κτητικότητας, αποκλειστικότητας και ζηλοτυπίας.

 

ΔΙΔΥΜΟΙ

Ο Δίδυμος έχει τη φήμη του επιπόλαιου στα ερωτικά του κι αυτό γιατί παρασύρεται εύκολα από τους ενθουσιασμούς του. Αυτό φυσικά δεν αποκλείει το να ερωτευθεί με βάθος, ουσία και διάρκεια. Και μολονότι είναι χαρακτήρας που δεν αφιερώνει την προσοχή του αποκλειστικά σε ένα πρόσωπο, τουλάχιστον για μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν ξεφεύγει κι εκείνος από την παγίδα της συναισθηματικής προσκόλλησης, όπως και κάθε άλλος άνθρωπος. Μια ένδειξη ότι έχει συμβεί κάτι τέτοιο είναι όταν έχει την αίσθηση ότι του είναι αδύνατον να ζήσει χωρίς το πρόσωπο που αγαπά. Ο Δίδυμος θέλει και καταφέρνει να έχει πάντα ανοιχτές τις επιλογές του. Αν συμβεί το αντίθετο, λοιπόν, είναι για το συγκεκριμένο ζώδιο ανησυχητικό σημάδι.

 

 

 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο Καρκίνος θεωρείται από τα ζώδια που όχι μόνο δεν αποφεύγουν τη συναισθηματική προσκόλληση, αλλά πέφτουν με πλήρη συνείδηση στην παγίδα της. Και το απολαμβάνει κιόλας, θεωρώντας το σαν μια απόδειξη για τη γνησιότητα των συναισθημάτων του. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι η σχέση γίνεται υγιής, και πάνω απ’ όλα για τον ίδιο τον Καρκίνο, αφού καταλήγει να υποφέρει ακόμα και με αφορμές, που ο σύντροφός του ούτε καν αντιλαμβάνεται. Όπως, για παράδειγμα, το να αισθάνεται άγχος ή ακόμα και πανικό, όταν το ταίρι του δεν βρίσκεται εκεί, όταν αναβάλλει μια συνάντησή τους ή δεν του τηλεφωνεί ενώ εκείνος το περιμένει. Αυτή η συναισθηματική εξάρτηση δεν κάνει κανέναν από τους δυο συντρόφους να περνά καλά μέσα στη σχέση

 

ΛΕΩΝ

Για τον Λέοντα το παιχνίδι των εντυπώσεων είναι πάντα σημαντικό και συχνά μένει στα φαινόμενα, χωρίς να κοιτάζει στο βάθος. Όμως, θεωρητικά ο έρωτας ενισχύει τη διαίσθησή μας και την ικανότητα να «ψυχανεμιζόμαστε» το πρόσωπο που αγαπάμε. Η αγάπη κάνει τον Λέοντα να βλέπει πιο διεισδυτικά την καρδιά του αγαπημένου του. Στην περίπτωση όμως που εκείνος δίνει μεγαλύτερη σημασία στο πώς του συμπεριφέρεται ο σύντροφός του, παρά στο πώς αισθάνεται ο άλλος βαθιά μέσα του, σίγουρα κάτι δεν πάει καλά στη σχέση. Για παράδειγμα, αν παίρνει προσωπικά μια αδιάφορη συμπεριφορά, προτού να διερευνήσει μήπως το αγαπημένο του πρόσωπο έχει κάποιο πρόβλημα άσχετο με τη σχέση τους, είναι ένδειξη ότι υπάρχει μια μορφή συναισθηματικής εξάρτησης.

 

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ: www.myastro.gr 


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X