Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Τρέμουν μη μιλήσει ο Καρατζαφέρης
Τρέμουν μη μιλήσει ο Καρατζαφέρης  thumbnail

Τρέμουν μη μιλήσει ο Καρατζαφέρης

Ποιοι φοβούνται τον τσιλιαδόρο της τρόικας που πιάστηκε στα πράσα με τις μίζες και τις offshore.
Πανικός έχει πέσει στο σύστημα που τρέμει στην κυριολεξία να μην ανοίξει το στόμα του ο τσιλιαδόρος της μίζας και ντελάλης της τρόικας Γιώργος Καρατζαφέρης.


Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ξέρει πάρα πολλά και για πολλούς, γιατί φρόντιζε από το ξεκίνημα της πολιτικής του καριέρας να είναι πάντα μέσα σ΄ όλα και να έχει απόλυτη ενημέρωση. Όποια πέτρα και να σήκωνες, ο Καρατζαφέρης βρισκόταν από κάτω και γνώριζε τα πάντα.


Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ξέρει επίσης πολλά και για πάρα πολλούς, ειδικά για την επίμαχη περίοδο κατά την οποία το κόμμα του συμμετείχε στη μνημονιακή κυβέρνηση. Γνωρίζει επίσης πρόσωπα και πράγματα καθώς και μυστικές συμφωνίες για το μοίρασμα της πίττας ανάμεσα στα μνημονιακά κόμματα. Εξάλλου η τράπουλα είχε μοιραστεί στις διάφορες μυστικές συναντήσεις που έκανε τότε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ με τους υπόλοιπους εταίρους της κυβέρνησης που οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία και το λαό στην πείνα. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης θυσίασε τότε το κόμμα του, το ΛΑΟΣ μόνο και μόνο για να τακτοποιήσει τις δουλειές φίλων του συμμετέχοντας ενεργά στην κυβέρνηση. Άλλωστε δεν μπορούσε να κάνει και διαφορετικά, αφού το σύστημα γνώριζε για τις offshore εταιρείες του και τις μίζες και τον είχε θέσει σε ομηρία.


Το ερώτημα είναι αν ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ αρχίσει να κελαηδάει για τη μοιρασιά που γίνονταν όλα αυτά τα χρόνια. Αφού ο ίδιος είχε καλό σύστημα πληροφόρησης γιατί έκανε το λομπίστα στις μεγάλες κρατικές δουλειές. Στην περίπτωση κατά την οποία ο Γιώργος Καρατζαφέρης αρχίζει να ξεμπροστιάζει τους εταίρους στο μνημονιακό κυβερνητικό μόρφωμα θα γίνει σεισμός και δεν πρόκειται να τους ξεπλύνει κανένας. Γιατί όταν ο πρόεδρος ενός μικρού κόμματος εμφανίζεται να έχει σε μια μόνο offshore κρυμμένα 1.640.000 ευρώ, άλλα 6.000.000 ευρώ και ακίνητα αξίας είκοσι εκατομμυρίων ευρώ, καταλαβαίνετε τι έχουν κλέψει τα κορυφαία στελέχη των συστημικών κομμάτων που κυβερνούσαν τη χώρα από το ΄74 μέχρι σήμερα.


Άλλωστε οι μεσάζοντες και οι προμηθευτές μοίραζαν αναλογικά τις μίζες ανάλογα με τη δύναμη που εμφάνιζαν τα κόμματα στις εκλογές. Απ’ το περιβάλλον του προέδρου του ΛΑΟΣ κάνουν λόγο για ρουκέτες που θα εξαπολύσει ο Γιώργος Καρατζαφέρης στην περίπτωση που κινηθούν οι διαδικασίες εναντίον του και κινδυνεύσει να βρεθεί στον Κορυδαλλό. Ρουκέτες που θα στρέφονται σε βάρος κορυφαίων πολιτικών στελεχών και στα μεγάλα κόμματα τα οποία ενέχονται στο μεγάλο φαγοπότι.


Kontranews.gr 


Αντιμέτωπος με τρία κακουργήματα μπορεί να βρεθεί ο Γιώργος Καρατζαφέρης, σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα των ερευνών των Ορκωτών Λογιστών για λογαριασμό της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής.


Σε λογαριασμούς στο εξωτερικό του προέδρου του ΛΑΟΣ εντοπίστηκαν ήδη περίπου 6 εκατ. ευρώ, τα οποία είναι κατατεθειμένα σε τράπεζες οι οποίες εμπλέκονται σε μίζες από εξοπλιστικά προγράμματα, ενώ ερευνώνται και άλλες περίεργες διαδρομές, σύμφωνα με το «Βήμα». Παράλληλα, γίνεται έρευνα και για τα άλλα περιουσιακά του στοιχεία, τα οποία υπολογίζονται σε 20 εκατομμύρια ευρώ.


