Τρελό ματς και νίκη Βολιβίας, δύσκολα η Χιλή την Ουρουγουάη

Τέσσερις φιλικές αναμετρήσεις περιελάμβανε το μενού στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Στο παιχνίδι της Χιλής με την Ουρουγουάη, οι φιλοξενούμενοι πήραν τη νίκη με 2-1 παρότι η εθνική ομάδα της Χιλής ήταν ανώτερη. Η ομάδα του Σαμπάολι είχε την κατοχή της μπάλας αλλά και τις περισσότερες ευκαιρίες όμως δεν μπόρεσε να τις μετουσιώσει σε γκολ. Πολλά προβλήματα για τους γηπεδούχους στην άμυνα. Στο 28′ ο Σάντσεζ ανοίγει το σκορ αλλά στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Ρολάν φέρνει το παιχνίδι στα ίσια. Στο 80′ ο Γκονζάλες κάνει το 2-1 μετά από ασίστ του Ρολάν και έτσι η Ουρουγουάη πήρε τη φιλική νίκη.

Στο ματς της Βολιβίας με τη Βενεζουέλα οι γηπεδούχοι κατάφεραν στα τελευταία λεπτά να επικρατήσουν με 3-2 σε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι με εναλλαγές στο σκορ. Το σκορ άνοιξε στο 39′ ο Άνγκελ για τη Βενεζουέλα ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Ραλντές ισοφαρίζει. Ο Λίζιο στο 53′ βάζει τη Βολιβία μπροστά και στο 71′ ο Γκονζάλες φέρνει το ματς στα ίσια. Στο 87′ ο Αρτσε διαμόρφωσε το τελικό 3-2.

Στο Εθνικό στάδιο της Λίμα το Περού πήρε τη νίκη κόντρα στην Παραγουάη με 2-1 με δύο τέρματα του Άσκουες. Οι φιλοξενούμενοι είχαν προηγηθεί με το τέρμα του Σάντα Κρουζ στο 42′. Ωστόσο ο Άσκουες πήρε την κατάσταση στα χέρια του και με γκολ στο 73′ και στο 81′ χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

Στο τελευταία παιχνίδι ο Παναμάς υποδεχόταν τον Καναδά. Το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Οι δύο ομάδες δεν δημιούργησαν πολλές φάσεις και έτσι μοιραία έμειναν στο 0-0.

Σχετικά άρθρα