Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Έφοδος των εισαγγελέων στο σπίτι και το γραφείο του Θωμά Λιακουνάκου
Έφοδος των εισαγγελέων στο σπίτι και το γραφείο του Θωμά Λιακουνάκου thumbnail

Έφοδος των εισαγγελέων στο σπίτι και το γραφείο του Θωμά Λιακουνάκου

Έψαξαν τα αρχεία για προμήθειες εξοπλιστικών προγραμμάτων από το 1998 μέχρι και σήμερα – Τι απαντά η Axon


Έπειτα από μυστική προκαταρκτική έρευνα της Εισαγγελίας, το πρωί της Πέμπτης, κλιμάκιο της Οικονομικής Αστυνομίας, παρουσία εισαγγελέα, πραγματοποίησε έφοδο στα γραφεία του Θωμά Λιακουνάκου στο Χαλάνδρι, καθώς και στο σπίτι του κορυφαίου Έλληνα επιχειρηματία, ο οποίος ελέγχεται για σειρά αδικημάτων, όπως η ενεργητική δωροδοκία και η νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.


 

Η βαρύτητα της έρευνας φαίνεται από το γεγονός ότι επικεφαλής της ομάδας, που έκανε έφοδο σε όλους τους χώρους, όπου πιθανολογείται ότι μπορεί να φυλάσσονταν σημαντικά έγγραφα, ήταν, κατά πληροφορίες, εις εκ των εισαγγελέων Διαφθοράς.
Οι εισαγγελικές αρχές εξέδωσαν ένταλμα κατ' οίκον ερεύνης για ανεύρεση αποδεικτικών στοιχείων για τα εγκλήματα: 

- της ενεργητικής δωροδοκίας και 
- της νομιμοποίησης εσίδων από εγκληματική δραστηριότητα.


Οι αστυνομικοί είχαν εντολή να "ξεσκονίσουν" τα αρχεία του επιχειρηματία και να αναζητήσουν έγγραφα που αφορούν σε προμήθειες εξοπλιστικών προγραμμάτων από το 1998 μέχρι και σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, βρήκαν ξενόγλωσσα έγγραφα που αφορούν σε συναλλαγές και "offshore" εταιρείες, υλικό που μεταφέρθηκε στα γραφεία της Οικονομικής Αστυνομίας. Την ίδια ώρα με την έρευνα στα γραφεία του Θωμά Λιακουνάκου, οι αστυνομικοί πραγματοποιούσαν και έφοδο σε γραφείο γνωστού δικηγόρου, προκειμένου να αναζητήσουν και εκεί υλικό που σχετίζεται με τις "αμαρτωλές" μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε και μια τρίτη έρευνα σε γραφεία στον Πειραιά.

Οι έρευνες συνεχίστηκαν και την Παρασκευή.
Αργά το απόγευμα του Σαββάτου η εταιρεία Axon εξέδωσε ανακοίνωση-απάντηση:

"Κατόπιν του διενεργηθέντος στην Εταιρεία μας ελέγχου, από την Οικονομική Αστυνομία και των σχετικών, επ΄αυτού, δημοσιευμάτων, δηλώνουμε τα εξής: 

1. Οι αρμόδιοι Εισαγγελείς Διαφθοράς, οι οποίοι χειρίζονται συγκεκριμένες υποθέσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων, πράττουν ό,τι είναι αναγκαίο για τη διερεύνηση της αλήθειας,  τη συνδρομή αιτημάτων  και την περαίωση του έργου τους. Στα πλαίσια αυτά, η διοίκηση της εταιρείας  "ΑΧΟΝ"  και ο πρόεδρος αυτής έχουν θέσει στη διάθεση των αρχών κάθε δυνατή αρωγή.

2. Ουδέποτε υπήρξε οποιαδήποτε εμπλοκή – προσωπική ή εταιρική –  σε τυχόν έκνομη συναλλαγή  ή διαδρομή   χρήματος. Όσον αφορά τα ελεγχόμενα εξοπλιστικά προγράμματα του έτους 2003 για άρματα LEOPARD και ελικόπτερα APACHE αναφέρουμε, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι η εταιρεία μας ουδέποτε ενεπλάκη σε παράνομη διακίνηση χρήματος  και ουδέποτε ενεπλάκη σε παράνομες συναλλαγές με πολιτικά πρόσωπα, κρατικούς αξιωματούχους ή οποιονδήποτε τρίτο. Όλες οι συναλλαγές μας είναι απολύτως διαφανείς, όπως κατ΄ επανάληψη έχει διαπιστωθεί από προηγούμενους ελέγχους και όπως είμαστε βέβαιοι ότι θα προκύψει και  από το συλλεγέν  υλικό.

3. Όλες οι εταιρείες, εγχώριες ή υπεράκτιες,  που συνδέονται με τον όμιλό μας, έχουν ελεγχθεί εξονυχιστικώς από τις αρμόδιες φορολογικές αρχές και τις εποπτεύουσες επιθεωρήσεις των αρμοδίων υπουργείων. Επιπλέον στα  πλαίσια, προηγηθείσης, προκαταρκτικής εξετάσεως, οι εταιρείες αυτές  έχουν ελεγχθεί, τουλάχιστον για χρονικό διάστημα 15 ετών, με τη συλλογή φορολογικών και εν γένει οικονομικών στοιχείων καθώς και με  τη συνδρομή ξένων αρχών και ΟΥΔΕΝ ΠΡΟΕΚΥΨΕ.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ
Θωμάς Λιακουνάκος"
Protothema.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X