Μιχαλαριάς: «Δεν θα παίξει κανείς παιχνίδια στην πλάτη του Παναθηναϊκού»

Οργισμένη ήταν η αντίδραση του πρόεδρου του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Ηλία Μιχαλαριά σε όσα ειπώθηκαν από τον Γιώργο Καμίνη στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων αναφορικά στη Διπλή Ανάπλαση.

Ο Μιχαλαριάς φιλοξενήθηκε στο «High TV» και υπογράμμισε ότι στόχος του Παναθηναϊκού είναι ο αποχαρακτηρισμός της Λεωφόρου ως χώρο πρασίνου, όπως ορίζεται από το νόμο της Διπλής Ανάπλασης.

«Γιατί είναι η Λεωφόρος χαρακτηρισμένη ως πράσινο; Αυτό είναι το ερώτημά μας! Ο Δήμος χθες παραδέχθηκε ότι δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ για τη Διπλή Ανάπλαση. Τα 6.000 ευρώ είναι για μελέτη, είναι παρελθόντα έξοδα. Γιατί ισχύει ακόμη ο νόμος της Διπλής Ανάπλασης και η Λεωφόρος εξαιτίας αυτού θεωρείται πράσινο; Η Λεωφόρος γυρίζει σύμφωνα με νέο νόμο αποκτά συντελεστή δόμησης 3,6 και 70% κάλυψης, μιλάμε για 50.000 τετραγωνικά δόμηση. Ξέρετε το κόστος; 75 εκατομμύρια ευρώ έτσι… απλά η Λεωφόρος Αλεξάνδρας! Εμείς από εδώ και στο εξής θα κοιτάξουμε να σταματήσει η Λεωφόρος να θεωρείται πράσινο. Δεν θα παίξει κανείς παιχνίδια στην πλάτη του Παναθηναϊκού. Υπάρχουν άνθρωποι και στην ΚΑΕ, και στην ΠΑΕ και στον Ερασιτέχνη που δεν θα το επιτρέψουν αυτό. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα παίζει ο Παναθηναϊκός στη Λεωφόρο, αρχικά επεκτείνοντας την 5ετια σε 10ετια. Θα μείνει… ζωντανή η Διπλή Ανάπλαση, αλλά θα την ακυρώσουμε τη Διπλή Ανάπλαση. Πρέπει ο Παναθηναϊκός να παίζει και μετά το 2018 στη Λεωφόρο γιατί πολύ απλά δεν γίνεται μέχρι το 2018 να έχει υλοποιηθεί η Διπλή Ανάπλαση. Συμφέρει πολύ κόσμο να κάνει τα έργα του στο Βοτανικό. Για αυτό κρατούν τη Λεωφόρο στο… πράσινο», ήταν τα λόγια του Μιχαλαριά.

Όσο για την ανάπλαση της Λεωφόρου ο Μιχαλαριάς τόνισε: «Η Περιφέρεια δίνει χρήματα για έργα και γιατί να μη τα δώσει για έναν αθλητικό σύλλογο αφού θα βελτιωθεί το γήπεδο και τα έσοδα του συλλόγου. Έχουμε… κολλήσει στο θέμα του ελεγκτικού συνεδρίου το οποίο και να μην ξεπεράσουμε, μπορούμε σε συνεργασία με τη νέα Περιφερειάρχη να πάμε να ανακαινίσουμε το γήπεδο με νέο νόμο».

Σχετικά άρθρα