Φιλικό με πολλές έννοιες

Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου αντιμετωπίζει στα Χανιά την αντίστοιχη της Σερβίας (19:00, Novasports) με το κλίμα στις τάξεις της να είναι αρκετά τεταμένο μετά την ήττα από τα Νησιά Φερόε.

Το φιλικό αυτό θα έδινε, υπό άλλες συνθήκες, στον Κλαούντιο Ρανιέρι τη δυνατότητα να μάθει ακόμα περισσότερο τους ποδοσφαιριστές και ίσως να δοκίμαζε κάποια πράγματα απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο. Ωστόσο η ήττα της Παρασκευής, που μας τοποθετεί στην τελευταία θέση του ομίλου, έφερε την απόλυσή του Ιταλαού τεχνικού ύστερα από τις αντιδράσεις που προκλήθησαν. Ετσι ο Κώστας Τσάνας ανέλαβε χρέη υπηρεσιακού προπονητή και τον Γιώργο Καραγκούνη να έχει αυξημένες αρμοδιότητες.

Υπό αυτό το κλίμα οι διεθνείς πρέπει απόψε να πάρουν τη νίκη κόντρα στους Σέρβους. Και λέμε πρέπει για να μην έχει η Ελλάδα περεταίρω επιπτώσεις στη βαθμολογία της FIFA μετά από τις τρεις ήττες και τη μία ισοπαλία στα προκριματικά του Euro. Θυμίζουμε ότι από την 12η θέση υποχωρήσαμε στην 18η. Επίσης μία νίκη φέρνει πάντα και αντιστροφή κλίματος, ιδιαίτερα αν αυτή επιτυγχάνεται με καλό ποδόσφαιρο.

Πάντως ο Τσάνας δεν είναι διατεθειμένος να προβεί σε αλλαγές σε σχέση με το αρχικό σχήμα της Παρασκευής. Πέραν του Νίκου Καρέλη που τραυματίστηκε και τη θέση του θα πάρει ο Μαυρίας, ο υπηρεσιακό τεχνικός θα παρατάξει την ίδια ενδεκάδα.

Έτσι λοιπόν οι 11 θα είναι οι: Καρνέζης, Καράμπελας, Τοροσίδης, Μανωλάς, Μόρας, Μανιάτης, Σάμαρης, Κονέ, Χριστοδουλόπουλος, Μαυρίας και Γκέκας

Σχετικά άρθρα