Οβερ η Αιθιοπία, άσος η Μποταφόγκο

135. ΑΙΘΙΟΠΙΑ-ΜΑΛΑΟΥΙ  ΟΒΕΡ  2.05

Εκανε το «μπαμ» η Αιθιοπία νικώντας το Μάλι εκτός έδρας με 3-2 αλλά αυτό το τρίποντο έμελλε να είναι το πρώτο και τελευταίο στην μέχρι τώρα πορεία  της στον  δεύτερο όμιλο του Κόπα Αφρικα. Τώρα ακόμη και με νίκη με ευρύ σκορ δεν θα ελπίζει στην δεύτερη θέση καθώς θα πρέπει να μην πάρει ούτε πόντο  το Μάλι που υποδέχεται την αδιάφορη Αλγερία. Ωστόσο η γηπεδούχος είναι μία από τις πιο επιθετικές ομάδες των προκριματικών του Κόπα Αφρικα κάτι που σημαίνει ότι και σήμερα θα παίξει φουλ επίθεση αφήνοντας τα συνήθη κενά στην άμυνα. Το Μαλάουι μπορεί να εκμεταλλευτεί  την αφελή αγωνιστική στάση της Αιθιοπίας και αν όχι να διεκδικήσει τη νίκη να σκοράρει.  Αλλωστε οι φιλοξενούμενοι θα ψάξουν τη νίκη καθώς έχουν έξι βαθμούς, όσους και το δεύτερο Μάλι ελπίζοντας σε στραβοπάτημά τους.

 

141. ΝΙΓΗΡΙΑ-Ν.ΑΦΡΙΚΗ  1  1.40

Αναμέτρηση για τον 1ο όμιλο των προκριματικών του Κόπα Αφρικα με την γηπεδούχο να φαντάζει ως το μεγάλο φαβορί. Όχι επειδή είναι καλύτερη ομάδα από τους φιλοξενούμενους αλλά για καθαρά λόγους βαθμών καθώς η Νιγηρία μόνο με νίκη θα εξασφαλίσει το δεύτερο εισιτήριο που οδηγεί στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Στην ισοβαθμία με τη Ζάμπια ευνοείται συνεπώς απόψε με το τρίποντο επιτυγχάνει το στόχο της. Η Νότιος Αφρική ήταν δίχως αμφισβήτηση η πληρέστερη και πιο ουσιαστική ομάδα του γκρουπ και δίκαια θα καταταγεί  στην κορυφή του ομίλου καθώς έχει 11 πόντους, τέσσερις περισσότερους , από Νιγηρία και Ζάμπια. Θα πάμε με τους γηπεδούχους οι οποίοι εχουν το κίμητρο για την κατάκτηση της νίκης.

 

149. ΜΠΟΤΑΦΟΓΚΟ-ΦΙΓΚΕΪΡΕΝΣΕ  1  1.80

Καθοριστική αναμέτρηση κυρίως για την γηπεδούχο καθώς εάν δεν νικήσει και απόψε θα βρεθεί πιο κοντά στη Β’ κατηγορία. Επειτα από τρείς σερί ήττες θέλει μόνο το τρίποντο για να μειώσει τη διαφορά από την 16η θέση η οποία για την ώρα απέχει τέσσερις βαθμούς.

Από την άλλη η Φιγκεϊρένσε με τον πόντο που πήρε στην έδρα της κουρασμένης Ατλέτικο Μινέιρο έφτασε τους 40 βαθμούς και πήρε απόσταση ασφαλείας τεσσάρων  πόντων από τη γραμμή του υποβιβασμού. Γενικά πάντως δεν είναι  ικανοποιητική η αγωνιστική συμπεριφορά της εκτός έδρας κάτι που μπορεί να εκμεταλλευτεί η Μποταφόγκο.

Σχετικά άρθρα