Αρχική / Διατροφή / Δίαιτα / Μεγάλωσε το στήθος μου ανησυχητικά πολύ και με ενοχλεί
Μεγάλωσε το στήθος μου ανησυχητικά πολύ και με ενοχλεί thumbnail

Στεφανία, 30 ετών

Μεγάλωσε το στήθος μου ανησυχητικά πολύ και με ενοχλεί

Ερώτημα
Γεια σας. Είμαι 30 χρονών μητέρα ενός αγοριού 19 μηνών. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είχα πάντοτε μεγάλο στήθος ποτέ δεν υπήρξα παχύσαρκη ή χοντρή ήμουν κανονική στα κιλά μου αλλά το στήθος μου ήταν μεγαλύτερο απο το σωματοτυπό μου. Αυτή τη στιγμή ειμαι 67 κιλά με 162 ύψος ξεκίνησα την εγκυμοσύνη μου με τα ίδια κιλά και ακόμα και μετά απο 19 μήνες το στήθος μου έχει μεγαλώσει πιο πολύ απο πριν, τα παλιά μου σουτιέν ειναι μικρά. Εντάξει ήξερα οτι εχω μεγάλο στηθος αλλά δεν περίμενα οτι με το πέρας χρόνων θα μεγάλωνε ακόμα περισσότερο. Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο; Δηλαδη αν ξανακάνω παιδί θα μεγαλώσει και άλλο; Πλέον με ενοχλεί καθώς νιώθω ασχημα και δεν μου κάνει κανένα απο τα ρούχα μου, ουτε τα παλτό μου, τίποτα. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων


Στο ερώτημα απάντησε η Κα Άννα Παπαγεωργίου, Κλινική Διαιτολόγος – ΔιατροφολόγοςΑπάντηση
Καταλαβαίνω τη δυσφορία που νιώθετε και τις δυσκολίες που δημιουργεί στη καθημερινότητά σας η αλλαγή που έχει συμβεί στο σώμα σας. Είναι γεγονός ότι οι αλλαγές που συμβαίνουν κατά τη περίοδο της εγκυμοσύνης, κυρίως οι διαταραχές των ορμονών, επηρεάζουν και προκαλούν αλλαγές στο μαστικό ιστό. Το στήθος αναμένουμε να μεγαλώσει αρκετά μετά την 8 εβδομάδα της κύησης. Θα σας πρότεινα να συμβουλευτείτε το γυναικολόγο σας και να πάρετε μαζί μια απόφαση που θα εξασφαλίζει την υγεία του στήθους και θα σας κάνει να νιώσετε καλύτερα.


 


Βιογραφικό Κας Παπαγεωργίου


Επαγγελματικη ταυτοτητα


Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος


 


Διευθύντρια Διατροφής Κέντρου Συμβουλευτικής


Διατροφής «Ευρωστία»


 


Επιστημονικός Συνεργάτης Α’ Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία»


ΣΠΟΥΔΕΣ


Α.Βασικό πτυχίο:Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας -Διατροφής, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο


Β.Βασικό πτυχίο:Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών


Γ.Διδάκτωρ Ιατρικής: Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών, Ανάπτυξη προγραμμάτων πρόληψης και προαγωγής Υγείας στην Παιδική Παχυσαρκία.


 


 


ΠΕΔΙΑ ΔΡΑΣΗΣ


1.Ως Ειδική Σύμβουλος του Υφυπουργού Υγείας αρμόδιου για θέματα Διατροφής και Άσκησης με τις εξής αρμοδιότητες: • Υπεύθυνη για τον σχεδιασμό Εθνικής Διατροφικής Πολιτικής (Σχεδιασμός δράσεων διατροφικής αγωγής στην τοπική κοινωνία: Σχολεία-Νοσοκομεία-Στρατός, Τοπική αυτοδιοίκηση).

 • Τον σχεδιασμό ολοκληρωμένου προγράμματος συνεργασίας μεταξύ των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας για τα θέματα της Σχολικής Υγείας (prevention–foodschool).


 


2.Ως Εθνική εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας στην Ευρωπαϊκή πλατφόρμα Διατροφής και Άσκησης (ΗighLevelGrouponNutritionandPhysicalActivity, DG-SANCO)


 


3.Ως μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής ‘Διατροφικής Πολιτικής’ του Υπουργείου Υγείας , η οποία αποτελεί Επιστημονικό- Συμβουλευτικό όργανο του Υπουργείου και ασχολείται με :


- Την Διατροφική αγωγή – Σχολική υγεία


- Τη Βιομηχανία Τροφίμων – Ενημέρωση καταναλωτών


- Την Κλινική Διατροφή στα Νοσοκομεία


- Την Προώθηση του Ελληνικού Διατροφικού Πολιτισμού


4.Ως υπεύθυνη σχεδιασμού και συντονισμού παρεμβατικών προγραμμάτων προαγωγής υγείας σε παχύσαρκα παιδιά και εφήβους, στην Α’ Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» 2003-2008 • Καταγραφή των κοινωνικό-οικονομικών προσδιοριστικών παραγόντων της παιδικής παχυσαρκίας.

 • Καταγραφή βιολογικών δεικτών της παιδικής παχυσαρκίας

 • Αγωγή υγείας σε παχύσαρκα παιδιά και εφήβους-συμβουλευτική γονέων.

 • Εκμάθηση και εκπαίδευση των παιδιών και εφήβων και Γονέων σε θέματα Διατροφής και υγιεινού τρόπου ζωής και καταπολέμησης της Παιδικής Παχυσαρκίας

 • Συγγραφή εκπαιδευτικού υλικού

 • Οργάνωση και λειτουργία κατασκηνωτικών προγραμμάτων διαχείρισης βάρους για παιδιά.


5.Διευθύντρια Διατροφής και Υπηρεσιών Σίτισης στους Ολυμπιακούς & Παραολυμπιακούς Αγώνες « Αθήνα 2004»(Τελετή Έναρξης, Τελετή Λήξης, Αγώνες Στίβου, Τελικός Ποδοσφαίρου)


με αρμοδιότητες για τον: • Σχεδιασμό του ολοκληρωμένου προγράμματος Διατροφικής υποστήριξης των αγώνων.

 • Τον σχεδιασμό, την οργάνωση και διεύθυνση των υπηρεσιών σίτισης.

 • Τον συντονισμό με τους αρμόδιους εθνικούς φορείς έλεγχου τροφίμων( ενιαίο φορέα ελέγχου τροφίμων,διεύθυνση δημόσιας υγείας)

 • Σχεδιασμό των μενού σίτισης (Αθλητές –Εθελοντές –Συνοδοί)

 • Συντονισμό των catering που έλαβαν μέρος


 


 


6.Ως διατροφολόγος σε επαγγελματικές ομάδες καλαθοσφαίρισης, και ομοσπονδίες ποδηλασίας ,χειροσφαίρισης.


 


7.Ως επιστημονικός συνεργάτης για τις τηλεοπτικές εκπομπές


«Σέφ στον αέρα» & « Η κουζίνα της μαμάς»


 


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X