Αρχική / Συνταγές / Κυρίως / Φιλέτο στήθος γαλοπούλας με σάλτσα βερίκοκο
Φιλέτο στήθος γαλοπούλας με σάλτσα βερίκοκο  thumbnail

Φιλέτο στήθος γαλοπούλας με σάλτσα βερίκοκο

 


Υλικά


Για 4-6 άτομα

1 στήθος γαλοπούλας χωρίς κόκαλο περίπου 2 κιλά
½ φλιτζάνι βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο δεντρολίβανο
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό
4 φέτες μπέικον, κομμένες σε 8 μισά
2 φλιτζάνια ξηρό λευκό κρασί
⅓ φλιτζάνι ξύδι
Αλατοπίπερο

Για τη σάλτσα βερίκοκο
1 ½ φλιτζάνι του κουταλιού βερίκοκο
½ φλιτζάνι ξύδι
1 φλιτζάνι ζωμό από τη γαλοπούλα


 


 

 


Εκτέλεση


Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τα βότανα μαζί με το βούτυρο και ανακατέψτε καλά μέχρι να ενωθούν. Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι.
Τρίψτε το μείγμα βουτύρου σε όλη την επιφάνεια του φιλέτου και μετά στρώνετε τις φέτες μπέικον πάνω στο φιλέτο.
Βάλτε γαλοπούλα σας σε ένα ταψί μαζί με το λευκό κρασί και το ξίδι. Ραντίστε με το κρασί μία φορά το φιλέτο  πριν το βάλετε στο φούρνο.

Καλύψτε τη γαλοπούλα με αλουμινόχαρτο  και ψήνετε για 1 ώρα. Αλείφετε τη γαλοπούλα με το ζουμί κάθε 15 λεπτά.
Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και συνεχίστε το ψήσιμο για ακόμη μια ώρα μέχρι να ροδίσει.

Για τη σάλτσα βερίκοκο
Σε μια κατσαρόλα ανακατέψτε όλα τα υλικά για τη σάλτσα, ανακατεύοντας όλα μαζί μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Αφήνετε να ζεστάνει μέχρι να πάρει μια βράση και δέσει η σάλτσα.
Σερβίρετε το φιλέτο στήθος γαλοπούλας με τη σάλτσα βερίκοκο. .


 


 




Απαιτούμενος χρόνος: 120 λεπτά

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X