Τα κακουργήματα τα οποία φαίνεται ότι θα αντιμετωπίσει, αν επιβεβαιωθούν τα στοιχεία, είναι αυτά του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος αλλά και της υποβολής αναληθούς «πόθεν έσχες», αφού επί συνεχή χρόνια δεν δήλωνε την υπεράκτια στην οποία εμφανίζεται ως δικαιούχος, καθώς και της παράβασης του νόμου για τις offshore. Μάλιστα, σύμφωνα με πηγή από τη Βουλή την οποία επικαλείται η εφημερίδα, στην ποινική του μοίρα ο κ. Καρατζαφέρης θα συμπαρασύρει και στενό συγγενικό του πρόσωπο.


Οπως προκύπτει από τις έρευνες των ορκωτών λογιστών στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» του κ. Καρατζαφέρη, προκύπτει η συμμετοχή του στην υπεράκτια εταιρεία Catalina Ltd, που φέρεται να ήταν αποδέκτης εμβασμάτων συνολικού ύψους 1,65 εκατ. ευρώ σε δύο διαφορετικές περιόδους από πρόσωπο που εμφανίζεται ως μεσάζοντας προκειμένου να κλειδώσει η συμφωνία για την αγορά των ελικοπτέρων Super Puma. Οπως προκύπτει από τη δήλωση της περιουσιακής του κατάστασης που κατέθεσε ως βουλευτής της ΝΔ το 1994- για το οικονομικό έτος 1993- είναι ότι συμμετείχε στην Catalina Ltd. Το συγκεκριμένο έγγραφο έφερε στη δημοσιότητα το «Βήμα».  Πριν από 20 χρόνια, ο κ. Καρατζαφέρης κατέθεσε για πρώτη φορά ως νεοεκλεγείς με τη ΝΔ βουλευτής δήλωση «πόθεν έσχες». Στον κωδικό «Α1.3» σχετικά με τη «συμμετοχή σε οποιαδήποτε κερδοσκοπική επιχείρηση», αναφέρονται η City News SA και η Catilina Ltd (όπως ακριβώς αναγράφεται).


Σύμφωνα με την εφημερίδα, στις μεταγενέστερες δηλώσεις της περιόδου μετά το 2007, που υπέβαλε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ως πρόεδρος του ΛΑΟΣ, τα ίχνη της Catalina Ltd, χάνονται.


Η μοναδική εταιρική συμμετοχή, που υπάρχει στα «πόθεν έσχες» του κ. Καρατζαφέρη, είναι της συζύγου του, η οποία εμφανίζεται ως «εταίρος ΕΠΕ» σε επιχείρηση «παροχής υπηρεσιών» με έτος έναρξης το 2000 και κεφάλαιο εισφοράς τα 17.608 ευρώ. Μάλιστα η εταιρεία αυτή εμφανίζεται στη δήλωση του 2011 να πέρασε με γονική παροχή στον γιο του κ. Καρατζαφέρη, ενώ στη δήλωση του 2012 δεν αναφέρεται.


Αξίζει να σημειωθεί ότι το 1994, όταν ο κ. Καρατζαφέρης δήλωνε την Catalina Ltd, δεν ήταν παράνομο ένας πολιτικός να κατέχει υπεράκτια εταιρεία. Σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο, που ψηφίστηκε το 2010 όμως, η συμμετοχή πολιτικών προσώπων σε υπεράκτιες εταιρείες, ισοδυναμεί με έκπτωση από το αξιώμά τους, ενώ απειλούνται με ποινές φυλάκισης 2-5 ετών και χρηματικά πρόστιμα από 10.000 έως 500.000 ευρώ, στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων και δήμευση του μεριδίου συμμετοχής τους.


Ο κ. Καρατζαφέρης ερευνάται αν έχει συμπεριλάβει στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» του τις δύο υπεράκτιες εταιρείες και η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη- στο μικροσκόπιο των ορκωτών λογιστών, έχουν μπει δύο εταιρείες η Catalina International LTD, η οποία το 2009 μετονομάστηκε σε Sunlight Delight, και τη Homeric TCI.


Το αργότερο ως την προσεχή Τετάρτη, αναμένονται τα αποτελέσματα, ώστε η Επιτροπή να αποφασίσει την παραπομπή ή μη της υπόθεσης (ως προς το σκέλος των «πόθεν έσχες»), στον αρμόδιο εισαγγελέα.
Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X