Αρχική / Υγεία / Καρδιολογία / Είμαι καπνιστής και δυσκολεύομαι να αναπνεύσω
Είμαι καπνιστής και δυσκολεύομαι να αναπνεύσω thumbnail

Παναγιώτης, 30 ετών

Είμαι καπνιστής και δυσκολεύομαι να αναπνεύσω

Ερώτημα Αναγνώστη


Καλημέρα είμαι 30 χρονών και εχω συνέχεια δυσκολία στο να αναπνεύσω. Είμαι καπνιστής. Έχω κάνει ακτινογραφίες θώρακος και σπιρομετρήσεις και είχαν βγει καθαρές αλλα πάει αρκετό διάστημα που τις έκανα. Μήμως είναι κάτι σοβαρο και πρέπει να ανυσηχώ; Να προσθέσω ότι έχω και στραβό διάφραγμα δεν ξέρω αν επηρρέαζει αυτό. Είχα κάνει πριν 2 χρονια και τεστ κοπώσεως και είχε βγει καθαρό πρέπει τωρα να ξανακοιτάξω την καρδιά μηπως προέρχεται από εκεί το πρόβλημα γιατί έχω και έκτακτες συστολές σαν διαλείψεις. Δεν ξέρω τι να κάνω. Θα περιμένω απαντησή σας. Ευχαριστώ εκ των προτέρων


Στο ερώτημα απάντησε ο Κωνσταντίνος Τούτουζας, Επίκουρος Καθηγητής ΚαρδιολογίαςΑπάντηση


Αν το υπερηχογράφημα και το τεστ κοππωσης ήταν καλό δεν υπαρχει λόγος ανησυχίας. Εφόσον και η σπειρομετρηση ήταν καλή τότε μπορείνα αποδωθεί στο κάπνισμα (βεογχόσπασμο κα) ή στο διαφραγμα. Σιγουρα πρεπει να διακοπεί το κάπνισμα.


 Βιογραφικό του Κυρίου Τούτουζα


Ο κ. Κωνσταντίνος Τούτουζας είναι επίκουρος καθηγητής στην Α’  Καρδιολογική Κλινική στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Επίσης είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας, της Ευρωπαϊκής Ομάδας Εργασίας Επεμβατικής Καρδιολογίας και του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας. Έχει εξειδικευθεί στην Επεμβατική Καρδιολογία στο Μιλάνο, ενώ από το 2012 είναι Πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας της Αιμοδυναμικής και Επεμβατικής Καρδιολογίας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας.

Έχει συγγράψει πάνω από 150 επιστημονικά άρθρα, 15 κεφάλαια σε ξενόγλωσσα βιβλία και η εργασία του έχει αναφερθεί διεθνώς σε πάνω από 2500 επιστημονικές δημοσιεύσεις. Οι δημοσιεύσεις αφορούν πρωτοποριακές μεθόδους στην αναγνώριση και αντιμετώπιση της αθηρωματικής πλάκας στις στεφανιαίες αρτηρίες καθώς και στις καρωτίδες. Το επιστημονικό έργο του συμπεριλαμβάνει εργασίες για επεμβατικές τεχνικές στις στεφανιαίες αρτηρίες και για την διαδερμική θεραπεία των βαλβιδοπαθειών.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X