Γιάνκοβιτς: «Ένα παιχνίδι που πρέπει να κερδίσουμε»

Ο Παναθηναϊκός προετοιμάζεται για την εκτός έδρας αναμέτρηση με την Τουρόβ μετά την ήττα από την Μπαρτσελόνα. Ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς μέσα από το blog του στην επίσημη ιστοσελίδα του Παναθηναϊκού μίλησε και για τα δύο παιχνίδια. Τελικό χαρακτήρισε το παιχνίδι με την Τουρόβ ενώ εξήγησε πως ήρθε η ήττα στη Βαρκελώνη. 
Αναλυτικά:
Την Παρασκευή παίξαμε ένα πολύ δύσκολο ματς στη Βαρκελώνη. Ειδικά όταν παίζεις με έναν αντίπαλο σαν τη Μπαρτσελόνα δεν πρέπει να δίνεις στον αντίπαλο δεύτερες ευκαιρίες. Πήραμε τα μαθήματά μας και θα προχωρήσουμε ανάλογα.
Έχουμε μπρoστά μας ένα παιχνίδι με αντίπαλο την Τουρόβ. Είναι ένας τελικός για δύο λόγους. Πρώτον, εμείς φτάνουμε ένα βήμα πιο κοντά στην πρόκριση στο ΤΟΠ-16 και δεύτερον για αυτούς είναι ένα ματς ζωής ή θανάτου ώστε να μείνουν ζωντανοί στο κυνήγι της πρόκρισης για την επόμενη φάση.
Το ματς με τη Μπαρτσελόνα εξελίχθηκε φυσιολογικά καθώς ήμασταν άστοχοι στα σουτ. Παρόλο που το τρίποντο σου διευκολύνει τη ζωή και σου δίνει λύσεις οφείλουμε να σκεφτόμαστε την ώρα του αγώνα και επιλογές όταν δεν θα μας βγαίνει το σουτ. Όπως μας έχει εξηγήσει πολλές φορές ο προπονητής μας πρέπει να έχουμε ψυχραιμία και πειθαρχία στα συστήματα μας έτσι ώστε να βρεθεί ο κατάλληλος να εκτελέσει.
Έχουμε την εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας και την αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια και όλα στο μυαλό μας αυτές τις ημέρες αρχίζουν και τελειώνουν με τον αγώνα κόντρα στην Τουρόβ. Αυτό επαναλαμβάνω είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να κερδίσουμε.
ΥΓ: Στην Πολωνία πρέπει να μπούμε δυνατά στις μάχες σώμα με σώμα από το πρώτο και όχι από το 21ο λεπτό. Κάθε αγώνας είναι μια καινούρια μάχη που πρέπει να επιβάλλεσαι από το ξεκίνημα στον αντίπαλο ώστε να καταλάβει πως δεν θα έχει μια εύκολη βραδιά μαζί μας. 
Τα ξαναλέμε σύντομα,
Βλαδίμηρος

Σχετικά άρθρα