Αλλαγές στο Eurobasket 2015

Οι διοργανώτριες χώρες του Ευρωμπάσκετ του 2015 διάλεξαν τους συνεργάτες τους. Τι έκανε η FIBA Europe; Έδωσε τη δυνατότητα στις 4 χώρες να διαλέξουν ουσιαστικά… συνεταίρους.

Έτσι η Γαλλία επέλεξε την Φινλανδία, η Γερμανία της Τουρκία και οι Κροατία και Λετονία τις γειτόνισσες Σλοβενία και Εσθονία. Δεν έχει γίνει ακόμα σαφές πως αυτό θα επηρεάσει την κλήρωση.

Επίσης η FIBA Europe έλαβε και μία σειρά άλλων αποφάσεων.

-τα προκριματικά του Eurobasket του 2017 θα γίνουν από τον Αύγουστο μέχρι το Σεπτέμβριο του 2016 και στο διάστημα μεταξύ 31 Αυγούστου και 17 Σεπτεμβρίου με εντός κι εκτός έδρας ματς που θα γίνονται Σάββατα και Τετάρτες, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο της Βραζιλίας.

-το EurobasketΓυναικών του 2017 θα γίνει με 16 ομάδες και με σύστημα διεξαγωγής αντίστοιχο του Mundobasket, προκειμένου να μειωθεί η διάρκεια του τουρνουά σε εννιά ή δέκα μέρες.

-τα προκριματικά για το Eurobasket του 2017 θα γίνουν με εντός κι εκτός έδρας αγώνες, σε ημερομηνίες στη διάρκεια της σεζόν το φθινόπωρο και το χειμώνα του 2015, καθώς και το φθινόπωρο του 2016.

-η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τη διοργάνωση του Eurobasket Γυναικών του 2017 θα αρχίσει τους πρώτους μήνες του 2015 και η ανάθεση θα γίνει μέχρι τον Ιούνιο του 2015.

Σχετικά άρθρα