Αρχική / Διατροφή / Δίαιτα / Δίαιτα για ένα καλλίγραμμο κορμί
Δίαιτα για ένα καλλίγραμμο κορμί thumbnail

Χρύσα, 15 ετών

Δίαιτα για ένα καλλίγραμμο κορμί

Ερώτηση:
Γεια σας. Είμαι 15 χρονών και είμαι 70 κιλά αλλά έχω ύψος 176, κάπου εκεί,αλλά δεν μου αρέσει που έχω χοντρά μπούτια και κρέμεται η κοιλιά μου. Τί μπορώ να κάνω;


Στο ερώτημα απάντησε η Φιλίππου Αμαλία – Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος


Απάντηση:
Αγαπητή φίλη, με βάση τα στοιχεία που μας δίνεις υπολογίζω πως το βάρος για το ύψος σου είναι εντός των φυσιολογικών ορίων και άρα θεωρείται υγιές. Ωστόσο το ιδανικό για τον καθένα μας βάρος πρέπει να κρίνεται πολύ εξατομικευμένα, λαμβάνοντας υπόψη κι άλλες παραμέτρους όπως τα επίπεδα φυσικής δραστηριότητας αλλά και το ποσοστό του σωματικού λίπους. Αν λοιπόν η εικόνα του σώματός σου σε δυσαρεστεί και θέλεις να χτίσεις ένα πιο καλιγραμμο κορμί, η προσέγγιση που πρέπει να ακολουθήσεις είναι διπλή:


Καταρχάς πρέπει να βάλεις μέτρο και ισορροπία στο διαιτολόγιο σου. Απέφυγε πολύ στερητικές και μονοφαγικές δίαιτες που το μόνο αποτέλεσμα που έχουν τελικά είναι να αυξομειώνεται συνεχώς το βάρος μας και να αυξάνεται τελικά το λίπος στο σώμα μας.


Συμβουλεύσου έναν επαγγελματία διαιτολόγο που θα σε καθοδηγήσει υπεύθυνα και θα σε εκπαιδεύσει έτσι ώστε να σχεδιάσετε ένα εξατομικευμένο διαιτολόγιο κοντά στις προτιμήσεις και τις συνήθειες σου που παράλληλα θα καλύπτει τις ανάγκες του οργανισμού σου σε θρεπτικά συστατικά τώρα που βρίσκεσαι στην ανάπτυξη.


Κατά δεύτερον και παράλληλα με αυτό, είναι αναγκαίο να αυξήσεις λίγο τις καύσεις σου έτσι ώστε να μειωθεί το ποσοστό λίπους στο σώμα σου και αποκτήσεις το σφριγηλό και καλλίγραμμο κορμί που επιθυμείς. Επέλεξε μια δραστηριότητα που σου είναι ευχάριστη όπως χορός, κάποιο άθλημα, ποδήλατο ή γρήγορο περπάτημα, ανεξαρτήτως αν είναι ήπιας ή υψηλής έντασης -όλα μετράνε! Ένταξε τη φυσική δραστηριότητα στην καθημερινή σου ρουτίνα και σε συνδυασμό με το μετρό και την ισορροπία στη διατροφή σου, σύντομα θα έχεις τα αποτελέσματα που επιθυμείς στη γραμμή σου! Καλή αρχή!


 


Φιλίππου Αμαλία
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος 
Επιστημονική Συνεργάτης Χαροκοπείου Πανεπιστημίου 
Διαιτολογικό γραφείο: Βασιλίσσης Σοφίας 22, 15124 Μαρούσι
τηλ: 213 03 03 707 – Κιν: 698 70 86 589


 


Σύντομο Βιογραφικό:


Η Αμαλία Φιλίππου είναι Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, πτυχιούχος του τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Στο πλαίσιο των σπουδών της έχει εργαστεί ως νοσοκομειακός διαιτολόγος σε νοσοκομειακά ιδρύματα της Αττικής (Θριάσιο, Αγία Όλγα, Σωτηρία, Αλεξάνδρα, Παίδων – Αγία Σοφία).  Παράλληλα, συνεργάστηκε με την τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής «νηστικό αρκούδι» και ανέλαβε την αρθρογραφία στη διατροφική στήλη της ιστοσελίδας.


Σήμερα εργάζεται ως επιστημονικός συνεργάτης του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου με βασικό αντικείμενο απασχόλησης ερευνητικά προγράμματα που εστιάζουν στο σχεδιασμό, την εφαρμογή και την αξιολόγηση εξατομικευμένων διατροφικών παρεμβάσεων διαχείρισης σωματικού βάρους και δεικτών υγείας. Παράλληλα, ως ελεύθερη επαγγελματίας συνεργάζεται με τη βιομηχανία τροφίμων, αναλαμβάνοντας τη σύνταξη έντυπου ενημερωτικού υλικού για επιστήμονες υγείας και καταναλωτές ενώ ταυτόχρονα διατηρεί προσωπικό διαιτολογικό γραφείο.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X